Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Imaginea serii din Germania! Jucătorii României, întimpinați cu artificii la sosirea în Wurzburg

Maria Olteanu

Publicat 18/06/2024 la 11:02 GMT+3

Echipa națională de fotbal a României a debutat cu dreptul la EURO 2024, câștigând 3-0 partida cu Ucraina. După meciul de la Munchen, tricolorii s-au întors la Wurzburg, unde sunt cantonați în perioada EURO, și au fost întâmpinați de fanii români la gară, cu toții în extaz după prima victorie.

România EURO 2024

Credit imagine: Getty Images

UPDATE: Marți dimineața au apărut noi imagini de la sosirea tricolorilor la Wurzburg, după victoria superbă obținută cu Ucraina.
La hotel, Românii au fost primiți cu un scurt foc de artificii, într-o atmosferă de vis, care să le încarce bateriile după un meci epuizant.
Naționala României a reușit un succes de vis la debutul la EURO 2024, câștigând clar, 3-0, cu Ucraina. Tricolorii au fost magistrali în fața unui adversar mult mai bine cotat și au scris istorie, obținând a doua victorie la turneele finale și prima la o diferență atât de mare.
Într-o singură partidă, cea cu Ucraina, România a înscris mai mult decât o făcuse adunat la ultimele două turnee finale la care a participat, în 6 meciuri.
După victorie, tricolorii au părăsit Munchen, pentru a se întoarce la Wurzburg, în cantonamentul lor.
Distanța retur de 220 de kilometri au parcurs-o cu trenul, exact la fel cum și veniseră duminică la Munchen, iar în gara din Wurzburg jucătorii noștri au fost întâmpinați de fani, care au ținut să fie din nou lângă elevii lui Iordănescu, alături de care au făcut o fotografie de grup.
Pentru România vor urma acum câteva zile de pregătire la Wurzburg, înaintea deplasării la Koln, pentru al doilea meci al Grupei E, cu Belgia, programat sâmbătă seara, de la ora 22:00.

TOT CE TREBUIE SĂ ȘTII DESPRE WÜRZBURG, CASA ROMÂNIEI ÎN PERIOADA EURO 2024

De-a lungul turneului final, Românii vor fi cazați în orașul Würzburg, aflat la 115 kilometri de Frankfurt, 270 de kilometri de Munchen şi 300 de kilometri de Koln. Pe lângă condiţiile oferite de hotel şi stadionul de antrenament, precum şi faptul că tricolorii se vor putea pregăti într-o zonă liniştită a Germaniei, un alt criteriu important a fost modalitatea de transport disponibilă pentru deplasarea în oraşele unde se vor juca partidele. Gara din Wurzburg are linie de tren rapid directă către toate cele trei oraşe unde tricolorii vor evolua şi se află la 4 kilometri de hotel. În Wurzburg sunt aproape 1.500 de români rezidenţi.
  • Tricolorii se vor pregăti pe perioada Campionatului European la AKON Arena, stadion situat la 4 kilometri de hotelul Melchior Park. Stadionul a fost renovat ultima oară în 2016 și are o capacitate de 13.090 de locuri, 2.562 dintre acestea fiind pe scaun, într-o tribună acoperită. Are nocturnă și instalație automatizată de irigare. În 2006, la Campionatul Mondial din Germania, a fost gazdă pentru echipa națională a Ghanei;
  • Würzburg este un oraș cu o bogată moștenire culturală și istorică, situat în regiunea Franconia din Bavaria;
  • Fondat în perioada romană, orașul a devenit un centru episcopal și un important punct de referință în Evul Mediu. Un punct de atracție major este Reședința din Würzburg, un palat baroc inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, cunoscut pentru grandioasele sale săli și grădini spectaculoase;
  • Orașul este traversat de râul Main, oferind peisaje pitorești și posibilități de recreere pe malurile sale. Alte atracții includ Fortăreața Marienberg, situată pe un deal cu vedere panoramică asupra orașului, și Catedrala Sf. Kilian, una dintre cele mai mari catedrale romane din Germania;
  • În prezent, aproximativ 2.000 de români au rezidența în Würzburg, contribuind la diversitatea culturală a orașului. Aceștia formează a doua cea mai mare comunitate de străini, după ucraineni. Românii de aici sunt prezenți, conform registrelor municipale, în diferite domenii, de la educație și sănătate la afaceri și servicii. Prezența românilor a adus un plus de culoare și dinamism vieții cotidiane, susțin localnicii;
  • Orașul este renumit pentru vinurile sale și găzduiește numeroase vinării unde vizitatorii pot degusta sortimente locale.;
  • De asemenea, centrul vechi al orașului este unul plin de viață, găzduind numeroase cafenele, restaurante și magazine, care reflectă farmecul bavarez;
  • Transportul public eficient și infrastructura bine dezvoltată fac din Würzburg un oraș accesibil și ușor de explorat. Pentru cei interesați de evenimente culturale, orașul găzduiește frecvent concerte, expoziții și festivaluri care aduc un plus de farmec șederii.

PROGRAMUL GRUPEI E LA EURO 2024

România – Ucraina 3-0
Belgia – Slovacia 0-1
Slovacia – Ucraina (21 iunie, 16:00)
Belgia – România (22 iunie, 22:00)
Slovacia – România (26 iunie, 19:00)
Ucraina – Belgia (26 iunie, 19:00)
Înaintea deplasării spre Germania, Federația Română de Fotbal a realizat un amplu material prin care să prezinte casa tricolorilor din timpul turneului final.

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo