Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Germania e în sferturile EURO! Victorie cu Danemarca, după un meci întrerupt de fulgere și grindină

Dani Morar

Actualizat 30/06/2024 la 00:20 GMT+3

Germania a obținut calificarea în sferturile Campionatului European, după victoria cu 2-0 în fața Danemarcei. Meciul s-a jucat la Dortmund și a fost întrerupt în minutul 35 după o furtună cu fulgere, tunete și grindină, dar s-a reluat după ceva mai bine de un sfert de oră.

Kai Havertz of Germany celebrates after scoring goal during the UEFA EURO 2024 round of 16 match between Germany and Denmark at Football Stadium Dortmund on June 29, 2024 in Dortmund, Germany. (Photo by Image Photo Agency/Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Germania a învins-o cu 2-0 pe Danemarca, același scor cu care Elveția a trecut de Italia, și s-a calificat în sferturile Campionatului European. Nemții își vor afla adversara dintre Spania și Georgia, partidă ce va avea loc duminică, de la ora 22:00.
Meciul a început cu Germania năpustită în atac și ratând pe bandă rulantă. Schmeichel a fost pus serios la treabă și a avut 4 intervenții salvatoare în primul sfert de oră.
În minutul 4, Schlotterbeck a marcat, dar golul său a fost anulat pentru un offside, după ce suporterii de pe stadion se bucuraseră degeaba.
Partida a fost întreruptă în minutul 35 pentru mai bine de un sfert de oră, după ce la Dortmund a început o furtună cu fulgere, tunete și grindină. Fotbaliștii au fost trimiși la vestiare de Michael Oliver, dar au revenit pe teren și au încheiat prima repriză după ce ploaia s-a domolit.
Mai mulți suporteri au profitat de ploaie și au dansat sub un șuvoi care curgea de pe acoperișul arenei Borussiei Dortmund.
Danezii au dat lovitura după pauză prin Andersen în debutul reprizei secunde, în urma unei faze fixe. Faza a fost analizată în camera VAR și s-a constatat un offside milimetric la Delaney, iar golul a fost anulat.
Imediat după, Andersen a fost ghinionist, iar mingea centrată de un jucător advers l-a lovit în mână, arbitrul dictând penalty după revederea fazei la monitorul VAR. Kai Havertz a transformat impecabil lovitura de pedeapsă și a deschis scorul pentru nemți.
A fost al 4-lea gol marcat de Havertz la Campionatele Europene, egalându-i pe Denis Bergkamp, David Villa, Karim Benzema și Lukas Podolski.
Germania a mai avut o ocazie uriașă în minutul 58, când Havertz și Sane au scăpat spre poartă. Sane a fost împiedicat de un advers, iar Havertz a rămas singur și a finalizat cu o scăriță, însă șutul a trecut pe lângă.
În minutul 68, Germania și-a dublat avantajul, după un contraatac ca la carte. Jamal Musiala a pătruns în careu și a finalizat cu un șut la colțul lung, după ce Hojlund ratase o ocazie mare la celaltă poartă. Musiala este la al 3-lea gol marcat în primele 4 partide de la EURO.
Germania – Danemarca s-a încheiat 2-0, iar nemții sunt la doar 3 meciuri distanță de marele trofeu. Următoarea adversară se va decide dintre Spania și Georgia.

Germania – Danemarca, de la EURO 2024: Echipele de start:

  • Germania: Neuer - Kimmich, Rudiger, Schlotterbeck, Raum - Andrich, Kroos, Sane - Gundogan, Musiala, Havertz
Rezerve: Gross, Fullkrug, Fuhrich, Baumann, Muller, Beier, Anton, Wirtz, Mittelstadt, Henrichs, ter Stegen, Koch, Can, Undav
  • Danemarca: Schmeichel - Andersen, Vestergaard, Christensen, Bah - Delaney, Hojbjerg, Maehle - Eriksen, Skov Olsen, Hojlund
Rezerve: Kjaer, Jensen, Dolberg, Jorgensen, Damsgaard, Norgaard, Hermansen, Kristiansen, Wind, Poulsen, Ronnow, Dreyer, Kristensen, Bruun Larsen
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo