Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jose Mourinho a dezvăluit care sunt favoritele sale la câștigarea EURO 2024! "Au toate atuurile"

Bianca Dumitru

Publicat 02/05/2024 la 14:05 GMT+3

EURO 2024 va debuta în mai puțin de o lună și jumătate, toți fanii fotbalului așteptând confruntările dintre cele mai puternice echipe naționale de pe continent. Jose Mourinho a dezvăluit acum cine sunt favoritele sale la câștigarea trofeului.

oma's Portugese coach Jose Mourinho looks on during the Italian Serie A football match between AS Roma and SSC Napoli at the Olympic stadium in Rome, on December 23, 2023. Jose Mourinho has been sacked as coach of AS Roma.

Credit imagine: AFP

Mai e circa o lună și jumătate până la startul turneului final al Campionatului European din 2024, iar fanii fotbalului sunt nerăbdători să-și vadă favoritele pe teren, în cursa pentru mult râvnitul trofeu continental.
În așteptarea competiției, Jose Mourinho a dezvăluit care sunt favoritele sale la câștigarea titlului european. Antrenorul a ales 3 echipe, fără a se feri să-i includă și pe portughezi pe această listă.
Mourinho a precizat că, în opinia sa, Anglia, Franța și Portugalia sunt cele mai puternice naționale de la EURO 2024, fiind avantajate de calitatea jucătorilor din lot.
"Pentru mine, Portugalia, Franța și Anglia sunt cele mai puternice trei echipe naționale. Pot exista surprize, bineînțeles, dar dacă ne uităm la calitatea jucătorilor celor trei echipe, se vede clar că au toate atuurile pentru a câștiga titlul european", a declarat Jose Mourinho, citat de BeIN Sports.
Antrenorul a comentat și posibilitatea de a ajunge la cârma primei reprezentative a Portugaliei, mărturisind că a avut această ocazie și în trecut, dar că mai are de așteptat până când va deveni selecționerul lusitanilor.
"Eu am avut șansa de a antrena echipa națională a Portugaliei și a fost o posibilitate foarte reală. Dar acum ne aflăm la EURO cu un antrenor care a făcut o treabă excelentă, cu o generație mare de jucători, și vreau ca totul să meargă foarte bine, adică să câștigăm!
Dacă vom câștiga, el va continua și va merge până la următoarea ediție a Cupei Mondiale. Dacă va trebui să se întâmple, se va întâmpla într-o zi (n.r. să ajungă antrenorul naționalei Portugaliei)", a adăugat Jose Mourinho.
Citește și:

CUM ARATĂ COTELE LA CÂȘTIGAREA EURO 2024

La sfârșitul lunii martie, după aflarea tuturor participantelor la turneul final, casele de pariuri au anunțat cotele la câștigarea trofeului EURO 2024. Conform bookmaker-ilor, marile favorite sunt Anglia și Franța, care au cote egale, 4,5, acestea fiind și echipele pe care specialiștii le văd cel mai sigur în finala competiției.
Podiumul formațiilor cu cele mai multe șanse la adjudecarea titlul european în această vară este completat de Germania, care are o cotă de 7, iar pe următoarele poziții se află Portugalia și Spania, cotate cu 9.
În top 10 favorite la câștigarea EURO 2024 se mai află Italia, Belgia, adversara României în grupa E, Olanda, Danemarca și Croația. La polul opus, cele mai mici șanse la victoria supremă le au, în opinia bookmaker-ilor, Slovenia și Albania, care au cote de 400, respectiv 500.
În ceea ce o privește pe România, naționala noastră este pe locul 20 în topul favoritelor de la Campionatul European, "tricolorii" fiind cotați cu 150.
Top 10 favorite la câștigarea EURO 2024
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo