Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gascoigne râde de rivali după ce au fost eliminaţi de la Euro: "Cum îi zici unui scoţian calificat?"

Cristian Mihala

Publicat 24/06/2024 la 11:32 GMT+3

Paul Gascoigne, legendarul mijlocaş englez, a ţinut să îi ia peste picior pe rivalii din Scoţia, după ce aceştia au fost eliminaţi de la Euro. Niciodată în istorie "The Tartan Army" nu au trecut de grupele unui turneu final.

Paul Gascoigne im November 2021

Credit imagine: SID

Anglia arată mult sub aşteptări la Euro 2024, statutul de favorită numărul unu, acordat de bookmakeri la startul competiţiei, neavând acoperire niciun moment în fotbalul minimalist practicat de echipa lui Southgate.
Chiar şi aşa, "Three Lions" sunt ca şi calificaţi în optimi, după 1-0 cu Serbia şi 1-1 cu Danemarca, un succes contra Sloveniei, marţi, urmând a le garanta chiar câştigarea grupei. Rivalitatea dintre englezi şi scoţieni e arhi-cunoscută, astfel că Paul Gascoigne, fostul mare mijlocaş al naţionalei de pe locul 5 din clasamentul FIFA, a ţinut să râdă de Andy Robertson&Co.
Scoţienii au pierdut în minutul 90+8 contra Ungariei şi au terminat pe ultimul loc grupa A, spre amuzamentul lui Gazza.
"Cum îi spui unui scoţian calificat în fazele eliminatorii de la un turneu final? Arbitru", a fost gluma postată de Gazza pe reţelele de socializare.
Scoţia a bifat în Germania al 12-lea turneu final (Euro sau Mondial), niciodată în istorie nereuşind să se califice în fazele eliminatorii.


Gluma lui Gascoigne are farmecul ei probabil pentru englezi, dar nu respectă "adevărul istoric", în sensul în care nu există vreun arbitru scoţian prezent la Euro 2024.

Alan Shearer regretă că Scoţia nu a mers mai departe, mai ales că ar fi avut un penalty nedat, pe final

Trebuie spus că nu toţi englezii s-au bucurat de necazul rivalilor din Scoţia după partida de aseară. Meciul se putea termina cu un succes pentru echipa lui Steve Clarke, dacă, pe final de meci, arbitrul Facundo Tello ar fi fost mai atent. Concret, scoțienii reclamă un penalty în urma unui duel între Willi Orban și Stuart Armstrong, trecut cu vederea atât de arbitru, cât și de VAR.
Cel mai vehement contestatar al deciziei lui Tello de a lăsa jocul să continue a fost legendarul atacant englez, Alan Shearer. Ajuns la 53 de ani, vârful care a punctat de 30 de ori pentru "Three Lions" în cariera sa impresionantă a atacat dur arbitrajul.
"A fost o decizie îngrozitoare din partea arbitrului, Scoția a avut un penalty clar. E lovitură de la 11 metri 100% pentru mine. Îl lovește cu genunchiul pe coapsă, e o eroare incredibilă din partea arbitrului", a spus Alan Shearer pentru BBC.
Pe lângă Shearer, şi fanii maghiari regretă că Scoţia nu continuă la Euro. La finalul partidei, ungurii i-au aşteptat pe fanii celebrei "The Tartan Army" şi au cântat, în semn de respect, "No Scotland, no party (Fără Scoţia, nu e petrecere). Suporterii scoţieni au fost printre cei mai spectaculoşi de la Campionatul European, autorităţile germane estimând că peste 200.000 de fani ai naţionalei lui Steve Clarke au venit la Euro 2024.


Cu 4 puncte, Scoția ar fi terminat grupa pe 3, cu 4 puncte, și ar fi luptat cu România pentru calificarea în optimi, în cazul în care tricolorii ar termina și ei pe locul 3 în grupa E. Așa, ungurii acumulează doar 3 puncte, odată cu succesul de aseară și vor fi sub tricolori într-un clasament al locurilor 3, independent de ce facem noi cu Slovacia (pentru că maghiarii au un golaveraj de 2-5, în timp ce noi avem 3-2).

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo