Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Federaţia italiană i-a stabilit viitorul lui Spalletti, după dezastrul de la Euro. Anunţul lui Fabrizio Romano

Cristian Mihala

Publicat 30/06/2024 la 14:16 GMT+3

Luciano Spalletti va rămâne selecţionerul Italiei, deşi presa din Cizmă anticipa, după eliminarea de la Euro, că preşedintele Federaţiei, Gabriele Gravina, l-ar putea schimba. Tehnicianul a fost reconfirmat în funcţie.

Spalletti scheidet mit Italien bei der EM aus

Credit imagine: SID

Italia a pierdut fără drept de apel în faţa Elveţiei, aseară, în optimile Campionatului European (2-0 pentru fosta adversară a României din preliminariile turneului final). Dincolo de eliminarea propriu-zisă, squadra azzurra a arătat îngrozitor, astfel că jurnaliştii din Peninsulă au criticat aspru evoluţia băieţilor lui Spalletti, mulţi vorbind despre nevoia unui şoc pe banca tehnică.
Selecţionerul Italiei, Luciano Spalletti, şi-a asumat "responsabilitatea" pentru eşec şi, când un jurnalist l-a întrebat cu "jumătate de gură", în conferinţă, despre viitorul său pe banca tehnică, fostul antrenor al lui Napoli a spus: "Este în regulă să întrebaţi, să nu vă simţiţi vinovat. Am o relaţie deschisă cu Gravina, aştept să am o discuţie cu el, să vedem ce e cel mai bine pentru naţională".
Numit pe banca tehnică a Italiei anul trecut, după ce Mancini şi-a dat neaşteptat demisia, Spalletti are contract până în 2026 cu Federaţia italiană, iar preşedintele Gravina are încredere totală în el. Ca atare, şeful FIF l-a reconfirmat azi pe tehnician în funcţie, văzându-l antrenorul ideal pentru reconstrucţia echipei.
"Misiune mea va fi să fac acest lot şi mai tânăr", a anunţat selecţionerul Italiei azi, după ce a fost reconfirmat în funcţie.
La turneul final din Germania, squadra azzurra s-a bazat pe nu mai puţin de 11 jucători de maximum 25 de ani: Riccardo Calafiori, Nicolo Fagioli, Raoul Bellanova, Andrea Cambiaso, Giacomo Raspadori, Davide Frattesi, Alessandro Buongiorno, Mateo Retegui, Alessandro Bastoni, Gianluigi Donnarumma şi Gianluca Scamacca.

Spalletti, criticat dur în Italia după eliminarea de la Euro

"Ruşine!", a fost titlul dat de Gazzetta dello Sport azi, sursa citată subliniind că eşecul de aseară a fost "o altă pagină neagră pentru fotbalul nostru. Trebuie să o luăm de la 0, după ce Spalletti a eşuat".
Cei mai vehemenţi au fost însă ziariştii de la Libero: "Jucători inutili, duceţi-vă la sapă! Spalletti a fost o ruşine, iar Di Lorenzo un simbol al dezastrului".
Am eşuat din cauza felului în care eu am alcătuit echipa şi din cauza modului în care i-am condus pe băieţi. Nu este niciodată vina jucătorilor, antrenorul e principalul vinovat | Luciano Spalletti, asumându-şi vina pentru eliminarea de la Euro.
Cel mai slab jucător de pe teren aseară a fost din nou Di Lorenzo, cel despre care Spalletti a afirmat că "îl voi susține mereu, e ca un fiu pentru mine". Doar că apărătorul dreapta e o umbră a jucătorului care strălucea în sezonul de titlu al lui Napoli, pe când actualul selecționer conducea trupa de lângă Vezuviu.
Di Lorenzo a avut una dintre cele mai jenante prestații ale unui jucător italian la un turneu final în înfrângerea cu Spania, fiind ridiculizat de Nico Williams și, apoi, de Ayoze Perez. Spalletti i-a acordat în continuare încredere, titularizându-l contra Croației și contra Elveției și, deși nu a mai fost "jalon" pentru adversari, prestațiile fundașului de bandă au fost modeste.
"Acest grup putea face mult mai mult, dar prea multe lucruri nu au funcționat. De la meciul cu Spania, Spalletti a tot căutat soluții, fără rezultat. Italia nu numai că arată ca o echipă confuză, dar e departe de cea mai bună formă din punct de vedere fizic. Este încă începutul proiectului și Spalletti are nevoie de timp, dar prea multe lucruri au fost dezamăgitoare pentru Italia, aici, în Germania", au scris jurnaliştii de la Football Italia.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo