Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, în topul celor mai buni antrenori de la EURO 2024! Românul e peste Southgate, Deschamps și Tedesco

Bianca Dumitru

Publicat 27/06/2024 la 18:41 GMT+3

România a încheiat faza grupelor EURO 2024 cu o victorie, o remiză și o înfrângere, calificându-se în optimi de pe primul loc al clasamentului grupei E. După rezultatele obținute de "tricolori", Edi Iordănescu a fost inclus într-un top al celor mai buni antrenori de la acest turneu final.

Edi Iordănescu, EURO 2024

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat aseară în optimile EURO 2024, după ce a remizat, scor 1-1, cu Slovacia. O remiză s-a înregistrat și în celălalt meci din grupa E, Belgia și Ucraina terminând cu scorul de 0-0.
Astfel, toate cele 4 echipe au încheiat faza grupelor cu câte 4 puncte, iar "tricolorii" au fost pe prima poziție grație golaverajului. În aceste condiții, echipa lui Edi Iordănescu va înfrunta în optimi un adversar care s-a clasat pe locul 3 în grupe, respectiv Olanda.
După ce România a înregistrat în faza grupelor o victorie, o remiză și o înfrângere, Edi Iordănescu a fost inclus într-un top al celor mai buni antrenori de la acest turneu final, realizat de jurnaliștii italieni de la TuttoMercatoWeb.
Conform sursei citate, selecționerul României a fost notat cu 6,5 fiind pe locul 4, la egalitate cu Murat Yakin, antrenorul Elveției. Cea mai mare notă i-a fost acordată lui Luis de la Fuente, selecționerul Spaniei, singura echipă care a încheiat faza grupelor cu maximum de puncte.
Pe locul 2 în topul tehnicienilor de la EURO 2024 s-a clasat Ralf Rangnick, notat cu 6,83, singurii care au mai primit note mai mari decât Edi Iordănescu fiind Julian Nagelsmann, Vincenzo Montella și Willy Sagnol, toți la egalitate cu 6,67.
Selecționerul României s-a clasat, însă, înaintea unor nume importante de la acest turneu final, cum ar fi Luciano Spalletti, antrenorul Italiei, Domenico Tedesco, tehnicianul Belgiei, Ronald Koeman, care stă pe banca Olandei, Didier Deschamps, selecționerul Franței, sau Gareth Southgate, antrenorul Angliei.
Cei 5 amintiți au primit note cuprinse între 6 și 5,5. La polul opus al ierarhiei întocmite de jurnaliștii italieni, antrenorul cu cea mai mică notă la acest turneu final este Ivan Hasek, selecționerul Cehiei.
Top 10 selecționeri de la EURO 2024

Programul optimilor EURO 2024

29 iunie
Elveția - Italia, ora 19:00, Berlin
Germania - Danemarca, ora 22:00, Dortmund
30 iunie
Anglia - Slovacia, ora 19:00, Gelsenkirchen
Spania - Georgia, ora 22:00, Koln
1 iulie
Franța - Belgia, ora 19:00, Dusseldorf
Portugalia - Slovenia, ora 22:00, Frankfurt
2 iulie
România - Olanda, ora 19:00, Munchen
Austria - Turcia, ora 22:00, Leipzig
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo