Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO 2024, ZIUA 4 | Franța, victorie la limită! Belgia, învinsă de Slovacia. Toate rezultatele zilei

Daniel Kerekes

Publicat 18/06/2024 la 00:05 GMT+3

A patra zi a Campionatului European aduce primul meci pentru echipa națională a României. Trupa lui Edi Iordănescu debutează împotriva Ucrainei, la München. Belgia - Slovacia și Austria - Franța sunt celelalte meciuri ale zilei.

Mbappe kollidiert mit Danso

Credit imagine: SID

Austria - Franța 0-1

Min. 90+8: Fluier final în ultimul meci al zilei. Franța a câștigat la limită duelul cu Austria.
Min. 46: A început repriza secundă a duelului dintre Austria și Franța.
Min. 45: Pauză în ultimul meci al zilei de la EURO. Franța intră la cabine cu avantaj minim pe tabelă, după autogolul lui Wober.
Min. 38: GOL Franța! Wober a înscris în propria poartă, cu capul, după o centrare a lui Mbappe, echipa lui Deschamps preluând conducerea pe tabelă.
Min. 1: A început ultimul meci al zilei de la EURO 2024, Austria - Franța.
UPDATE | Într-o oră începe ultimul meci al zilei, Austria - Franța. Iată echipele de start:
Câştigi pariul tău pe România, dacă tricolorii deschid scorul. Vezi aici cum!

Belgia - Slovacia 0-1

Min. 90+8: Final de meci la Frankfurt. Slovacia câștigă meciul cu Belgia, scor 1-0, și e pe locul 2 în clasamentul grupei E, la egalitate de puncte (3) cu România. Naționala lui Lukaku, care a avut două goluri anulate astăzi, este pe locul 3, iar Ucraina ocupă ultima poziție.
Min. 86: Lukaku a reușit să trimită din nou mingea în poartă, dar golul a fost anulat după consultarea VAR din cauza unui henț în construcția fazei.
Min. 56: Lukaku a trimis mingea în poartă, pe jos, din careul mic, după o recentrare a lui Onana. Reușita atacantului a fost, însă, anulată după consultarea VAR, pe motiv de offside.
Min. 46: S-a reluat partida.
Min. 45: Pauză la Frankfurt. Slovacia conduce Belgia după prima repriză, cu scorul de 1-0.
Min. 7: GOL Slovacia! Schranz a deschis scorul în fața belgienilor, după o respingere greșită și un șut pe jos.
UPDATE | A început al doilea meci al zilei de la EURO 2024, Belgia - Slovacia. Iată echipele de start:
Belgia:
Slovacia:

România - Ucraina 3-0

Min. 90+4: Fluier final la Munchen. România a debutat cu o victorie senzațională la EURO 2024, câștigând cu 3-0 meciul cu Ucraina. Pentru "tricolori" urmează sâmbătă seară duelul cu Belgia, care o va înfrunta astăzi, de la ora 19:00, pe Slovacia.
Min. 90: Mudryk trimite mingea în careu, dar aceasta nu ajunge la niciun jucător ucrainean, ci în brațele lui Niță.
Min. 86: Iordănescu a făcut și ultima schimbare a meciului, înlocuindu-l pe Nicolae Stanciu cu Bogdan Racovițan.
Min. 84: Mudryk a scăpat spre poarta lui Niță, dar a șutat peste bară.
Min. 83: Sudakov a fost înlocuit cu Malinovsky.
Min. 79: Mudryk a executat o lovitură liberă, mingea a fost deviată de Drăgușin și Burcă, iar Niță a intervenit perfect și a reținut balonul.
Min. 77: Ucrainenii au trimis primul șut pe poartă, din afara careului, dar Niță a fost atent și a blocat balonul.
Min. 75: Denis Drăguș și Marius Marin au fost înlocuiți cu Adrian Rus și George Pușcaș.
Min. 73: Un suporter român a intrat pe teren și a mers la Stanciu pentru a-l îmbrățișa. Fanul a fost îndepărtat de forțele de ordine.
Min. 72: Konoplya a fost scos de pe teren, fiind înlocuit cu Tymchyk.
Min. 68: Stanciu a trimis mingea în plasa laterală, după o lovitură liberă acordată în urma unui fault al lui Konoplya.
Min. 65: Mudryk a executat o lovitură liberă, centrând în careu, dar mingea a fost respinsă de Drăgușin, ajungând la Yarmolenko, care a șutat-o peste poarta lui Niță.
Min. 63: Trei schimbări și la ucraineni. Stepanenko, Shaparenko și Tsygankov au fost scoși de pe teren, fiind înlocuiți cu Brazhko, Yaremchuk și Yarmolenko.
Min. 62: Edi Iordănescu a făcut primele schimbări. Dennis Man și Florinel Coman au fost înlocuiți cu Ianis Hagi și Valentin Mihăilă.
Min. 57: GOOOOOOOL ROMÂNIAAAA!!!! Denis Drăguș a înscris din fața porții, după ce a primit mingea de la Dennis Man și a împins-o în poartă.
Min. 53: GOOOOOOOL ROMÂNIA!!!! Răzvan Marin a dublat avantajul "tricolorilor", după un șut din afara careuului, la care Lunin nu a avut nicio șansă.
Min. 46: A început repriza secundă. Florinel Coman a avut o primă ocazie de gol, șutând pe lângă poartă în primul minut al părții secunde.
Min. 45+2: Pauză la Munchen. România intră la cabine cu avantaj pe tabelă, după golul superb marcat de Nicolae Stanciu în minutul 29.
Min. 39: Stanciu a executat minunat lovitura de la colț, care a fost aproape de a intra în poartă, dar a lovit bara.
Min. 38: Dennis Man a trecut milimetric pe lângă gol, după un șut de la marginea careului. Balonul a fost deviat și e corner pentru România.
Min. 36: Mudryk a centrat balonul în fața porții lui Niță, dar Drăgușin a deviat balonul în afara terenului.
Min. 29: GOOOOOOOOL România!!! Nicolae Stanciu a deschis scorul la Munchen, după un șut senzațional de la marginea careului, după o pasă de gol a lui Dennis Man.
Min. 23: Rațiu a trimis mingea în fața porții, dar Lunin a ieșit și a prins balonul.
Min. 22: Ucrainenii au avut un corner, dar Burcă a respins mingea fără emoții. Ulterior, Dovbyk a șutat din afara careului, dar balonul a trecut peste poarta lui Niță.
Min. 17: Drăguș primește mingea de la Stanciu, la marginea careului, dar este înconjurat de 4 ucraineni și nu poate să se întoarcă spre poartă, pierzând balonul.
Min. 13: "Tricolorii" ajung în apropierea porții lui Lunin, dar Rațiu nu reușește să centreze balonul în fața lui Zinchenko.
Min. 8: Coman primește mingea în afara careului și a încercat un șut de la distanță, fără a-i pune probleme lui Lunin, însă.
Min. 7: Tsygankov șutează din interiorul careului, dar balonul este blocat de fundașii români.
Min. 1: A început primul meci al "tricolorilor" de la EURO 2024. Toate fazele importante sunt aici. Hai România!
UPDATE | Doar 30 de minute au mai rămas până la startul confruntării România - Ucraina! Nu mai puțin de 30.000 de fani români sunt în tribune!
UPDATE | Iată și primul "11" al Ucrainei:
UPDATE | Avem primul "11" al lui Edi Iordănescu pentru partida cu Ucraina. Deşi selecţionerul părea decis să meargă pe mâna lui Mihăilă, în flancul stâng, l-a schimbat în ultimul moment cu Florinel Coman.
Echipa de start a României
  • Niţă - Raţiu, Drăguşin, Burcă, Bancu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăgus, Coman
UPDATE | Cam 8000 de români sunt deja în stadion, cu o oră şi un sfert înainte de meci. Din informaţiile oferite de organizatori, peste 30.000 de fani ai tricolorilor sunt aşteptaţi la meci. Mulţi conaţionali stabiliţi în Germania şi-au cumpărat tichete la confruntarea de debut din Grupa E.
picture

Deja aproape 8000 de români sunt în arenele stadionului din Munchen

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Radu Drăguşin şi Ruslan Malinovskyi, foşti colegi la Genoa timp de jumătate de sezon, înainte ca românul să meargă în Premier League, la Spurs, s-au întreţinut amical preţ de câteva zeci de minute înainte de marele meci, România - Ucraina.
picture

Radu Drăguşin şi Ruslan Malinovskyi

Credit imagine: Getty Images


UPDATE | Fanii români sunt prezenţi în număr foarte mare la Munchen şi cântă fără oprire încă de dimineaţă. Se anunţă o atmosferă electrizantă pe stadion, la ora partidei cu Ucraina.
UPDATE | La cererea Ucrainei, UEFA a interzis drapelele Rusiei la partida contra României. Se doreşte astfel evitarea conflictelor între fanii lui Zinchenko&Co şi fanii care ar fi putut veni la stadion cu însemne ale ţării care a declarat război Ucrainei acum doi ani. La Germania - Scoţia 5-1 şi Serbia - Anglia 0-1 au fost oamenii care au venit la meci cu steagurile roş-alb-albastre. Iniţial, s-a crezut că e un incident izolat, dar, după ce istoria s-a repetat aseară, oficialii ucrainenii s-au adresat forului continental pentru a evita eventualele conflicte din tribune.
UPDATE | Bogdan Racovițan este unul dintre componenții lotului României la acest turneu final, însă la ultima participare a tricolorilor la un EURO, fundașul lui Rakow era un simplu suporter al naționalei. Jucătorul de profil defensiv a fost prezent în Franța pentru a susține naționala la turneul final în care țara noastră a încheiat pe ultimul loc o grupă cu Franța, Elveția și Albania.
"În 2016, la meciul cu Elveția, am fost acolo, am fost suporter. Am fost cu tata și am participat la acel Fan Walk, apoi m-am aflat în tribune. Nu mă gândeam atunci că voi ajunge și eu la EURO", a dezvăluit Racovițan, potrivit FRF.

UPDATE | Adrian Mutu s-a arătat extrem de încrezător înainte de partida României cu Ucraina de la EURO. "Briliantul" e convins că tricolorii vor încheia pe locul 2 Grupa E, iar aici poți citi întreaga declarație acordată de fostul jucător al naționalei.
UPDATE | Oleksandr Zinchenko, una dintre vedetele Ucrainei, a prefațat meciul cu România de la Munchen. Vezi aici ce mesaj a avut fundașul lui Arsenal și ce le-a transmis tricolorilor.
UPDATE | Jurnaliștii de la Marca au prefațat la rândul lor duelul dintre România și Ucraina și au venit și cu o rubrică specială, intitulată "duelul meciului". Citește aici pentru a vedea între cine se va da lupta la Munchen, potrivit cunoscutului cotidian iberic.
UPDATE | Partida cu România va reprezenta mai mult decât un meci de fotbal pentru ucraineni, aspect dezvăluit atât de Serghei Rebrov, cât și de elevii săi înainte de debutul la EURO 2024.
UPDATE | Presa din Ucraina a analizat echipa României înainte de duelul de la Munchen și a numit șase jucători care pot ieși în evidență pe Allianz Arena.
UPDATE | Înainte de partida care deschide Grupa E de la EURO, UEFA a prefațat duelul dintre România și Ucraina și a observat un detaliu interesant la naționala antrenată de Serghei Rebrov.
Forul continental a scris într-un paragraf următoarea propoziție: "Pregătiți-vă pentru un final dramatic!"
Știrea inițială
Așteptarea s-a încheiat, România debutează, în sfârșit, la EURO 2024! Prima reprezentativă revine la un turneu final după o absență de 8 ani, ultima participare la EURO fiind una sub așteptări. Actuala echipă condusă de Edi Iordănescu speră să spele imaginea lăsată în Franța și să creeze noi povești frumoase pentru suporterii echipei naționale.
România este și în căutarea celei de a doua victorii de la Campionatul European, singura fiind cea obținută în urmă cu 24 de ani, la EURO 2000, 3-2 împotriva Angliei. Primul adversar al României de la EURO 2024 este Ucraina, o echipă omogenă dar și cu jucători valoroși pe plan individual.
"Tricolorii" trebuie să uite cele două amicale încheiate cu scorul de 0-0, cu Bulgaria și Liechtenstein, și să-și amintească faptul că au încheiat campania de calificare pe primul loc în fața Elveției, dar și neînvinși. Acea echipă națională trebuie să intre mâine pe stadionul din Munchen.

România - Ucraina, primul meci al "tricolorilor" de la EURO 2024

România va juca în compania Ucrainei pe stadionul care a deschis acest campionat european, unde Germania a surclasat Scoția cu 5-1. "Tricolorii" țintesc un rezultat pozitiv în fața unui adversar redutabil, care a ținut piept Italiei în preliminarii.
Doar un penalty neacordat în prelungirile meciului decisiv împotriva Italiei a făcut ca Ucraina să nu meargă direct la EURO 2024. Echipa antrenată de Serhii Rebrov a trebuit să mai joace două meciuri pentru a-și asigura calificarea. Aceștia au întors scorul atât împotriva Bosniei, cât și împotriva Islandei, în cadrul barajului de calificare.
Chiar dacă a avut dubii înainte de plecarea în Germania, Edi Iordănescu are tot lotul valid pentru meciul de mâine. Jucători incerți precum Andrei Burcă sau Denis Alibec vor face parte din lotul partidei de mâine. Nici ucrainenii nu au probleme în privința accidentaților.
Vecinii noștri vor intra pe teren cu vedete din Premier League sau La Liga, dar elevii lui Edi Iordănescu trebuie să arate ca o adevărată echipă, cea care a adus România la acest campionat european și cea care a readus speranța printre suporterii naționalei.
România - Ucraina se joacă astăzi de la ora 16:00, pe Munich Football Arena.
Citește și:

Belgia - Slovacia, ce vor face adversarele?

Ziua de luni va continua cu un alt meci important pentru echipa națională. Celelalte două adversare din grupa E se vor înfrunta la Frankfurt. Belgia este favorita clară a acestei partide, dar Slovacia poate să fie un adversar incomod chiar și pentru vedetele lui Domenico Tedesco.
Chiar și fără Thibaut Courtois în lot, Belgia rămâne o echipă impunătoare. Kevin De Bruyne și Romelu Lukaku sunt cele mai importante nume din echipa "diavolilor", dar jucători tineri precum Jeremy Doku sau Lois Openda pot oricând să facă diferența.
Dacă belgienii și-au câștigat grupa de calificare fără prea mari probleme, slovacii au avut o campanie extraordinară, în ciuda faptului că făceau parte din urna a 5-a la tragerea la sorți. Antrenată de italianul Francesco Calzona, Slovacia a pierdut doar în fața Portugaliei și a încheiat peste echipe precum Luxemburg, Islanda sau Bosnia și Herțegovina.
Belgia - Slovacia se joacă astăzi de la ora 19:00, pe Deutsche Bank Park din Frankfurt.

Austria - Franța, test complicat pentru favorita grupei D

Ziua de luni se încheie cu meciul dintre favorita grupei D, Franța, și una dintre echipele care pot produce o surpriză la acest european, Austria. Francezii vor să se revanșeze pentru ultima prestație de la Campionatul European, când elevii lui Didier Deschamps au părăsit competiția încă din faza optimilor, după ce au pierdut în fața Elveției, la București.
Kylian Mbappe, cel care a ratat penalty-ul decisiv în fața lui Sommer, este pregătit să își conducă echipa națională spre primul titlu european din ultimii 24 de ani, din postura de căpitan. Franța a triumfat ultima oară la EURO 2000, când golul de aur al lui Trezeguet a adus trofeul.
De cealaltă parte, Austria vine la acest EURO după o campanie de calificare bună, lăsând acasă Suedia, și terminând în spatele Belgiei. Cu Ralph Rangnick selecționer, austriecii speră la o nouă calificare în fazele eliminatorii.
Austria - Franța se joacă astăzi de la ora 22:00, pe Merkur Spiel-Arena din Dusseldorf.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo