Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elveţienii, în al 9-lea cer, la Euro: "Scriem istorie!". Poate fi Xhaka variantă de Balon de Aur?

Cristian Mihala

Publicat 30/06/2024 la 10:24 GMT+3

Elveţia "a trimis un mesaj puternic" învingând Italia "cu stil" în optimile de finală de la EURO 2024, a subliniat sâmbătă selecţionerul Murat Yakin, care speră că echipa lui "va continua să scrie istorie" la acest turneu.

EM 2024: Ruben Vargas freut sich mit Granit Xhaka (r.) - Schweiz vs. Italien

Credit imagine: Getty Images

"Am transmis un mesaj puternic prin felul în care am jucat, am arătat că putem domina şi ataca", a afirmat Yakin într-o conferinţă de presă.
"Am câştigat da, însă cu stil, am dominat toate sectoarele jocului, am marcat la momentul potrivit şi asta ne-a permis să controlăm meciul", a spus selecţionerul.
Granit Xhaka şi-a depus serios candidatura pentru titlul de jucătorul turneului. Mijlocaşul elveţian a jucat în fiecare minut din cele 4 partide ale Elveţiei, la Euro, iar cifrele sale cu Italia au fost impresionante. În contextul stagiunii fabuloase cu Leverkusen, fostul jucător al lui Arsenal ar putea deveni un candidat serios la Balonul de Aur, dacă "Nati" produce marea surpriză şi cucereşte Campionatul European.

Murat Yakin: Sper că vom continua să scriem istorie"

Elveţia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, după ce a învins fără drept de apel echipa Italiei, deţinătoarea titlului, cu scorul de 2-0, sâmbătă, pe Olympiastadion din Berlin.
Fosta adversară a României din preliminarii s-a impus prin golurile marcate de Remo Freuler (37) şi Ruben Vargas (46), în faţa deţinătoarei trofeului.
"Este important să savurăm victoria, să ne bucurăm de valul de entuziasm pe care l-am creat. Am făcut-o cu sânge, sudoare şi lacrimi, nu cu noroc", a declarat Yakin.
Victoria şi sărbătorirea ei cu suporterii elveţieni de la Stadionul Olimpic din Berlin "mi-au dat fiori pe şira spinării, este atât de plăcut", a spus antrenorul. "Sper că nu s-a terminat, că vom continua să scriem istorie", a adăugat el.
Întrebat dacă Elveţia se numără de acum printre favoritele de la EURO 2024, tehnicianul a răspuns: "Suntem o echipă bună, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ."
"Nati" va juca în sferturi cu învingătoarea meciului dintre Anglia şi Slovacia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo