Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Florin Niță, "sub lupa" olandezilor! Cum a fost numit portarul României înaintea meciului din optimi

Daniel Kerekes

Publicat 29/06/2024 la 19:45 GMT+3

Portarul României, Florin Niță, este considerat unul dintre cei mai importanți jucători ai lui Edi Iordănescu înainte de duelul din optimi împotriva Olandei. Jurnaliștii din Țările de Jos au subliniat un aspect cu care aceste poate face diferența

Florin Niță

Credit imagine: Getty Images

Titular în toate cele 3 meciuri din grupele Campionatului European, Florin Niță a fost unul dintre cei mai apreciați jucători ai României. Portarul primei reprezentative se află pe locul 2 în clasamentul paradelor la EURO 2024, cu 13 intervenții.
România va juca marți în optimi împotriva Olandei, iar jurnaliștii de la publicația voetbalprimeur.nl l-au descris în câteva cuvinte. Jurnaliștii din Țările de Jos au remarcat abilitatea extraordinară a acestuia de a apăra loviturile de la 11 metri.
"În ultimii cinci ani, portarul de la Gaziantep a apărat 11 lovituri de pedeapsă și este cunoscut drept ucigașul de penalty-uri", așa l-au caracterizat aceștia pe Niță, cel care a evoluat în 38 de meciuri pentru echipa sa de club în sezonul recent încheiat și a bifat 10 meciuri fără gol primit.
Citește și:

NIȚĂ: "PENTRU MINE NAȚIONALA E CEA MAI IMPORTANTĂ"


Fostul portar de la FCSB a vorbit despre ce înseamnă pentru el să reprezinte România la un asemenea nivel. Totodată, acesta a spus că vrea să continue la echipa națională mulți ani de acum încolo: "Eu încerc să mă bucur de fiecare moment petrecut aici, cu această familie. Sunt foarte fericit că împreună cu această echipă minunată am scris istorie, dar îmi doresc să nu ne oprim aici.
Sper ca după meciul cu Olanda să fie o bucurie și mai mare. Pentru mine, naționala e cea mai importantă. Eu nu vreau să mă opresc aici, aș vrea să mai joc chiar și 10 ani. O voi lua pas cu pas, sezon cu sezon.
Cel mai emoționant moment în Germania? Fiecare final de meci când îmi strâng familia în brațe și soția și copilașii îmi spun că sunt mândri de mine și că mă iubesc", a încheiat Niță.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo