Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Depay a expus una dintre cele mai mari slăbiciuni înainte de România – Olanda! "Au existat tensiuni"

Dani Morar

Publicat 30/06/2024 la 13:22 GMT+3

România se pregătește de cel mai tare meci din ultimii 24 de ani și are șansa de a ajunge în sferturile Campionatului European din Germania dacă o va elimina pe Olanda, marți, de la ora 19:00. Memphis Depay a recunoscut că în lotul lui Ronald Koeman au existat tensiuni după evoluții mai puțin bune din grupe, lucru de care tricolorii ar putea profita.

Memphis Depay celebrates scoring his team's second goal with Xavi Simons of the Netherlands during the UEFA EURO 2024 group stage match between Netherlands and Austria at Olympiastadion

Credit imagine: Getty Images

România a scris istorie la Campionatul European din Germania, acolo unde a trecut doar pentru a doua oară de faza grupelor. Tricolorii au câștigat grupa E cu Belgia, Ucraina și Slovacia și vor înfrunta Olanda în optimile competiției.
Atacantul olandez Memphis Depay a indicat, după înfrângerea împotriva Austriei nu poți străluci în timpul unui turneu major, fără anumite momente mai puțin bune. În ultimele zile, al doilea marcator al olandezilor din toate timpurile a recunoscut că au existat tensiuni în tabăra adversă.
"Este vorba de a face bilanțul a ceea ce trebuie îmbunătățit. Suntem într-un proces. Turneul abia acum începe cu adevărat. Trebuie să ne asigurăm că învățăm din greșeli. O călătorie nu este niciodată perfectă. Este normal să existe tensiuni. Călătoriți împreună de o lună. Sunteți împreună într-o tabără și sunteți concentrați pe rezultate. Dacă rezultatul nu este cel dorit, este logic să apară iritații. Asta este uman", a declarat Depay, citat de Telegraaf.nl.
Depay a primit multe critici după primele două meciuri din grupe, dar a avut o evoluție foarte bună în înfrângerea cu Austria, din ultima etapă.
"Am fost mulțumit în ultimul meci. Mi-am câștigat duelurile. Deși cu greu puteam atinge mingea. Ca echipă ne luptăm. Simți asta. Am vorbit despre asta unul cu celălalt. Cred că de aici se poate mai bine.
Cred că fac asta fiind eu însumi natural. Asta înseamnă să mă privesc critic pe mine și unul pe altul. Cred că naționala Olandei este un mediu în care toată lumea poate spune ceva. Și anumiți jucători stabilesc liniile, pentru că au 100 de meciuri internaționale și experiență. Dar avem nevoie și de vocile tinerilor jucători. În felul acesta ne apropiem unul de celălalt. Asta ar trebui să ducă la succes. Când am intrat ca jucător tânăr, erau băieți în fruntea grupului. Restul și-au ținut gura. Ierarhia s-a schimbat. Asta se datorează și unei noi generații", a adăugat Depay.

Depay a rămas fără echipă înainte de România – Olanda, de la EURO

Memphis Depay, Mario Hermoso și Gabriel Paulista au fost puși pe liber de Atletico Madrid chiar înaintea partidei cu România, din optimile EURO.
"Mario Hermoso, Memphis Depay și Gabriel Paulista se vor confrunta cu o nouă etapă din sezonul viitor și nu vor continua să joace în roșu-alb.
Fundașul madrilen părăsește clubul nostru după cinci campanii în care a jucat 174 de meciuri oficiale și a marcat 10 goluri, ocupând pozițiile de fundaș stânga și fundaș central și fiind un jucător cheie în triumful titlului din sezonul 2020/21.
Cât despre atacantul olandez, acesta a ajuns la clubul nostru în ianuarie 2023 și ca jucător la Atletico a avut 40 de apariții oficiale și a reușit să marcheze 13 goluri. Printre acestea, sunt unele care vor rămâne pentru totdeauna în memoria suporterilor, precum golul marcat cu Inter în optimile de finală din ultima campanie a Ligii Campionilor sau efortul uluitor împotriva Granadei din prima etapă a LaLiga 2023/ 24.
În cele din urmă, fundașul central brazilian ne-a întărit apărarea în ultima fereastră de transfer de iarnă, participând la cinci meciuri și aducând experiența sa în vestiar în fazele finale ale sezonului.
Noi, cei de la Atletico de Madrid, le mulțumim tuturor pentru angajamentul și munca asiduă petrecută în clubul nostru și dorim să le transmitem mult succes în viitoarele lor eforturi profesionale și personale", a transmis Atletico pe site-ul oficial.
România revine în faza eliminatorie a unui turneu final pentru prima oară după 24 de ani, iar elevii lui Edi Iordănescu vor înfrunta Olanda în optimile de la EURO 2024. "Tricolorii" se vor întoarce la Munchen, locul unde aceștia au scris prima pagină a acestei superbe povești din Germania. România - Olanda se joacă marți, de la ora 19:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo