Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fanii naționalei României prind podiumul după meciurile din grupe! Cum arată topul celor mai înfocați suporteri

Maria Olteanu

Publicat 27/06/2024 la 17:44 GMT+3

Naționala României de fotbal a ajuns în TOP 16 echipe la Campionatul European găzduit de Germania. Fanii tricolori au fost și ei la înălțime și prind un loc pe podium în clasamentul celor mai frumoase galerii de la acest turneu final, potrivit jurnaliștilor britanici.

Imagini SENZAȚIONALE! Fanii României dansează în ploaie torențială după calificarea în optimile EURO

România s-a calificat aseară în optimile EURO 2024, după ce a remizat, scor 1-1, cu Slovacia. O remiză s-a înregistrat și în celălalt meci din grupa E, Belgia și Ucraina terminând cu scorul de 0-0.
Astfel, toate cele 4 echipe au încheiat faza grupelor cu câte 4 puncte, iar "tricolorii" au fost pe prima poziție grație golaverajului. În aceste condiții, echipa lui Edi Iordănescu va înfrunta în optimi un adversar care s-a clasat pe locul 3 în grupe, respectiv Olanda.
Pe teren, românii au făcut spectacol și au adus bucurie, dar românii au fost la înălțime și în tribune. Mii de suporteri tricolori au încurajat din Germania naționala lui Edi Iordănescu, la cele trei partide fiind în total circa un milion de români.
Fanii tricolori au creat un "zid galben" pe stadioanele pe care au fost prezenți și au însuflețit străzile din München, Koln și Frankfurt.
Ca atare, pentru atmosfera superbă pe care au creat-o în faza grupelor, românii se clasează pe locul al treilea într-un top al fanilor prezenți la acest turneu final, potrivit jurnaliștilor britanici.

Topul celor mai înfocați fani de la EURO 2024

În clasamentul întocmit de The Telegraph, pe primul loc se află suporterii Scoției. În continuare, fanii Turciei au fost considerați cei mai buni, în timp ce suporterii naționalei noastre completează podiumul.
"Au făcut un zgomot aprig împotriva Ucrainei și nu încurcă vizual faptul că tricourile lor galbene sunt atât de stridente. S-a investit mult în acest turneu, având în vedere că s-au calificat doar la două turnee de Campionat European în acest mileniu și la nicio Cupe Mondiale. Jucătorii și fanii au cântat împreună după victoria cu 3-0 în fața Ucrainei, într-o atmosferă încântătoare", au scris jurnaliștii britanici.
În această ierarhie, fanii Germaniei, țara gazdă, ocupă locul 7, în timp ce fanii Olandei, viitoarea noastră adversară din faza optimilor, sunt pe locul 4.
Cei mai "invizibili" fani la acest turneu final, în faza grupelor, au fost considerați portughezii, slovacii, elvețienii și francezii.
Top 10 cele mai bune galerii la EURO 2024:
1. Scoția
2. Turcia
3. România
4. Olanda
5. Albania
6. Belgia
7. Germania
8. Ungaria
9. Georgia
10. Anglia

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo