Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EURO 2024, Ziua 8 | Franța-Olanda, prima remiză albă de la EURO! Ucraina și Austria, victorii mari

Bianca Dumitru

Actualizat 22/06/2024 la 00:03 GMT+3

Cea de-a 8-a zi de competiție de la EURO 2024 a programat 3 partide: Ucraina a învins Slovacia cu 2-1, după ce a fost condusă la pauză, Austria a învins Polonia cu 3-1, iar Franța și Olanda au înregistrat prima remiză albă de la acest turneu final. Polonia este prima echipă eliminată matematic.

Theo Hernandez e Jeremie Frimpong durante Olanda-Francia - Euro 2024

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Fluier final la meciul de la Leipzig! Franța și Olanda au remizat alb, în primul meci în care nu s-a marcat la acest EURO. În urma acestui rezultat, cele două echipe au șanse mari să meargă împreună în optimi, dar mai există o certitudine, aceea că Polonia e prima echipă eliminată matematic de la turneul final.
UPDATE | Xavi Simons a marcat pentru Olanda în minutul 69, dar reușita sa a fost anulată pentru că Dumfries se afla în off-side și l-a împiedicat pe Maignan să plonjeze.
UPDATE | A început super-duelul dintre Franța și Olanda, al 4-lea al grupei D de la Campionatul European. Partida se desfășoară pe Red Bull Arena din Leipzig, iar învingătoarea va avea asigurată prezența în optimile de finală ale competiției. O remiză nu ar fi rea pentru niciuna dintre cele două formații, care ar avea șanse mari să meargă mai departe chiar dacă, prin absurd, vor pierde în ultima etapă.
UPDATE | Meciul zilei cu numărul 8 de la EURO stă să înceapă în Germania: Olanda Franța. Kylian Mbappe, căruia i-a fost spart nasul, nu va începe azi ca titular. Iată echipele de start:
UPDATE | Austria s-a impus cu 3-1 în fața Poloniei, în runda a doua din grupe a Campionatului European de Fotbal din Germania. A fost 1-1 la pauză, însă trupa lui Rangnick "s-a dezlănțuit" odată cu intrarea pe teren a starului polonezilor, Robert Lewandwoski.
UPDATE | Austria înscrie din nou, de această dată din lovitură de la 11 metri! Arnautovic a transformat cu succes penalty-ul.
UPDATE | GOOOOL, Austria! Baumgartner îi readuce pe austrieci în avantaj, marcând în minutul 67.
UPDATE | Krzysztof Paitek egalează pentru polonezi în minutul 30.
UPDATE | Gernot Trauner a deschis scorul pentru Austria (minutul 9) în confruntarea cu Polonia. Fundașul austriecilor a reluat cu capul în poarta apărată de Szczesny după o centrare a lui Phillipp Mwene.
UPDATE | Meciul din grupa D dintre ultimele două clasate în acest moment, Polonia și Austria, a început acum la Berlin. "Asul" polonezilor, Robert Lewandwoski, este rezervă.

Slovacia - Ucraina 1-2

UPDATE | Fluier final la Dusseldorf! Ucraina s-a impus cu 2-1 și a intrat cu șanse reale în lupta pentru calificarea în optimile de finală. Așa arată clasamentul din grupa României, după 3 meciuri jucate (din 6):
1.România (un meci) - 3 puncte (golaveraj 3-0)
2.Slovacia (două meciuri) - 3 puncte (golavaraj 2-2)
3.Ucraina (două meciuri) - 3 puncte (golaveraj 2-4)
4. Belgia (un meci ) - 0 puncte (golaveraj 0-1)
UPDATE | Ucraina a trecut în avantaj în minutul 80. Shaparenko a pasat lung pentru Yaremchuk, iar fotbalistul Gironei care intrase de numai 13 minute pe teren a preluat excelent și l-a învins pe Dubravka cu o execuție subtilă.
UPDATE | Ucraina a reușit să egaleze în minutul 54. După o fază de atac bine lucrată, mingea a ajuns la Zinchenko, în partea stângă. Fotbalistul lui Arsenal a centrat inteligent, pe jos, în mijlocul careului, iar Mykola Shaparenko l-a executat pe portarul advers cu un șut foarte bine plasat.
UPDATE | Schranz a deschis scorul, în minutul 18, la al patrulea șut pe poartă al slovacilor, învingându-l pe Trubin, care a avut câteva intervenții foarte bune în primul sfert de oră al meciului.
Schranz este primul fotbalist slova din istorie care înscrie mai mult de un gol la același Campionat European. Fotbalistul Slaviei Praga a marcat golul victoriei și contra Belgiei.
UPDATE | În câteva minute începe primul meci al zilei de la EURO 2024! Iată echipele de start de la Slovacia - Ucraina:
Știrea inițială
EURO 2024, care are loc în Germania, a ajuns în cea de-a opta zi de competiție. Astăzi sunt programate 3 meciuri din cea de-a doua etapă a grupelor, fază care a început miercuri, când echipa lui Julian Nagelsmann s-a calificat matematic în optimi.
După țara gazdă, aseară și Spania a făcut pasul spre următoarea fază a turneului final al Campionatului European, după ce s-a impus în fața Italiei, cu scorul de 1-0, iar lupta pentru biletele spre optimi continuă astăzi, în grupele D și E.
Primul meci al zilei, programat de la ora 16:00, le pune față în față pe Slovacia și Ucraina, echipe care fac parte din grupa României. Slovacii sunt pe locul 2, la egalitate de puncte (3) cu "tricolorii", după ce în prima etapă au învins Belgia cu 1-0.
De cealaltă parte, echipa lui Sergiy Rebrov este pe ultima poziție, după ce a cedat în manșa inaugurală de la turneul final în fața României, cu scorul de 3-0. Astfel, meciul de astăzi este foarte important pentru ucraineni, care sunt obligați să câștige pentru a mai spera la calificarea în fazele următoare ale competiției.
În ceea ce o privește pe Slovacia, aceasta ar putea să obțină deja biletele pentru optimile EURO 2024 în cazul unei victorii în această după-amiază.
Echipele probabile din meciul Slovacia - Ucraina:
Slovacia: Duvravka - Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda - Schranz, Bozenik, Haraslin
Ucraina: Lunin - Konoplya, Zabarnyi, Matviienko, Zinchenko - Shaparenko, Stepanenko - Tsygankov, Sudakov, Mudryk - Dovbyk

Polonia - Austria și Olanda - Franța, meciurile zilei din grupa D

În celelalte dueluri de astăzi se vor înfrunta echipele din grupa D. De la ora 19:00 se vor întâlni formațiile de pe locurile 3 și 4 ale clasamentului, Polonia și Austria, care au 0 puncte după prima etapă, în care au fost învinse de Olanda (1-2), respectiv Franța (0-1).
Cele două naționale s-au mai înfruntat de 5 ori până acum, austriecii neavând nicio victorie în fața echipei lui Robert Lewandowski, care a câștigat de 3 ori, alte două partide încheindu-se la egalitate.
Pentru a mai spera la rămânerea în competiție, Polonia și Austria au nevoie de o victorie în această seară, în caz contrar șansele de a se califica în optimi reducându-se dramatic.
Ultimul meci din cea de-a opta zi de la EURO 2024, care este și cel mai interesant duel de azi, le va pune față în față pe Olanda și Franța, care se află la egalitate, cu câte 3 puncte, în fruntea clasamentului grupei D.
Cele două formații s-au mai întâlnit și în preliminariile acestui Campionat European, ambele meciuri fiind câștigate atunci de echipa lui Didier Deschamps.
Francezii ar putea să nu conteze azi pe Kylian Mbappe, care și-a spart nasul la meciul cu Austria, după ce s-a lovit de un adversar. Conform presei internaționale, starul recent transferat de Real Madrid ar urma să înceapă duelul pe banca de rezerve, iar dacă va fi trimis pe gazon, va fi nevoit să poarte o mască.
Mbappe a apărut deja "mascat" la antrenamente, unde a purtat o mască în culorile steagului Franței, pe care erau notate numele lui și numărul de pe tricou. Potrivit regulamentului UEFA, dacă va juca în această seară, el va trebui să poarte o mască simplă, într-o singură culoare și fără însemne.
Toate partidele de azi de la EURO 2024 vor fi transmise în format LIVE TEXT aici.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol