Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Italienii, distruşi după eliminarea de la Euro: "Duceţi-vă la sapă, inutililor!"

Cristian Mihala

Publicat 30/06/2024 la 12:39 GMT+3

Atacuri foarte dure împotriva lui Spalletti și a jucătorilor săi după eșecul Italiei împotriva Elveției, în optimile Euro 2024. "Rușine" a fost termenul cel mai folosit în presa din Cizmă după partida dezamăgitoare făcută aseară de squadra azzurra.

Players of Italy get upset at the end of the UEFA Euro 2024 round of 16 football match between Switzerland and Italy at the Olympiastadion Berlin in Berlin on June 29, 2024.

Credit imagine: Getty Images

Pentru prima oară în istorie, Italia a pierdut două partide la un Campionat European. Şi înfrângerea contra Elveţiei a fost una care nu lasă loc la interpretări, Xhaka&Co subjugându-şi adversara, căreia nu i-a dat vreo şansă. "Am câştigat da, dar contează şi cum am făcut-o: cu stil, am dominat toate sectoarele jocului, am dominat campioana europeană", a spus selecţionerul Elveţiei după meci.
Dincolo de eliminarea propriu-zisă, Italia a arătat îngrozitor, astfel că jurnaliştii din Peninsulă au criticat aspru evoluţia băieţilor lui Spalletti. Cei mai duri au fost probabil jurnaliştii de la Corriere dello Sport, care au titrat "Păcat!", pe prima pagină
"A fost cea mai urâtă Italia din viețile noastre. Îngrozitoare, dezorganizată, fragilă, incapabilă să se apere, impotrentă în atac, fără reacție, la cheremul unei Elveții care e o echipă bună, dar nu este Franţa lui Mbappe", mai scriu jurnaliştii italieni.
"Ruşine!" este titlul dat de Gazzetta dello Sport, care subliniază că eşecul de aseară a fost "o altă pagină neagră pentru fotbalul nostru. Trebuie să o luăm de la 0, după ce Spalletti a eşuat". Tuttosport vorbeşte de un "eşec naţional", în timp ce Corriere della Sera şi Repubblica folosesc termnei duri, precum "umilinţă şi ruşine istorică".
Cei mai vehemenţi au fost însă ziariştii de la Libero: "Jucători inutili, duceţi-vă la sapă! Spalletti a fost o ruşine, iar Di Lorenzo un simbol al dezastrului".

Spalletti îşi asumă vina pentru înfrângere şi acceptă că ar putea fi demis

Selecţionerul Italiei, Luciano Spalletti, a revendicat "responsabilitatea" pentru înfrângerea suferită sâmbătă în faţa Elveţiei (0-2), la Berlin, în optimile de finală ale EURO 2024, dar speră să fie menţinut în funcţie pentru a învăţa să-şi cunoască mai bine jucătorii.
Când un jurnalist italian l-a întrebat de la început, într-o conferinţă de presă, dacă va rămâne selecţioner, Spalletti a răspuns zâmbind: "Este în regulă să întrebaţi, să nu va simţiţi vinovat".
Înfrângerea de sâmbătă "nu schimbă nimic pentru mine, chiar dacă sunt responsabil pentru ceea ce s-a întâmplat. Eu am ales jucătorii, iar acesta este procesul de care am nevoie, să învăţ să-i cunosc mai bine pe jucători", a explicat Spalletti. .
"Nu sunt mulţumit de prestaţia din această seară, dar nici de cea împotriva Spaniei", din meciul pierdut cu 1-0 în faza grupelor, a spus Spalletti.
"Ne-a lipsit intensitatea pentru a menţine tempo-ul 90 de minute, iar viitorul echipei naţionale va depinde de aportul unor jucători mai fizici", a subliniat selecţionerul.
Noi am eşuat din cauza felului în care eu am alcătuit echipa şi i-am condus, nu este niciodată vina jucătorilor | Luciano Spalletti
Elveţia s-a calificat în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal - EURO 2024, după ce a învins fără drept de apel echipa Italiei, deţinătoarea titlului, cu scorul de 2-0, sâmbătă, pe Olympiastadion din Berlin.
Fosta adversară a României din preliminarii s-a impus prin golurile marcate de Remo Freuler (37) şi Ruben Vargas (46), în faţa deţinătoarei trofeului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo