Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Drăgușin, extrem de încrezător după calificarea României în optimile EURO 2024! "Putem învinge pe oricine"

Bianca Dumitru

Publicat 26/06/2024 la 23:23 GMT+3

România a remizat în această seară cu Slovacia, scor 1-1, și a terminat pe primul loc în clasamentul grupei E de la EURO 2024, înaintea Belgiei, care a obținut tot un rezultat de egalitate cu Ucraina, scor 0-0. După meci, Radu Drăgușin s-a arătat extrem de încrezător în forța echipei naționale, anunțând că "tricolorii" sunt pregătiți pentru orice adversar.

Drăgușin, Romania - Slovacia, EURO 2024

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat în această seară în optimile EURO 2024, după ce a remizat, scor 1-1, cu Slovacia. O remiză s-a înregistrat și în celălalt meci din grupa E, Belgia și Ucraina terminând cu scorul de 0-0, iar "tricolorii" au încheiat faza grupelor pe prima poziție.
După meci, Radu Drăgușin a declarat că prima reprezentativă a demonstrat că poate învinge orice adversar. Fundașul s-a arătat încrezător în forța echipei naționale și a vorbit despre cât au așteptat românii să obțină un astfel de rezultat.
"Nu contează ce adversar vom avea mai departe, ne vom bate cu oricine. Putem învinge pe oricine, ne-am calificat de pe primul loc într-o grupă în care lumea spunea că vom fi ultimii. Ne-am calificat la turneul final de pe primul loc, acum în optimi ne-am calificat de pe primul loc, așa că orice e posibil", a afirmat Drăgușin la finalul partidei cu Slovacia, scor 1-1.
"Este un moment pe care l-am așteptat de foarte mult timp și suntem incredibil de fericiți. A fost un meci decisiv până la urmă. Știam că ei nu vor să piardă și trebuiau să riște ceva.
Din păcate, noi am primit un gol, însă am știut foarte bine să reacționăm. Iar de la penalty-ul pe care l-am înscris am gestionat foarte bine partida, obținând un egal important", a adăugat el.

Drăgușin, încrezător după calificarea României în optimile EURO 2024

Fundașul s-a arătat mândru de faptul că echipa națională a făcut fericită o țară întreagă.
"Cred că suporterii vor fi mai mulți la următorul meci decât la cel cu Ucraina. Este o bucurie incredibilă. Suntem mândri că am reușit să facem fericită o țară întreagă.
Ăsta a fost țelul nostru, să-i facem fericiți pe oameni și mândri că sunt români. Publicul care ne-a susținut din tribune azi a fost extraordinar, ca și până acum", a precizat Radu Drăgușin, citat de Agerpres.
Selecționata României s-a calificat în optimile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, găzduit de Germania, din postura de câștigătoare a Grupei E, după 1-1 (1-1) cu Slovacia, miercuri seara, pe Frankfurt Arena.
Tricolorii au trecut pentru a doua oară de faza grupelor, după ediția din 2000, însă acum au reușit să termine pe primul loc.
Slovacia, care s-a calificat și ea în optimi, de pe locul al treilea, a deschis scorul prin Ondrej Duda (24), dar România a egalat din penalty, prin Răzvan Marin (37).
România, care va juca în optimi pe 2 iulie, cu a treia clasată din Grupele C sau D, nu va putea conta în acel meci pe Nicușor Bancu, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo