Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO 2024, ziua 12 | Nebunie totală în Grupa D. S-a marcat de 7 ori și Franța nu termină prima

Daniel Kerekes

Actualizat 26/06/2024 la 00:05 GMT+3

Penultima zi a fazei grupelor de la EURO 2024 va aduce 4 meciuri decisive pentru calificarea în fazele eliminatorii. Grupele C și D își decid astăzi echipele care vor ajunge în optimi. Austria - Olanda va fi cel mai interesant meci al zilei, care poate produce o surpriză.

Theo Hernandez pendant France-Pologne, le 25 juin 2024.

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Ultimele două meciuri ale grupei C de la EURO 2024 s-au terminat fără goluri, dar suspansul privind a 2-a clasată a depășit orice limită. Anglia - Slovenia și Danemarca - Serbia au însemnat două remize albe, astfel că Slovenia și Danemarca au terminat grupa la egalitate perfectă și poziția din preliminarii a făcut departajarea.
Așadar, s-a ajuns la ultimul criteriu de departajare, cel al clasării în preliminarii. Paradoxal, Danemarca și Slovenia au fost în aceeași grupă și au terminat la egalitate de puncte. Danezii au fost primii, pentru că au avut rezultate mai bune în meciurile directe: 2-1 acasă și 1-1 în deplasare. Ca atare, Danemarca a terminat acum pe locul 2 în grupa C de la EURO, iar Slovenia pe locul 3.
UPDATE | Ne apropiem de finalul acestor partide și niciuna dintre echipe nu a reușit să înscrie până acum. Anglia se califică la aceste scoruri de pe primul loc, iar pentru locul al doilea este o situație extrem de interesantă. Slovenia și Danemarca sunt la egalitate perfectă, inclusiv în clasamentul fairplay-ului, 6-6, așa că se aplică cel de-al 9-lea criteriu, cel al locului din preliminarii, unde danezii sunt superiori. Încă 10 minute pentru a se decide situația în Grupa C.
UPDATE | Start în repriza a doua în partidele Anglia - Slovenia și Danemarca - Serbia
UPDATE | Pauză în cele două partide. După primele 45 de minute, scorurile sunt 0-0 pe ambele stadioane
UPDATE | Au început cele două partide din Grupa C
UPDATE | Echipele de start în Anglia - Slovenia
UPDATE | Echipele de start la Danemarca - Serbia
UPDATE | S-au terminat meciurile din Grupa D. Austria câștigă cu Olanda, 3-2, și încheie pe primul loc grupa. Franța a remizat 1-1 cu Polonia, deja eliminată, și termină pe locul al doilea, urmând a întâlni în optimi România, dacă tricolorii vor termina pe locul secund Grupa E.
UPDATE | Olanda - Austria 2-3 | Austriecii mai marchează o dată, dar golul de 4-2 este anulat, însă, chiar și așa, Austria termină pe primul loc Grupa D la aceste scoruri.
UPDATE | Franța - Polonia 1-1 | Robert Lewandowski ratează de la punctul cu var, dar lovitura s-a repetat, pentru că Maignan nu a stat pe linia porții în momentul execuției. A doua oară, polonezul convertește în gol penalitatea și restabilește egalitatea, iar la acest scor Franța coboară pe locul 2.
UPDATE | Olanda - Austria 2-3 | Ce nebunieeee! Austriecii revin la conducerea jocului, reușind din nou să înscrie după primirea golului. Marcel Sabitzer o readuce pe Austria pe locul al doilea în minutul 80, cu un gol extraordinar, în care defensiva Olandei a rămas spectatoare.
UPDATE | Olanda - Austria 2-2 | Olandezii egalează din nou cu aproximativ 15 minute înainte de final. Memphis Depay se înalță și introduce mingea în plasă, reușita este inițial anulată, dar VAR validează golul și finalul de meci se anunță extrem de încins.
UPDATE | Olanda - Austria 1-2 | Naționala lui Ralph Rangnick a revenit în avantaj împotriva cursului jocului. În minutul 59, Romano Schmid a făcut 2-1 pentru austrieci, reluând cu capul o centrare a lui Florian Grillitsch.
UPDATE | Franța - Polonia 1-0 | În minutul 56, Kylian Mbappe a marcat primul său gol al carierei la EURO, după ce a transformat cu siguranță un penalty scos de Ousmane Dembele.
UPDATE | Olanda - Austria 1-1 | La doar două minute de la reluarea jocului, Olanda a restabilit egalitatea contra Austriei! Cody Gakpo a fost autorul golului, din pasa lui Xavi Simons, intrat la pauză.
UPDATE | E pauză în cele două meciuri din grupa D! Franța și Polonia se află la egalitate, scor 0-0, iar Olanda e condusă de Austria. La aceste rezultate, Austria ar câștiga grupa, în timp ce Franța ar termina pe locul 2. Olanda ar merge și ea în optimi, de pe poziția a 3-a.
UPDATE | Olanda - Austria 0-1
În minutul 6, Austria a dat lovitura la Berlin. Alexander Prass a centrat de pe partea stângă, iar Donyell Malen a încercat să respingă prin alunecare, dar și-a trimis balonul în proprie poartă. Atacantul Borussiei Dortmund a marcat al 7-lea autogol de la această ediție de EURO.
UPDATE | În scurt timp vor începe ultimele două partide ale grupei D. La Dortmund, Franța va da piept cu deja eliminata Polonia. Mbappe a revenit în primul 11 al lui Deschamps, în timp de Lewandowski începe pentru prima dată ca titular la acest turneu final.
Echipa de start a Franței
Echipa de start a Poloniei
Un meci mult mai tare se anunță cel de la Berlin, dintre Olanda și Austria. Fanii "Portocalei Mecanice" au făcut un mare spectacol pe străzile din capitala Germaniei și așteaptă ca și favoriții să facă la fel pe teren.
Echipa de start a Olandei
Echipa de start a Austriei
Știrea inițială
După ce grupele A și B au avut un deznodământ dramatic în ultima etapă, este rândul grupelor C și D să aducă spectacol în ultimele meciuri. Chiar dacă rezultatul de ieri înregistrat de Spania, 1-0 în fața Albaniei, l-ea calificat matematic pe Anglia, Franța și Olanda în optimi, aceste echipe vor lupta pentru primul loc în grupă în această seară.
Primele meciuri ale zilei vor fi cele din grupa D, unde Franța și Olanda își dispută prima poziție de la distanță, dar Austria poate să producă surpriza. Selecționata condusă de Ralph Rangnick a pus destule probleme Franței, în primul meci, pierzând la limintă din cauza unui autogol, și a jucat nemaipomenit în fața Poloniei, câștogând cu scorul de 3-1.
Austriecii sunt cu gândul la victorie și înaintea meciului cu Olanda, care ar putea să-i ducă pe aceștia chiar și pe primul loc, dacă Franța se împiedică de Polonia lui Lewandowski. Olandezii nu au strălucit în fața Franței, chiar dacă golul lui Xavi Simons a fost anulat pe nedrept, așa cum spun multe voci din fotbal.
Astfel, meciul dintre Olanda și Austria devine cel mai interesant al zilei. Totodată, dacă Austria câștigă în această seară și termină grupa pe locul 2, România ar putea să o înfrunte în optimi în cazul în care și elevii lui Edi Iordănescu vor obține a doua poziție în grupă.
De cealaltă parte, Franța nu ar trebui să aibă probleme în fața unei selecționate poloneze care a fost prima echipă eliminată a acestui turneu final. Având în vedere că francezii au marcat un singur gol, și acela autogol, în două meciuri, oamenii lui Deschamps sunt datori și vor să facă spectacol la Dortmund.
Citește și:

Orice echipă se poate califica din grupa C

Anglia și-a asigurat locul în optimi, dar nu este sigură de prima poziție la finalul fazei grupelor. Elevii lui Southgate au prestat un joc dezamăgitor în ambele meciuri de până acum. Cu doar două goluri marcate, vedetele din atacul Angliei nu s-au ridicat deloc la așteptări.
Din această cauză, o victorie în fața Sloveniei nu este deloc ușor de obținut. Sesko și compania s-au dovedit a fi un adversar extrem de complicat. Aceștia au egalat Danemarca după o a doua repriză excelentă în primul meci, iar în al doilea doar un gol în ultimul minut al Serbiei a făcut ca Slovenia să nu fie ca și calificată.
Chiar și în cazul unui egal, slovenii pot spera la o calificare de pe locul 3, dacă Serbia nu bate Danemarca. Anglia își dorește primul loc, pe care poate să îl piardă atât în fața Sloveniei, în cazul unei înfrângeri, dar și în fața danezilor, care sunt favoriți în fața Serbiei. Locul 2 este de evitat pentru cele două echipe, având în vedere că Germania va fi următorul adversar, în optimi, pentru ocupanta poziției a doua.
Atât Danemarca, cât și Serbia au șanse reale la calificare. Oricine câștigă meciul de la Munchen va merge mai departe. Dacă Danemarca a remizat în ambele partide, Serbia a fost învinsă la limită de Anglia, iar în fața Sloveniei au reușit să restabilească egalitatea la la ultima fază.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol