Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fernando Torres aprinde speranța suporterilor Spaniei. Observația interesantă a legendarului atacant

Andrei Nicolae

Publicat 26/06/2024 la 17:02 GMT+3

Fernando Torres este unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului spaniol, fostul atacant fiind o piesă importantă la cele două Europene și Cupa Mondială cucerite între 2008 și 2012. Recent, "El Nino" a acordat un interviu pentru Marca și a realizat o paralelă interesantă între formația "furiei roja" care a câștigat primul ei turneu final și cea din prezent.

Alvaro Morata of Spain celebrates his team's first goal, an own goal scored by Riccardo Calafiori of Italy (obscured) during the UEFA EURO 2024 group stage match between Spain and Italy at Arena AufSchalke on June 20, 2024 in Gelsenkirchen, Germany.

Credit imagine: Getty Images

Spania este una dintre echipele care a arătat cel mai bine în acest start de Campionat European, iar acest lucru a fost demonstrat atât prin rezultate, cât și prin jocul prestat de trupa lui de la Fuente. Ibericii au încheiat en-fanfare pe primul loc Grupa B, cu nouă puncte.
"Furia roja" a defilat în primele două meciuri și a avut ocazia chiar să introducă echipa a doua în ultima etapă, pentru a-și odihni titularii înainte de startul fazelor eliminatorii. Prestațiile Spaniei de la EURO 2024 l-au făcut pe Fernando Torres, fostul mare atacant al ibericilor, să facă o analogie între naționala din prezent a "furiei roja" și cea care a câștigat Europeanul din 2008.
În urmă cu 26 de ani, Spania ridica pentru prima dată un trofeu deasupra capului, iar Torres marca în finala acelui EURO 2008, fiind unul dintre cei mai importanți jucători în acea campanie. La fel ca Spania anului 2024, acea echipă a câștigat toate meciurile din grupă, după care a trecut de Italia, Rusia și Germania pentru a cuceri marele trofeu.
Citește și:

fernando torres aseamănă echipa spaniei din 2024 cu cea din 2008

Pe lângă aspectul de ordin statistic menționat anterior, Torres a punctat alți factori care s-au regăsit atât în jurul generației din 2008, cât și a celei din 2024.
"Sunt similarități cu echipa din 2008 (n.r. care a câștigat Europeanul), precum lipsa de credit cu care au mers ambele naționale la EURO atât pentru jucători, cât și pentru antrenor. Apoi, odată cu avansarea în turneu, entuziasmul a cuprins țara, inclusiv suporterii și presa.
În plus, sunt mulți jucători care cresc odată cu succesul, cum am făcut mulți dintre noi atunci. Victoriile le vor oferi echilibrul necesar să ridice trofee", a declarat "El Nino", citat de Marca.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo