Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Execuția lui Stanciu, nominalizată la golul etapei de la EURO! Unde poate fi votată reușita românului

Dani Morar

Publicat 19/06/2024 la 08:19 GMT+3

Campionatul European a trecut de prima etapă a fazei grupelor, care a fost una extrem de spectaculoasă, cu o medie ridicată de goluri pe meci și reușite spectaculoase. Reușita lui Nicolae Stanciu din meciul cu Ucraina a fost desemnată la golul etapei, iar fanii români o pot vota.

Nicolae Stanciu ouvre le score d'une frappe lumineuse pour la Roumanie face à l'Ukraine lors de l'Euro 2024

Credit imagine: Getty Images

EURO 2024 a atras toate privirile începând de vinerea trecută, odată cu festivitatea de deschidere și partida Germania – Scoția 5-1. Puține meciuri nu au menținut un ritm ridicat, iar meciul Turcia – Georgia pare să fi fost cel mai calitativ din punct de vedere fotbalistic, cel puțin până acum.
România a debutat și ea luni la Campionatul European, acolo unde a obținut doar a doua și cea mai categorică victorie la un turneu final continental. Tricolorii s-au impus cu 3-0 în fața Ucrainei, într-unul din cele mai bune meciuri ale primei etape.
Nicolae Stanciu, Răzvan Marin și Denis Drăguș au marcat golurile tricolorilor. Prima a venit în urma unui pressing avansat al jucătorilor noștri, urmat de o greșeală a lui Lunin și o super-execuție a lui Stanciu, care a primit și trofeul de Omul Meciului. Reușita românului a fost nominalizată la golul etapei 1 din faza grupelor.
Pe pagina oficială a celor de la UEFA au fost supuse la vot 4 reușite pentru a fi desemnat golul primei etape. Stanciu (România), Arda Guler (Turcia), Mert Muldur (Turcia) și Nicolo Barella (Italia) sunt cei nominalizați la golul etapei.
Golul românului poate fi votat în secțiune de comentarii la postările de pe rețelele de socializare ale UEFA EURO 2024.
O statistică foarte interesantă ne arată că 30% dintre golurile marcate în prima etapă a grupelor EURO au fost reușite din afara careului, ceea ce ne arată calitatea jucătorilor prezenți la turneul final. 32 de goluri s-au înscris în total la în prima etapă în cele 12 partide, ceea ce se traduce într-o medie de 2,66 de goluri/meci.

Nicolae Stanciu, gest superb după România – Ucraina 3-0, de la EURO

După ce a fost desemnat Omul Meciului, la capătul unei partide superbe, Stanciu a făcut un gest uriaș în vestiar.
Căpitanul primei reprezentative evoluează la acest turneu final pentru prima dată în cariera sa cu numărul 21, numărul lui Olimpiu Moruțan, marele absent din lotul primei reprezentative, care s-a accidentat înainte de turneul final.
Pentru a marca prezența lui Moruțan la acest European, care a mers în Germania pentru a-i susține pe tricolori, chiar dacă nu poate evolua, Stanciu a lăsat tricoul cu decar pentru a-l purta pe cel al lui Olimpiu, iar la finalul duelului a făcut un gest uriaș.
În vestiar, Stanciu i-a oferit lui Moruțan tricoul lui, cel în care a marcat primul gol al naționalei noastre la Campionatul European 2024.
"Astăzi, la fel ca de fiecare dată, ai fost cel care ne-a unit. Iar faptul că pe mine m-ai luat cu voi pe teren, e incredibil…❤️2️⃣1️⃣ Sunt atât de recunoscător pentru prietenia noastră și îți mulțumesc pentru fiecare moment în care mi-ai fost alături. Ești un om atât de bun, cum puțini au sanșa să întâlnească…
Felicitări pentru gol și victorie, căpitane!❤️",a scris Moruțan pe Instagram, după ce a primit tricoul căpitanului Stanciu.
Pentru România umrmează duelul cu Belgia, cea care a fost învinsă de Slovacia în prima rundă. Partida se va disputa sâmbătă, de la ora 22:00, la Koln.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo