Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO 2024, Ziua 10 | Germania, remiză in extremis cu Elveția. Ungaria învinge dramatic Scoția

Andrei Nicolae

Actualizat 24/06/2024 la 00:03 GMT+3

Campionatul European și-a consumat sâmbătă seara meciurile din etapa cu numărul 2, iar ziua de duminică marchează startul ultimei runde din faza grupelor. Astăzi vom afla configurația finală a clasamentului pentru Grupa A, unde rezultatele pot influența chiar și naționala României.

Fullkrug esulta per il gol in Svizzera-Germania - Europei 2024

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Fluier final în cele două partide din Grupa A. Germania a remizat cu Elveția după ce Fullkrug a marcat pe finalul meciului pentru echipa sa, iar Ungaria a dat și ea lovitura în prelungiri cu Scoția, prin Csoboth. Așa arată clasamentul Grupei A, după toate cele trei etape:
  • 1. Germania - 7 pct. (+6)
  • 2. Elveția - 5 pct. (+2)
  • 3. Ungaria - 3 pct. (-3)
  • 4. Scoția - 1 pct. (-5)
Scoția - Ungaria, Min. 90+10: Maghiarii dau lovitura în ultimele momente ale jocului prin Csoboth și marchează golul victoriei în partida cu Scoția. Mai mult decât atât, Ungaria trece peste britanici în clasament și urcă pe locul 3, iar în acest moment speră la o minune pentru a merge în optimi, ținând cont că are un golaveraj destul de slab.
Elveția - Germania, Min. 90+2: Niclas Fullkrug marchează un gol extrem de important pentru Germania și își primite naționala înapoi pe primul loc din Grupa A.
Scoția - Ungaria, Min. 68: Barnabas Varga, atacantul Ungariei, s-a prăbușit pe teren după ce a fost lovit involuntar de portarul Scoției pe o centrare. Fotbaliștii lui Marco Rossi au format un zid în jurul coechipierului lor cu ajutorul stewarzilor, gest asemănător cu ce au făcut danezii cu Eriksen la EURO 2020.
După ce ambulanța a venit târziu, aspect criticat vehement de jucătorii ambelor echipe, atacantul maghiar a fost transportat la spital, unde urmează să intre sub investigația medicilor.
UPDATE | Start de repriză secundă în cele două partide din Grupa A.
UPDATE | Pauză în cele două partide din Grupa A. Elveția conduce Germania după primele 45 de minute, iar în celălalt duel, Scoția și Ungaria sunt la egalitate. În acest moment, clasamentul grupei arată în felul următor:
  • 1. Elveția - 7 pct. (Golaveraj +3)
  • 2. Germania - 6 pct. (Golaveraj +6)
  • 3. Scoția - 2 pct. (Golaveraj -4)
  • 4. Ungaria - 1 pct. (Golaveraj -4)
Elveția - Germania, Min. 28: Jucătorii lui Murat Yakin deblochează tabela prin Dan Ndoye, care este servit excelent de Remo Freuler și îl învinge pe Neuer. În acest moment, Elveția este liderul Grupei A.
Elveția - Germania, Min. 17: Robert Andrich îl învinge pe Sommer cu un șut de la distanță, însă reușita nemților este anulată de arbitrii din camera VAR, pentru un fault la faza premergătoare. Scorul rămâne 0-0.
UPDATE | Tocmai au început meciurile dintre Elveția și Germania, respectiv Scoția și Ungaria.
UPDATE | Au apărut echipele de start ale echipelor care încheie în această seară Grupa A de la EURO.
Echipa Germaniei pentru meciul cu Elveția:
Echipa Elveției pentru meciul cu Germania:
Echipa Scoției pentru meciul cu Ungaria:
Echipa Ungariei pentru meciul cu Scoția:
Știrea inițială
EURO 2024 a ajuns în cea de-a zecea zi de turneu, moment ce marchează și startul etapei finale din faza grupelor. De astăzi și până miercuri, partidele din aceeași grupă se vor juca de la aceeași oră, iar la finalul acestei zile fanii sportului vor afla cum arată clasamentul final în Grupa A.
Germania și Elveția, primele două clasate, se întâlnesc pe Deutsche Bank Park, în timp ce Scoția și Ungaria dau piept pe MHPArena (Stuttgart). În ceea ce privește primul duel menționat anterior, acesta este unul destul de interesant, ținând cont că va stabili liderul Grupei A.
În cazul în care Elveția se va impune, atunci va încheia pe prima poziție și își va asigura pe hârtie un avantaj pentru optimi. Germania pare însă să fie într-o formă extrem de bună, cu Jamal Musiala în topul golgheterilor, astfel că misiunea elevilor lui Murat Yakin se anunță una dificilă.
În cazul unui rezultat de egalitate, cele două merg de mână în optimi, Germania de pe primul loc, iar Elveția de pe doi, fără să mai depindă de rezultatul din celălalt meci. Chiar și în cazul în care naționala peste care a dat România în preliminariile EURO ar suferi un eșec, șansele să piardă locul 2 sunt infime, ținând cont că are un golaveraj de +2, iar Scoția, țara care poate ajunge și ea la patru puncte, are -4.
Germania are șase puncte în acest moment (victorii cu Scoția și Ungaria), în timp ce Elveția are patru (victorie cu Ungaria și egal cu Scoția).
Citește și:

Scoția - ungaria, un meci ce poate influența parcursul româniei la euro 2024

Celălalt meci din Grupa A contează enorm în economia clasamentului locurilor 3 din grupă, care o poate interesa și pe România. Ungaria, fără punct acumulat până acum la EURO, dă peste Scoția, o națională care încă speră la calificare după egalul cu Elveția din etapa a doua.
Pentru România, rezultatul cel mai benefic ar fi o remiză între Ungaria și Scoția. În acest scenariu, Scoția ar încheia pe locul al treilea cu doar două puncte, ceea ce înseamnă că ar fi deja o echipă clasată pe locul 3 mai slabă decât naționala alor noștri. Evident, acest scenariu contează doar dacă România ar încheia pe a treia poziție Grupa E.
O victorie a Ungariei ne-ar avantaja de asemenea, pentru că maghiarii ar ajunge la trei puncte, dar cu un golaveraj mult mai slab decât echipa lui Edi Iordănescu. Singurul rezultat care nu ne-ar conveni ar fi cel de victorie a Scoției, care ar ajunge la patru puncte. Rămâne de văzut însă cum se vor desfășura meciurile și cum va arăta primul clasament final al unei grupe de la EURO 2024.
Etapa 3, Grupa A:
  • Elveția - Germania, ora 22:00, Frankfurt
  • Scoția - Ungaria, ora 22:00, Stuttgart
Clasament Grupa A:
  • 1. Germania - 6 puncte (Golaveraj +6)
  • 2. Elveția - 4 pct. (Golaveraj +2)
  • 3. Scoția - 1 pct. (Golaveraj -4)
  • 4. Ungaria - 0 pct. (Golaveraj -4)

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo