Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO 2024, ZIUA 3 | Serbia 0-1 Anglia. Bellingham îi duce pe englezi pe primul loc în grupa C

Dani Morar

Actualizat 16/06/2024 la 23:54 GMT+3

Campionatul European din Germania a început vineri, cu partida câștigată de țara gazdă cu 5-1 împotriva Scoției. Turneul final continuă azi cu partidele Olanda – Polonia, Slovenia – Danemarca și Serbia – Anglia, ultimul fiind și capul de afiș al zilei.

Jude Bellingham

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: Fluier final! Anglia învinge Serbia cu 1-0 și e lider în grupa C.
UPDATE: A început repriza a doua!
UPDATE: Pauză între Serbia și Anglia.
UPDATE: Min 20 - Trent Alexander-Arnold pierde mingea în apropierea propriului careu, iar Mitrovic șutează periculos, dar pe lângă poarta lui Pickford.
UPDATE: Min 13 - GOOOOOOOL Anglia! Jude Bellingham dovedește că est decisiv și în tricoul Angliei, iar mijlocașul de 20 de ani marchează cu o lovitură de cap.
UPDATE: Jude Bellingham a devenit primul jucător european din istorie care joacă la 3 turnee finale înainte de a împlini 21 de ani.
UPDATE: Start în Serbia - Anglia!
UPDATE: Echipele de start la Serbia - Anglia
Serbia: Rajkovic - Veljkovic, Milenkovic, Palvovic - Zivkovic, Lukic, Gudelj, Kostic - Milinkovic-Savic - Mitrovic, Vlahovic
Anglia: Pickford - Walker, Stones, Guehi, Trippier - Alexander-Arnold, Rice - Saka, Bellingham, Foden - Kane
UPDATE: Final de meci! Slovenia și Danemarca înregistrează primul rezultat de egalitate de la EURO 2024.
UPDATE: Min 77 - GOOOOOL Slovenia! Din cornerul rezultat, mingea ajunge la Erik Janza, iar șutul puternic al acestuia este deviat decisiv de Morten Hjulmand.
UPDATE: Min 76 - Sesko semnează cea mai mare ocazie a slovenilor. Tânărul atacant șutează din voleu de la distanță, iar mingea lovește bara.
UPDATE: Christian Eriksen a devenit primul jucător de la EURO 2024 care a creat 5 ocazii de gol.
UPDATE: Min 67 - La doar două minute, slovenii s-au apropiat de egalare prin Gnezda Cerin, care a reluat cu capul centrarea lui Sporar, dar mingea a trecut pe lângă vinclu.
UPDATE: Min 65 - Rasmus Hojlund este foarte aproape de a majora avantajul danezilor. Atacantul lui Manchester United apare la finalizare în fața porții, dar execuția sa este pe direcția lui Oblak, care a parat.
UPDATE: Min 55 - Ocazie importantă pentru Danemarca! Eriksen execută o lovitură liberă, iar reluarea lui Christensen este deviată de un adversar, mingea trecând puțin pe lângă țintă.
UPDATE: A început repriza a doua!
UPDATE: Pauză la Stuttgart!
UPDATE: Eriksen a marcat la 3 ani și 4 zile de când se prăbușea pe teren din cauza unui infarct, tot în primul meci de la EURO. Acesta este primul său gol la Campionatul European.
UPDATE: Min 28 - Slovenii sunt aproape de un autogol. Sesko încearcă să respingă, dar mingea îl lovește pe Mlakar, din care ricoșează puțin pe lângă poartă.
UPDATE: Min 17 - GOOOOOOL Danemarca! Christian Eriksen deschide scorul imediat după o ocazie bună a adversarilor. Devierea cu călcâiul a lui Wind îl lasă pe Eriksen în poziție perfectă, iar acesta nu-l iartă pe Oblak.
UPDATE: Fluier de start la Stuttgart
UPDATE: Echipele de start în Slovenia - Danemarca
Slovenia: Oblak - Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza - Stojanovic, Gnezda Cerin, Elsnik, Mlakar - Sporar, Sesko
Danemarca: Schmeichel - Andersen, Christensen, Vestergaard - Bah, Hjulmand, Hojbjerg, Kristiansen - Eriksen - Wind, Hojlund
UPDATE: Min 90+6 - Zalewski a ratat ultima ocazie a meciului, șutul său de la distanță fiind scos de Verbruggen.
UPDATE: Min 89 - Verbruggen mai face o paradă superbă, de data aceasta în fața lui Swiderski. Polonezul a fost aproape de egalare cu un șut din interiorul careului mic.
UPDATE: Min 84 - GOOOOOL Olanda! La doar două minute de la intrarea sa pe teren, Wout Weghorst a readus Olanda în avantaj cu un gol marcat la prima sa atingere. Atacantul a finalizat din interiorul careului, după o pasă a lui Ake.
UPDATE: Min 73 - Stefan De Vrij apare la finalizare, după un corner executat de Depay. Fundașul lui Inter a finalizat cu capul, puțin peste.
UPDATE: Min 65 - Denzel Dumfries dă replica printr-un șut în forță din unghi, dar care trece pe lângă țintă.
UPDATE: Min 59 - Verbruggen reușește să pareze șutul puternic al lui Jakub Kiwior, care a rămas într-o poziție excelentă de finalizare, după centrarea lui Zalewski.
UPDATE: Fluier de start în repriza a doua
UPDATE: Egalitate la pauză între Polonia și Olanda.
UPDATE: Min 45 - Depay ratează ultima mare ocazie a reprizei. Mingea trimisă de acesta a trecut agonizant pe lângă poartă.
UPDATE: Min 42 - Gakpo trece pe lângă "dublă". Atacantul lui Liverpool a fost servit ideal de Nathan Ake în apropierea porții, dar Gakpo a finalizat peste bara transversală.
UPDATE: Min 29 - GOOOOOOOL Olanda! Cody Gakpo continuă să fie decisiv pentru naționala Olandei la turnee finale. După ce a marcat de 3 ori la Campionatul Mondial, acesta aduce egalarea în meciul contra Poloniei cu un șut din afara careului, deviat de fundașul Salamon.
UPDATE: Min 22 - Memphis Depay trimite în forță dintr-o poziție foarte bună, dar execuția fostului jucător de la Atletico a trecut peste poartă.
UPDATE: Min 16 - GOOOOOOOL Polonia! Adam Buksa face uitată absența lui Robert Lewandowski, iar atacantul de la Antalyaspor deschide scorul. Jucătorul de 1,91 metri s-a înălțat în careu și a finalizat cu capul, după o centrare a căpitanului Zielinski, din corner.
UPDATE: Bart Verbruggen a devenit cel mai tânăr portar titular de la Campionatul European, din ultimii 60 de ani.
UPDATE: Min 9 - Olandezii continuă să preseze, iar Tijjani Reijnders trece pe lângă deschiderea scorului după un șut din interiorul careului, care a trecut puțin pe lângă.
UPDATE: Min 2 - Cody Gakpo a pus primele probleme la porta polonezilor cu un șut la colțul scurt, scos de Szczesny.
UPDATE: Fluier de start la Hamburg!
UPDATE: Echipele de start la Polonia - Olanda:
  • POLONIA: Szczesny – Frankowski, Salamon, Bednarek, Kiwior – Urbanski, Zielinski, Romanczuk, Zalewski – Buksa, Szymanski
    REZERVE: Bulka, Skorupski – Bereszynski, Puchacz, Dawidowicz, Walukiewicz, Grosicki, Moder, Piotrowski, Swiderski, Szymanski, Slisz, Lewandowski, Piatek, Skoras
    SELECȚIONER: Michal Probierz
  • OLANDA: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake – Schouten, Reijnders, Veerman – Simons, Depay, Gakpo
    REZERVE: Bijlow, Flekken – Blind, Frimpong, Geertruida, De Ligt, Van de Ven, Wijnaldum, Gravenberch, Brobbey, Bergwijn, Malen, Weghorst
    SELECȚIONER: Ronald Koeman
UPDATE: Fanii olandezi nu mai au răbdare până la ora de start. Spectacol total pe străzile Hamburg. Imaginile vorbesc de la sine.
Știre inițială
EURO 2024  a început în forță, iar în partida de deschidere dintre Germania și Scoția s-au marcat 6 goluri. A urmat ziua de sâmbătă, când Elveția, Spania și Italia și-au câștigat meciurile de debut, stabilindu-se și un record impresionant după doar două zile.
Astăzi, balul va continua cu duelurile Polonia – Olanda, Slovenia – Danemarca și Serbia – Anglia, ultimul fiind și capul de afiș al zilei. Naționala Three Lions caută primul triumf la Campionatul European, acolo unde au atins cea mai bună performanță din istoria lor chiar la ediția precedentă, când au pierdut finala împotriva Italiei.
Englezii fac parte din grupa C, acolo unde mai sunt prezente Serbia, Danemarca și Slovenia. Singurul succes pe plan internațional rămâne Cupa Mondială din 1966, însă naționala e una dintre favoritele de anul acesta.
Înainte de acest meci, poliția din Gelsenkirchen a emis un comunicat prin care a transmis că nu are multe informații despre suporterii englezi, în oraș fiind așteptați peste 30.000 de suporeteri ai echipei lui Southgate.
"Este un domeniu unde tuturor ne scapă niște informații importante. Ultimul turneu major la care oamenii se puteau mișca liber s-a petrecut în urmă cu 8 ani. De atunci, suporterii s-au schimbat. Și astăzi acești fani au 20-30 de ani, adică sunt la o vârstă când își pot manifesta agresivitatea, dar, desigur, ne e greu să estimăm ce se va întâmpla de fapt.
Deși federația engleză de fotbal a primit o cotă de 10.000 de bilete pentru meciul cu Serbia, sunt motive să credem că fanilor englezi li s-au vândut peste 20.000 de bilete, ceea ce înseamnă că orașul Gelsenkirchen va fi luat cu asalt de minimum 30.000 de suporteri.
Acestora li se vor adăuga cei 10.000 de fani sârbi. Aceștia sunt și mai greu de monitorizat, pentru că se pot urca în mașini și pot veni oricând în Germania. Singurul lucru pe care l-am tot repetat este că nu putem exclude acest scenariu violent.
Nu există competiție internațională care să dureze o lună și să nu fi cunoscut incidente", a declarat Peter Both, șeful poliției din Gelsenkirchen, orașul în care se va desfășura meciul, conform The Guardian.
Partida dintre Serbia și Anglia va începe la ora 22:00.

EURO 2024: Polonia – Olanda, primul meci al zilei, urmat de Slovenia – Danemarca

Polonia și Olanda deschid ziua, de la ora 16:00. Polonezii au trecut de faza grupelor o singură dată în precedentele 4 participări și au o misiune dificilă și în 2024. Fără Lewandowski în primul meci, aceștia au o misiune grea cu Olanda, urmând apoi duelurile cu Austrai și Franța.
Olanda a mai câștigat Europeanul în 1988, iar acum pornește cu a 6-a cotă la câștigarea trofeului, potrivit specialiștilor. Ronald Koeman nu se poate baza pe Frenkie de Jong și Teun Koopmeiners, Ian Maatsen fiind singurul convocat în locul celor doi.
Olanda nu a mai primit gol de 6 meciuri și nu a mai făcut niciun egal în ultimele 17 partide, având 11 victorii și 6 înfrângeri.
Slovenia și Danemarca se vor duela de la ora 19:00, fiind cele care vor da startul în grupa C, din care mai fac parte Serbia și Anglia. Cele două au fost adversare și în preliminarii, danezii terminând grupa H pe primul loc.
Slovenia are 6 meciuri consecutive fără victorie împotriva danezilor. Ambele echipe caută un start bun la EURO și, implicit, cele 3 puncte, ținând cont că în ultimele două etape fiecare se va duela cu Anglia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol