Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

El este "revelația Campionatului European". Jucătorul pe care au pus ochii jurnaliștii de la Marca

Andrei Nicolae

Publicat 21/06/2024 la 14:26 GMT+3

Spania a învins joi seara Italia în meciul care se anunța cel mai tare de până acum de la EURO, scor 1-0. Jucătorii lui Luis de la Fuente au fost net superiori adversarilor lor, iar un fotbalist din echipa "furiei roja" le-a atras atenția jurnaliștilor de la Marca, numindu-l chiar revelația acestui European.

Spain celebrates the 1-0 during the UEFA EURO 2024 group B match between Spain and Italy at the Arena AufSchalke on June 20, 2024 in Gelsenkirchen, Germany.

Credit imagine: Getty Images

Spania a făcut un meci foarte bun în etapa a doua de la EURO și a surclasat Italia, la capătul unui duel încheiat cu scorul de 1-0. Ibericii puteau câștiga la o diferență mai mare, însă lipsa de inspirație din anumite momente și intervențiile salvatoare ale lui Donnarumma au ajutat "Squadra Azzurra" să fie învinsă la un singur gol.
Elevii lui Luis de la Fuente au făcut un meci exemplar și și-au "sufocat" adversara, care a avut un singur șut pe spațiul porții. Pe lângă colectivul propriu-zis al Spaniei, au fost și câțiva jucători care au ieșit în evidență, iar unul dintre ei a fost Marc Cucurella.
Fundașul stânga al naționalei iberice a înregistrat cifre fantastice și s-a remarcat atât în ofensivă, cât și în defensivă, reușind un parteneriat letal alături de Nico Williams. Prestația jucătorului lui Chelsea nu a fost trecută cu vederea de jurnaliștii de la Marca, ce i-au acordat o titulatură "grea", și anume cea de jucătorul "revelație" al acestui European.
Citește și:

cucurella, numit de spanioli drept revelația euro 2024

Într-adevăr, numele său nu întorcea priviri înainte de startul turneului, dar prestațiile sale din meciurile cu Italia și Croația au demonstrat că poate "ieși la rampă" când e nevoie de el. În sezonul recent încheiat, Cucurella nu a fost titular incontestabil în echipa lui Chelsea, deoarece în prima jumătate s-a confruntat cu o accidentare la gleznă.
"Nu, nu este în niciun caz un personaj secundar. Cucurella a devenit una dintre referințele echipei Spaniei atât în atac, cât și în apărare. Îndrăzneală, curaj și dedicare, asta a lăsat pe teren fundașul lui Chelsea tot timpul pentru a-i convinge pe toți și pentru a deveni un coșmar pentru fundașul dreapta advers (n.r. Di Lorenzo).
La un moment dat, a devenit coșmarul italienilor. Era peste tot. Prestația lui va rămâne în cărțile de istorie ale Campionatelor Europene: fundașul lateral a fost jucătorul cu cele mai multe pase reușite (51/51), cu cele mai multe dueluri câștigate (10/13), care a fost faultat de cele mai multe ori (3), jucătorul cu cele mai multe intercepții complete (4/5), 7 recuperări și 3 șanse create", au notat jurnaliștii iberici după prestația jucătorului lui Chelsea din meciul cu Italia.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo