Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Drăgușin, ca un TGV cu "100 de milioane de euro în buzunar"! Ce viteză a atins Radu în meciul cu Ucraina

Dani Morar

Publicat 18/06/2024 la 18:24 GMT+3

România a debutat cu victorie la Campionatul European din Germania, obținând doar al doilea succes din istoria sa la turneele finale continentale, dar ce succes. Radu Drăgușin a fost unul dintre cei mai buni oameni ai naționalei noastre, atingând și cea mai mare viteză dintre tricolori.

Radu Drăgușin, în România - Ucraina.

Credit imagine: Getty Images

România a avut parte de debutul perfect la EURO 2024. Tricolorii antrenați de Edi Iordănescu au învins cu 3-0 Ucraina, la capătul unui meci aproape perfect, decis de reușitele lui Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș.
Radu Drăgușin a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren, făcând un cuplu de netrecut în defensivă alături de Burcă. Cei doi s-au apărat exemplar în fața lui Mudryk (transferat de Chelsea cu 70 de milioane de euro), Dovbyk (golgheterul din La Liga), Tsygakov, sau Yarmolenko. Însumați, atacanții Ucrainei valorează peste 100 de milioane de euro, lucru remarcat și de cei de la transferamrkt, care au scris despre victoria tricolorilor.
"Peste 100 de milioane de euro în buzunarul de la spate. Cum a ajutat-o Drăgușin pe România să obțină victoria? Era minutul 72. România avea deja 3-0 în fața Ucrainei, iar Andriy Yarmolenko se afla în careu. În loc să îl găsească pe Artem Dovby, fundașul Radu Drăgușin a respins mingea cu un tackling spectaculos. Jucătorul de 22 de ani a țipat plin de satisfacție spre cerul din Munchen. Dacă Ucraina avea vreo speranță că va reveni, acel moment pur și simplu a ucis-o", au scris cei de la Transfermarkt.
Pe lângă meciul perfect, Radu Drăgușin a fost și cel mai rapid jucător român de pe teren. Fundașul a fost înregistrat cu o viteză maximă de 33,7 km/h, alți 7 tricolori depășind viteza de 25 km/h.

Radu Drăgușin, ținta unei dezbateri în studioul BBC, după România - Ucraina, de la EURO 2024

După meci, prestațiile tricolorilor au fost analizate de jurnaliștii străini, iar în studioul BBC accent s-a pus pe forma arătată de Radu Drăgușin, internaționalul român care este legitimat la Tottenham, în Premier League.
"Jucătorii au fost foarte uniți. Drăgușin a fost foarte implicat, a împins, a tras, a dat indicații, și-a dublat coechipierii, i-a ajutat. Dacă tu, în calitate de fundaș, faci aceste lucruri, mijlocașii vor prelua exemplul, la fel și atacanții. A fost vorba de un efort colectiv al echipei în acest meci", a spus Dion Dublin, golgheterul din Premier League în ediția 1997-1998, care a fost completat de moderatoarea emisiunii, Alex Scott: "Și Drăgușin încă nu a primit șansa de a-și pune amprenta la Tottenham...".
În ciuda minutelor puține pe care le-a primit la Spurs, Drăgușin este văzut ca un jucător de bază, pe care se va conta în viitorul apropiat. "Nu, nu a primit-o, dar după aceste prestații..."a continuat Dion Dublin, care, văzând câteva imagini din meci, cu intervențiile lui Drăgușin, a mai spus: "Priviți unde se duce! E fundaș central, putea doar să respingă mingea".
La rândul lui, celălalt invitat în emisiune, David Moyes, a susținut că Drăgușin mai are nevoie de timp pentru a se impune în Premier League: "Poate că Drăgușin are nevoie de mai mult timp. Toți jucătorii au nevoie de timp pentru a se adapta în Premier League, însă astăzi a avut o prestație foarte bună pentru naționala lui".

ROMÂNIA, FAVORITA DIN GRUPA E LA CALIFICAREA ÎN OPTIMILE EURO 2024! COTELE "TRICOLORILOR" DUPĂ VICTORIA CU UCRAINA

După meciurile din prima etapă, casele de pariuri au actualizat cotele pentru calificarea în optimile de finală ale EURO 2024. Conform bookmaker-ilor, România are acum cele mai mari șanse la accederea în următoarea fază a competiției.
Echipa lui Edi Iordănescu este cotată cu 1,1 la calificarea în optimi, fiind urmată de Slovacia, care are o cotă de 1,18. Belgia, care ocupă locul 3 în clasamentul din grupa E, are a treia șansă la calificarea în fazele eliminatorii de la EURO 2024, fiind cotată cu 1,25, iar Ucraina are o cotă de 2,65.
Cu toate astea, "tricolorii" nu sunt văzuți de bookmaker-i drept favoriții la ocuparea locului 1 în grupa E. Casele de pariuri consideră că Slovacia are mai multe șanse la terminarea grupei pe prima poziție, deoarece echipa lui Calzona s-a impus în fața principalei favorite, Belgia.
Iată cum arată cotele la ocuparea locului 1 în grupa E:
  • Slovacia - 2,65
  • România - 2,85
  • Belgia - 3,3
  • Ucraina - 15
După victoria cu Ucraina, pentru români s-a modificat semnificativ și cota pentru câștigarea trofeului EURO 2024. "Tricolorii", care erau cotați cu 250 înainte de startul competiției, au acum o cotă de 150.
Campionatul European din 2024 are loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo