Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Germania câștigă Grupa A la ultima fază. Ungaria dă lovitura în minutul 90+10 + Momente dramatice cu Varga

Maria Olteanu

Actualizat 24/06/2024 la 00:14 GMT+3

Germania a egalat dramatic în minutul 90+2 și a câștigat Grupa A de la EURO 2024, după ce a fost condusă tot meciul de Elveția, care a fost aproape să termine pe locul 1 grupa. În celălalt meci al serii, Ungaria a câștigat în minutul 90+10, iar la acest rezultat vecinii noștri speră să se califice în optimi.

Kroos in azione durante Svizzera-Germania - Europei 2024

Credit imagine: Getty Images

Campionatul European de Fotbal din Germania a ajuns în cea de-a zecea zi de concurs, duminică
debutând etapa a treia din faza grupelor, cu partidele care s-au jucat simultan de la ora 22:00, Elveția - Germania și Scoția - Ungaria.
Înaintea acestei partide, nemții și elvețienii erau deja calificați în faza optimilor de finală, singura necunoscută fiind poziția ocupată în grupă, în timp ce Scoția și Ungaria au luptat pentru poziția a treia, cu gândul de a mai păstra o șansă de a rămâne în competiție pentru optimi.
După meciurile de duminică, situația în Grupa A s-a definitivat, la capătul unor partide decise în minutele de prelungire.
Germania a egalat în minutul 90+2 și a terminat prima grupa, în timp ce Ungaria a înscris golul victoriei în minutul 90+10 și speră la calificarea în optimi, după ce a terminat pe locul 3 Grupa A.

Germania, egal pentru primul loc

În meciul de la Frankfurt, pe care va juca și România meciul decisiv cu Slovacia, miercuri, Germania a deschis scorul, după 17 minute.
Robert Andrich l-a învins pe Sommer cu un șut de la distanță, însă reușita nemților a fost anulată de arbitrii din camera VAR, pentru un fault la faza premergătoare reușitei, iar scorul a rămas 0-0.
După ce au scăpat de gol, elvețienii au fost ei cei care au dat lovitura în fața gazdelor, deblocând tabela în minutul 28. Dan Ndoye, servit excelent de Remo Freuler, l-a învins pe Neuer, la acest scpr Elveția devenind lider în Grupa A, în fața Germaniei.
În repriza secundă, Germania a fugit mereu după egalare, pe care a obținut-o până la urmă în minutul 90+2.
Niclas Fullkrug a marcat pentru 1-1, iar Germania termină prima grupa A, cu 7 puncte, în timp ce Elveția este a doua, cu 5 puncte.
Echipele de start în Germania - Elveția:
Germania: 1. Manuel Neuer - 6. Joshua Kimmich, 2. Antonio Rudiger, 4. Jonathan Tah, 18. Maximilian Mittelstaedt - 23. Robert Andrich, 8. Toni Kroos - 10. Jamal Musiala, 21. Ilkay Gundogan (căpitan), 17. Florian Wirtz - 7. Kai Havertz. Selecţioner: Julian Nagelsmann.
Rezerve: 12. Oliver Baumann, 22. Marc-Andre ter Stegen - 3. David Raum, 15. Nico Schlotterbeck, 16. Waldemar Anton, 20. Benjamin Henrichs, 24. Robin Koch, 5. Pascal Gross, 11. Chris Fuhrich, 25. Emre Can, 9. Niclas Fullkrug, 13. Thomas Muller, 14. Maximilian Beier, 19. Leroy Sane, 26. Deniz Undav.
Elveţia: 1. Yann Sommer - 22. Fabian Schaer, 5. Manuel Akanji, 13. Ricardo Rodriguez - 3. Silvan Widmer, 10. Granit Xhaka (căpitan), 8. Remo Freuler, 20. Michel Aebischer - 19. Dan Ndoye, 26. Fabian Rieder - 7. Breel Embolo. Selecţioner: Murat Yakin.
Rezerve: 12. Yvon Mvogo, 21. Gregor Kobel - 2. Leonidas Stergiou, 4. Nico Elvedi, 15. Cedric Zesiger, 11. Renato Steffen, 14. Steven Zuber, 16. Vincent Sierro, 17. Ruben Vargas, 23. Xherdan Shaqiri, 24. Ardon Jashari, 9. Noah Okafor, 18. Kwadwo Duah, 25. Zeki Amdouni.

ungaria, victorie dramatică după momente dramatice

România a fost interesată direct de partida dintre Scoția și Ungaria, de la care a așteptat un rezultat de egalitate, pentru a fi sigură că locul 3 din Grupa A nu va sta mai bine la final decât locul 3 din Grupa E, în cazul în care România va termina pe acea poziție.
Tricolorii pot accede în optimi și dacă pierd meciul cu Slovacia, cu condiția ca Belgia să câștige cu Ucraina, iar două locuri trei din celelalte grupe să fie mai slab clasate decât noi la final.
Prima repriză dintre Scoția și Ungaria a fost echilibrată, niciuna dintre cele două formații nereușind să miște tabela, la pauză intrându-se cu 0-0, rezultat care avantaja foarte mult România.
Repriza secundă a fost la fel de echilibrată, cele două echipe nereușind să înscrie, însă meciul se putea transforma într-o adevărată tragedie cu puțin de jumătate de oră înainte de final.
În minutul 68, după o fază aglomerată în careul scoțienilor, Varga s-a prăbușit pe gazon, iar ungurilor li s-a oprit inima în loc de frică. Colegii săi au format un zid în jurul său, amintind de imaginile cu Eriksen, care a suferit un stop cardiac la EURO 2020.
Ceea ce a urmat a fost greu de privit, căpitanul Ungariei începând să plângă pe teren. După aproape 5 minute de pauză, partida s-a reluat, cu Varga părăsind terenul pe targă, protejat de o pătură foarte mare, pentru a nu se vedea nimic. Jucătorul ungurilor a fost transporatat la spital, iar în acest moment nu se cunosc mai multe detalii despre gravitatea accidentării, care a creat emoții extrem de mari pe teren și în tribune.
De la margine s-au dictat 10 minute de prelungire, iar în cel de-al 10-lea Ungaria a dat lovitura, înscriind pentru 1-0, un gol care poate echivala cât o calificare în optimile EURO.
În urma succesului, vecinii României au acumulat 3 puncte în clasament și au șanse să meargă mai departe, dar așteaptă rezultatele și din celelalte grupe. În acest moment, Ungaria are golaveraj destul de slab, -3, iar în caz de egalitate cu România, tricolorii noștri vor fi peste (dacă România nu pierde la odiferență de 5 goluri cu Slovacia, ceea ce este aproape imposibil).
Echipele de start în Scoția - Ungaria:
Scoţia: 1. Angus Gunn - 2. Anthony Ralston, 13. Jack Hendry, 5. Grant Hanley, 26. Scott McKenna, 3. Andrew Robertson (căpitan) - 7. John McGinn, 14. Billy Gilmour, 8. Callum McGregor, 4. Scott McTominay - 10. Che Adams. Selecţioner: Steve Clarke.
Rezerve: 12. Liam Kelly, 21. Zander Clark - 22. Ross McCrorie, 23. Kenny McLean, 16. Liam Cooper, 17. Stuart Armstrong, 18. Lewis Morgan, 20. Ryan Jack, 24. Greg Taylor, 25. James Forrest, 9. Lawrence Shankland, 11. Ryan Christie, 19. Tommy Conway.
Ungaria: 1. Peter Gulacsi - 21. Endre Botka, 6. Willi Orban, 24. Marton Dardai - 14. Bendeguz Bolla, 17. Callum Styles, 13. Andras Schaefer, 11. Milos Kerkez - 20. Roland Sallai, 10. Dominik Szoboszlai (căpitan) - 19. Barnabas Varga. Selecţioner: Marco Rossi.
Rezerve: 12. Denes Dibusz, 22. Peter Szappanos - 2. Adam Lang, 3. Botond Balogh, 4. Attila Szalai, 5. Attila Fiola, 7. Loic Nego, 8. Adam Nagy, 18. Zsolt Nagy, 15. Laszlo Kleinheisler, 16. Daniel Gazdag, 26. Mihaly Kata, 9. Martin Adam, 23. Kevin Csoboth, 25. Krisztofer Horvath.

Clasamentul final în Grupa A la EURO 2024

1. Germania - 7 puncte
2. Elveția - 5 puncte
3. Ungaria - 3 puncte
4. Scoția - 1 punct

Împerecherea din faza optimilor de finală

Locul 1A (GERMANIA) - Locul 2C (Anglia / Danemarca / Slovenia / Serbia), Dortmund, 29 iunie, ora 22:00
Locul 2A (ELVEȚIA) - Locul 2B (Spania / Italia/ Albania / Croația), Berlin, 29 iunie, ora 19:00
Locul 3A, dacă se va califica (UNGARIA) - Locul 1 B, E, F
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo