Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Edi Iordănescu, mesaj plin de emoție, după ce a dus România în optimile EURO: "Sentimentul e copleșitor"

Nicu Savin

Actualizat 27/06/2024 la 14:27 GMT+3

România s-a calificat în optimile EURO 2024, după ce a câștigat grupa cu Belgia, Slovacia și Ucraina, declanșând o bucurie imensă în toată țara. Tricolorii și staff-ul au sărbătorit și ei marea performanță, iar selecționerul Edi Iordănescu a transmis un mesaj plin de emoție, în care a subliniat că nu a crezut că va ajunge vreodată să bucure un popor întreg prin munca lui și a jucătorilor.

Imagini SENZAȚIONALE! Fanii României dansează în ploaie torențială după calificarea în optimile EURO

Naționala de fotbal a României a declanșat o adevărată fiesta în toată țara, după ce s-a calificat în optimile de finală al Campionatului European. Victoria istorică în fața Ucrainei și remiza cu Slovacia au fost suficiente pentru ca tricolorii să termine pe prima poziție într-o grupă care le dădea fiori multor oameni din fotbalul autohton.
Pentru prima dată după o pauză de 24 de ani, România va juca în faza eliminatorie a unui turneu final, iar toată lumea care a contribuit la această performanță merită laude la scenă deschisă. Un rol deosebit îl au și fanii români, care au invadat orașele și stadioanele unde au jucat tricolorii și s-au comportat exemplar, încurajând echipa și nefiind implicați în niciun fel de incidente.
După ce a savurat bucuria calificării alături de jucători și colaboratori, Edi Iordănescu a reapărut în prim plan cu un mesaj foarte emoționant, în care explică în amănunt sentimentele pe care le trăiește în această perioadă. Selecționerul a subliniat că cea mai mare satisfacție a sa e să vadă românii de pretutindeni fericiți și nu s-a ferit să transmită că nu a crezut vreodată că se va bucura mai mult pentru suporteri decât pentru el personal.
"De foarte multă vreme românii n-au mai fost uniți într-o asemenea măsură de o stare de bucurie ca acum. Iar faptul că echipa națională a reușit acest lucru înseamnă cea mai prețioasă răsplată pentru noi și obligația de a continua cel puțin la fel pe drumul nostru, împreună!
N-am crezut vreodată că voi ajunge în ziua în care să trăiesc bucuria unei performanțe mai mult în sufletul suporterilor decât în sufletul meu. Acum este pentru prima oară iar sentimentul e copleșitor.
Așa cum eu și jucătorii suntem mândri și vom rămâne mândri totdeauna de românii care ne susțin, devenind un exemplu inegalabil la EURO 2024, eu și românii trebuie să fim mândri de jucătorii noștri. Și suntem! Cuvintele sunt prea puține pentru felicitările și recunoștința mea față de efortul și sacrificiile lor.
Ne-au ajutat să ajungem aici principiile și valorile noastre, așadar de azi trebuie să revenim la ele! Ne-am bucurat o seară, ne întoarcem smeriți la muncă!
Pentru că ne așteaptă un duel fantastic de greu. O știm toți. Dar la fel de bine știm toți că un lucru îl facem mereu: dăm totul!
Doar așa copiii României de azi și de mâine vor păstra acest model și vor crește cu iubire de țară, prin disciplina muncii și în credința că nimeni nu poate pune limite pe drumul lor. Ca să primești tot trebuie, înainte de orice, să dai tot!", e mesajul lui Edi Iordănescu, postat pe site-ul oficial al FRF.

ROMÂNIA - OLANDA, ÎN OPTIMILE EURO 2024

Pentru România urmează meciul cu Olanda din optimile EURO și ar fi păcat ca în sânul echipei să intervină sentimentul de automulțumire după ce am trecut de grupe. E clar că plecăm cu șansa a 2-a, dar nu putem să nu visăm că dacă trecem de "Portocala Mecanică" vom juca apoi cu Turcia sau Austria, deci șansele la prima semifinală din istorie la un turneu final ar fi cât se poate de reale.
Ronald Koeman are la dispoziție un lot de aproape 9 ori mai valoros decât cel al "tricolorilor". Naționala Olandei este cotată la 815 milioane de euro, cel mai valoros fotbalist fiind Xavi Simons, cu o cotă de piață de 80 de milioane de euro.
Mijlocașul lui RB Leipzig este urmat în top de Matthjis de Ligt, cu o valoare de piață de 65 de milioane de euro, și de Micky van de Ven, care este cotat la 55 de milioane de euro.
De cealaltă parte, echipa lui Edi Iordănescu are o cotă totală de piață de doar 92,13 milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind Radu Drăgușin, care valorează 25 de milioane de euro. Fundașul de la Tottenham este urmat în topul celor mai bine cotați români de Dennis Man, cu 9 milioane de euro, și de Florinel Coman și Darius Olaru, fiecare valorând 7 milioane de euro.
Olanda, echipa aflată pe locul 7 în clasamentul FIFA, are o medie de vârstă de 26,3 ani, în timp ce media de vârstă a "tricolorilor" este de 27,1 ani.
În ceea ce-i privește pe stranieri, batavii se bazează pe 20 de jucători care evoluează în alte campionate din lume, iar Edi Iordănescu are 19 fotbaliști care joacă la echipe din afara României, dintre care se remarcă Radu Drăgușin, legitimat la Tottenham, și Horațiu Moldovan, care a ajuns la Atletico Madrid.

ROMÂNIA, O SINGURĂ VICTORIE ÎN FAȚA OLANDEI

România și Olanda s-au mai înfruntat de 9 ori până acum, cel mai recent în 2017, într-un amical pierdut de "tricolori" cu scorul de 3-0. Naționala noastră a obținut o singură victorie în fața batavilor, în grupele de calificare la EURO 2008. România a câștigat returul cu scorul de 1-0, după ce în tur cele două echipe au remizat, scor 0-0.
Olandezii au câștigat celelalte 7 partide, cea mai clară victorie fiind un 4-0 obținut în calificările Campionatului Mondial din 2014. Tot în acea campanie, "tricolorii" au cedat și cu 4-1 în fața "portocalei mecanice".
La EURO 2024, Olanda a câștigat meciul cu Polonia (2-1), a remizat cu Franța (0-0) și a fost învinsă dramatic de Austria (2-3), în timp ce România s-a impus în fața Ucrainei (3-0), a pierdut cu Belgia (0-2) și a făcut egal cu Slovacia (1-1).
Meciul dintre România și Olanda de la EURO 2024 va avea loc pe 2 iulie, de la ora 19:00, și va fi transmis în format LIVETEXT pe Eurosport.ro și în aplicația Eurosport.

PROGRAMUL OPTIMILOR EURO 2024

29 iunie
Elveția - Italia, ora 19:00, Berlin
Germania - Danemarca, ora 22:00, Dortmund
30 iunie
Anglia - Slovacia, ora 19:00, Gelsenkirchen
Spania - Georgia, ora 22:00, Koln
1 iulie
Franța - Belgia, ora 19:00, Dusseldorf
Portugalia - Slovenia, ora 22:00, Frankfurt
2 iulie
România - Olanda, ora 19:00, Munchen
Austria - Turcia, ora 22:00, Leipzig
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo