Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Golul lui Bellingham a făcut diferența în Serbia - Anglia. Englezii, victorie fragilă

Maria Olteanu

Actualizat 17/06/2024 la 00:02 GMT+3

Anglia s-a impus la limită la debutul la EURO 2024, scor 1-0, în fața Serbiei, o echipă care a încercat aproape tot meciul să obțină golul egalizator. Englezii, deși favoriți, nu au convins, dar pun primele puncte în cont în Grupa C.

Bellingham esulta per il gol in Serbia-Inghilterra - Europei 2024

Credit imagine: Getty Images

Ultimul meci al zilei a treia de la Campionatul European din Germania a fost capul de afiș de duminică, întâlnirea Serbia - Anglia, primul duel din istorie între cele două partide.
Naționala Three Lions caută primul triumf la Campionatul European, acolo unde a atins cea mai bună performanță din istorie chiar la ediția precedentă, când a pierdut finala împotriva Italiei. Singurul succes pe plan internațional rămâne Cupa Mondială din 1966, însă naționala e una dintre favoritele de anul acesta.
Încă dinaintea fluierului de start a acestui joc, Jude Bellingham și-a asigurat locul în istorie, devenind primul jucător european care joacă la 3 turnee finale înainte de a împlini 21 de ani.

Același Bellingham a fost cel care a deschis scorul la duelul de duminică seara, la capătul primelor 13 minute de joc. Acesta s-a dovedit a fi decisiv și în tricoul naționalei, pe care a trimis-o la conducerea jocului repede, 1-0, mijlocașul de 20 de ani mișcând tabela cu o lovitură de cap perfectă, imparabilă.
Pasa de gol a venit de la Bukayo Saka, jucător care a atins cifre fabuloase, având 27 de contribuții la goluri în 24 de partide la națională.
La poarta cealaltă, Trent Alexander-Arnold a pierdut balonul în apropierea propriului careu, iar Mitrovic a șutat periculos, dar pe lângă poarta lui Pickford, iar scorul a rămas în favoarea Angliei.
Câteva minute mai târziu, Anglia a fost și ea periculoasă, Walker a trimis balonul în fața porții, dar Harry Kane nu a reușit să majoreze ecartul.
Anglia, deși mai puternică, nu a reușit să mai marcheze în prima parte a partidei, iar la cabine a intrat cu avantaj minim, 1-0.

Anglia, succes la limită cu Serbia în primul meci la euro 2024

În repriza secundă, Serbia a ieșit mult mai montată de la vestiare, în căutarea golului egalizator. Anglia nu a mai reușit să își creeze ocazii și a acceptat să vină în defensivă, pândind greșeala adversarei pentru un eventual contraatac.
Anglia a trecut pe lângă golul de 2-0 în minutul 77, după ce Harry Kane a trimis balonul cu capul din apropiere. Stojic a respins și a deviat mingea în bară, iar 4 minute mai târziu Serbia a semnat și ea o ocazie uriașă.
Vlahovic a expediat un șut perfect din întoarcere, dar Pickford a respins în ultima secundă.
Câteva secunde mai târziu, tot Serbia a fost periculoasă, șutul lui Birmancevic fiind respins de Kane, care s-a opus golului de 1-1 în plin asediu sârbesc.
Partida s-a terminat cu succesul englezilor, 1-0, care sunt lideri după prima etapă în clasamentul Grupei C.
Toate rezultatele zilei de duminică la EURO:
  • Polonia - Olanda 1-2
  • Danemarca - Slovenia 1-1
  • Serbia - Anglia 0-1

Serbia - Anglia, echipele de start

Serbia:
1. Predrag Rajkovic - 13. Milos Veljkovic, 4. Nikola Milenkovic, 2. Strahinja Pavlovic - 14. Andrija Zivkovic, 20. Sergej Milinkovic-Savic, 6. Nemanja Gudelj, 22. Sasa Lukic, 11. Filip Kostic - 7. Dusan Vlahovic, 9. Aleksandar Mitrovic (căpitan). Selecţioner: Dragan Stojkovic.
Rezerve: 12. Djordje Petrovic, 23. Vanja Milinkovic-Savic - 3. Nemanja Stojic, 15. Srdjan Babic, 24. Uros Spajic, 25. Filip Mladenovic, 5. Nemanja Maksimovic, 10. Dusan Tadic, 16. Srdjan Mijailovic, 17. Ivan Ilic, 19. Lazar Samardzic, 21. Mijat Gacinovic, 26. Veljko Birmancevic, 8. Luka Jovic, 18. Petar Ratkov.

Anglia:
1. Jordan Pickford - 2. Kyle Walker, 5. John Stones, 6. Marc Guehi, 3. Kieran Trippier - 8. Trent Alexander-Arnold, 4. Declan Rice - 7. Bukayo Saka, 10. Jude Bellingham, 11. Phil Foden - 9. Harry Kane. Selecţioner: Gareth Southgate.
Rezerve: 13. Aaron Ramsdale, 23. Dean Henderson - 3. Luke Shaw, 14. Ezri Konsa, 15. Lewis Dunk, 22. Joe Gomez, 16. Conor Gallagher, 24. Cole Palmer, 25. Adam Wharton, 26. Kobbie Mainoo, 17. Ivan Toney, 18. Anthony Gordon, 19. Ollie Watkins, 20. Jarrod Bowen, 21. Eberechi Eze.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo