Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Drăgușin, în echipa ideală a grupelor EURO 2024! Mundo Deportivo a alcătuit cel mai bun prim 11

Dani Morar

Publicat 27/06/2024 la 12:09 GMT+3

Radu Drăgușin a fost unul dintre cei mai buni, dacă nu chiar cel mai bun jucător al României, în grupele EURO 2024. Fundașul naționalei a fost inclus de spaniolii de la Mundo Deportivo în echipa ideală a fazei grupelor Campionatului European din Germania, alături de alte nume mari.

Corespondență de la Frankfurt, înainte de România - Slovacia, la EURO 2024

Campionatul European de Fotbal din Germania a ajuns în fazele eliminatorii, aseară terminându-se grupele, partidele Georgia - Portugalia și Cehia - Turcia trăgând cortina și peste Grupa F. Georgia a produs surpriza și a învins Portugalia, în timp ce turcii, deși au fost cu om în plus, au câștigat abia în minutele de prelungiri duelul cu Cehia. În urma rezultatelor, Ungaria a fost trimisă acasă, locul 3 din Grupa F mergând el mai departe, alături de locurile 3 din grupele C, D și E.
Tot aseară, România a reușit un rezultat pentru istorie, 1-1 cu Slovacia, echivalent cu calificarea în faza optimilor de finală de la EURO de pe primul loc, într-o grupă din care au mai făcut parte Belgia, Slovacia și Ucraina.
Radu Drăgușin a fost un adevărat stâlp al apărării României, având procentaj de 100% al duelurilor câștigate în meciul cu Ucraina și alte două evoluții solide în partidele cu Belgia și Slovacia.
În urma prestațiilor de nivel înalt, spaniolii de la Mundo Deportivo l-au inclus pe fundașul lui Tottenham în echipa ideală a fazei grupelor de la EURO 2024. Alături de român sunt și alte nume mari ale fotbalului european, precum Lamine Yamal, Jamal Musiala sau Kante.
Primul 11 ideal al fazei grupelor Campionatului European 2024, în viziunea Mundo Deportivo:
  • Mamardashvili – Radu Drăgușin, Riccardo Calafiori, Marc Cucurella – Marcel Sabitzer, N’Golo Kante, Stanislav Lobotka, Fabian Ruiz, Jamal Musiala – Lamine Yamal, Georges Mikautadze.

Drăgușin, extrem de încrezător în șansele României la EURO 2024

După meciul cu Slovacia, Radu Drăgușin a declarat că prima reprezentativă a demonstrat că poate învinge orice adversar. Fundașul s-a arătat încrezător în forța echipei naționale și a vorbit despre cât au așteptat românii să obțină un astfel de rezultat.
"Nu contează ce adversar vom avea mai departe, ne vom bate cu oricine. Putem învinge pe oricine, ne-am calificat de pe primul loc într-o grupă în care lumea spunea că vom fi ultimii. Ne-am calificat la turneul final de pe primul loc, acum în optimi ne-am calificat de pe primul loc, așa că orice e posibil", a afirmat Drăgușin la finalul partidei cu Slovacia, scor 1-1.
"Este un moment pe care l-am așteptat de foarte mult timp și suntem incredibil de fericiți. A fost un meci decisiv până la urmă. Știam că ei nu vor să piardă și trebuiau să riște ceva.
Din păcate, noi am primit un gol, însă am știut foarte bine să reacționăm. Iar de la penalty-ul pe care l-am înscris am gestionat foarte bine partida, obținând un egal important", a adăugat el.
Fundașul s-a arătat mândru de faptul că echipa națională a făcut fericită o țară întreagă.
"Cred că suporterii vor fi mai mulți la următorul meci decât la cel cu Ucraina. Este o bucurie incredibilă. Suntem mândri că am reușit să facem fericită o țară întreagă.
Ăsta a fost țelul nostru, să-i facem fericiți pe oameni și mândri că sunt români. Publicul care ne-a susținut din tribune azi a fost extraordinar, ca și până acum", a precizat Radu Drăgușin, citat de Agerpres.
Echipa națională de fotbal a României a reușit un rezultat extraordinar la această ediție a turneului final, iar în următoarea fază a competiției va întâlni Olanda, marți seara, 2 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul din München, arenă pe care tricolorii au debutat cu succesul entuziasmant, 3-0 cu Ucraina.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo