Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fostul premier al Georgiei oferă o primă imensă echipei naționale pentru calificarea istorică

Daniel Kerekes

Actualizat 27/06/2024 la 15:46 GMT+3

Bidzina Ivanishvili, fostul prim-ministru al Georgiei, va oferi un bonus financiar enorm echipei naționale conduse din teren de Khvicha Kvaratskhelia și Georges Mikautadze, pentru prima calificare în fazele eliminatorii ale unui turneu final din istorie.

Khvicha Kvaratskhelia

Credit imagine: Getty Images

Georgia a produs o nouă surpriză la EURO 2024. În ziua în care România și-a asigurat biletele pentru optimi terminând grupa E pe primul loc, selecționata antrenată de Willy Sagnol a reușit o victorie istorică în fața Portugaliei, scor 2-0.
Acest triumf în fața lusitanilor i-a propulsat pe georgieni în faza eliminatorie a Campionatului European pentru prima oară în istorie, la chiar prima participare la un turneu final. Kvaratskhelia și Mikautadze au adus victoria Georgiei în fața unei echipe a Portugaliei deja câștigătoare a grupei.
Astfel, gruzinii se pregătesc pentru un duel de foc în optimi contra Spaniei, echipă pe care au înfruntat-o și în preliminariile acestui campionat european. Ibericii s-au impus în ambele meciuri din calificări, cu 4-0, respectiv 3-1.
Citește și:

Bonus de 10 milioane pentru georgieni

Fostul premier al Georgiei, Bidzina Ivanishvili, a transmis printr-un comunicat că va premia echipa națională cu 30 de milioane de lari, aproximativ 10 milioane de euro, pentru calificarea în optimile Campionatului European, bani strânși prin intermediul fundației sale caritabile, notează thedailystar.net.
În același comunicat, Ivanishvili a ținut să felicite echipa condusă de pe bancă de Willy Sagnol, spunând că victoria obținută în fața Portugaliei a fost una "istorică și de vis". Miliardarul georgian a promis alte 10 milioane de euro pentru o eventuală calificare în sferturile competiției.
Georgienii vor avea nevoie de toate impulsurile, fie ele și financiare, pentru meciul cu Spania. Ibericii sunt singurii de la acest EURO care și-au câștigat toate meciurile din grupă, și sunt considerați printre favoriții la câștigarea trofeului.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo