Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Franța, victorie la limită în fața Austriei! Mbappe și Griezmann, "însângerați" după debutul la EURO 2024

Bianca Dumitru

Publicat 18/06/2024 la 00:05 GMT+3

Franța s-a impus în această seară la limită, scor 1-0, în meciul cu Austria, contând pentru prima etapă a grupelor EURO 2024. Singurul gol al partidei a fost marcat, în proprie poartă, de Wober, în prima repriză.

Kylian Mbappe of France sits on the floor whilst holding his face

Credit imagine: Getty Images

Franța a obținut în această seară o primă victorie la EURO 2024. Echipa lui Didier Deschamps s-a impus cu scorul de 1-0 în fața Austriei, într-un meci din grupa D.
Prima ocazie importantă de gol i-a aparținut lui Kylian Mbappe, care a fost aproape de a înscrie în minutul 9. Portarul austriac a intervenit, însă, foarte bine și a respins balonul.
Ulterior, Christoph Baumgartner a fost și el într-o situație bună de gol. În mintuul 36, austriacul a primit balonul în careu și a șutat din prima, mingea fiind, însă, blocată de Mike Maignan.
Singurul gol al partidei a fost marcat două minute mai târziu. Mbappe a trimis mingea în fața porții lui Pentz, unde era Maximilian Wober, care a încercat să respingă balonul, dar l-a trimis cu capul în propria poartă.

Francezii, "însângerați" la debutul la EURO 2024

În repriza secundă, partida a fost marcată de accidentări. Antoine Griezmann a sângerat de două ori, inițial după ce a fost împins în panourile publicitare de un adversar, spărgându-și capul, iar apoi după ce s-a lovit la genunchi.
Ulterior, spre finalul partidei, Mbappe și-a spart nasul după ce s-a lovit de umărul unui adversar și a avut nevoie de intervenția medicilor. Starul recent transferat de Real Madrid a fost și protagonistul unei ocazii uriașe, ratând dintr-o poziție ideală, în minutul 55.
Deși ocazii au mai fost de ambele părți, până în ultimele secunde ale partidei, niciunul dintre portari nu a putut fi învins, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 1-0. În urma acestui rezultat, echipa lui Deschamps a egalat Olanda în fruntea clasamentului grupei D.
În următoarea etapă din grupele EURO 2024, Franța va juca vineri seară, de la ora 22:00, împotriva Olandei, iar Austria va înfrunta, de la ora 19:00, Polonia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo