Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jucătorii Angliei, "șocați" de alegerea lui Southgate de a-l lăsa acasă pe Grealish

Daniel Kerekes

Actualizat 07/06/2024 la 17:08 GMT+3

Jucătorii englezi au fost surprinși când au aflat că Jack Grealish nu va face parte din lotul Angliei, care se va deplasa în Germania pentru EURO 2024. Presa britanică a dezvăluit că unul dintre veterani i-a cerut personal explicații selecționerului Southgate.

Gareth Southgate, Jack Grealish

Credit imagine: Getty Images

Gareth Southgate a anunțat joi lotul final al Angliei pentru EURO 2024, iar unele nume lăsate pe dinafară au stârnit controverse atât în presa britanică, cât și în rândul suporterilor. Încă de dimineață s-a știut că primii care au părăsit cantonamentul au fost James Maddison, Curtis Jones și Jarell Quansah.
Selecționerul a anunțat celelalte nume care au rămas pe dinafară, iar cele mai sonore au fost Harry Maguire și Jack Grealish. Dacă jucătorul lui Manchester United a suferit o accidentare la gambă, care nu i-ar fi permis să evolueze în Germania, Grealish a fost omis din cauza unui sezon mai puțin productiv la City.
Jack Grealish a fost printre cei mai importanți jucători ai lui Pep Guardiola în sezonul "triplei", dar stagiunea recent încheiată a fost una complicată pentru englez. Acesta și-a pierdut locul de titular indiscutabil odată cu randamentul excelent al lui Phil Foden pe poziția de aripă stângă. Fostul jucător de la Aston Villa a înregistrat doar 6 contribuții decisive în acest sezon.
Citește și:

Southgate, "băgat în ședință" de jucători

Conform celor de la The Telegraph, jucătorii din lotul Angliei au rămas șocați la primirea veștii că Jack Grealish nu va face deplasarea în Germania. Unul dintre veteranii englezi i-ar fi cerut personal explicații în privința acestei decizii.
Sursa citată notează că fotbalistul lui Manchester City a fost uluit și supărat la aflarea deciziei staff-ului. Totodată o bună parte a jucătorilor s-ar fi prezentat la camera lui Grealish pentru a-l încuraja și pentru a-i spune că "ar fi meritat să fie în lot".
Anglia mai are un singur amical până la debutul de la Campionatul European. "Three Lions" vor înfrunta astăzi selecționata Islandei pe Wembley. Primul meci al Angliei la EURO va fi în compania Serbiei, duminica viitoare, de la ora 22:00.

Lotul Angliei pentru EURO 2024

Anglia
  • Portari: Dean Henderson (Crystal Palace), Jordan Pickford (Everton), Aaron Ramsdale (Arsenal).
  • Fundași: Lewis Dunk (Brighton), Joe Gomez (Liverpool), Marc Guehi (Crystal Palace), Ezri Konsa (Aston Villa), Luke Shaw (Manchester United), John Stones (Manchester City), Kieran Trippier (Newcastle), Kyle Walker (Manchester City).
  • Mijlocași: Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Conor Gallagher (Chelsea), Kobbie Mainoo (Manchester United), Declan Rice (Arsenal), Adam Wharton (Crystal Palace).
  • Atacanți: Jude Bellingham (Real Madrid), Jarrod Bowen (West Ham), Eberechi Eze (Crystal Palace), Phil Foden (Manchester City), Anthony Gordon (Newcastle), Harry Kane (Bayern), Cole Plamer (Chelsea), Bukayo Saka (Arsenal), Ivan Toney (Brentford), Ollie Watkins (Aston Villa).

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo