Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG EURO | Georgia, prima victorie din istorie la un turneu final! Toate rezultatele zilei

Nicu Savin

Publicat 26/06/2024 la 23:59 GMT+3

România - Slovacia este meciul decisiv pentru tricolori în vederea calificării în optimile de finală de la EURO 2024. Naționala noastră are nevoie de minim un punct pentru a fi sigură de accederea în runda eliminatorie și ar fi un adevărat dezastru dacă scenariul care ar trimite România acasă ar deveni realitate. Partida începe la ora 19:00 și e în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.

Românii fac deja show pe străzile din Frankfurt, înaintea meciului cu Slovacia de la EURO 2024

Cehia - Turcia 1-2 | Georgia - Portugalia 2-0

UPDATE | Fluier final în grupele EURO 2024! În ultimele partide din această fază a competiției, Turcia a învins Cehia, scor 2-1, iar Georgia a obținut prima victorie din istorie la un turneu final, câștigând în fața Portugaliei, scor 2-0.
În urma acestor rezultate, Portugalia, Turcia și Georgia s-au calificat în optimile EURO 2024. Rezultatele din grupa F au stabilit și faptul că România o va înfrunta în următoarea fază a competiției pe Olanda.
Min. 90+4: GOL Turcia! Tosun l-a învins pe Stanek, după o pasă decisivă a lui Kokcu, și a adus victoria echipei sale, care va termina faza grupelor pe locul 2.
Min. 66: GOL Cehia! Soucek a restabilit egalitatea în meciul de la Hamburg, după ce a preluat mingea respinsă greșit în careu și a trimis-o pe centrul porții. Golul a fost validat după consultarea VAR.
Min. 57: GOL Georgia! Mikautadze a dublat avantajul echipei sale, transformând o lovitură de la 11 metri acordată după consultarea VAR. În aceste condiții, cu Georgia la conducere, România o va înfrunta în optimile EURO 2024 pe Olanda.
Min. 51: GOL Turcia! Calhanoglu a deschis scorul în meciul cu Cehia, după ce a primit mingea în careu de la Yuksek și a șutat-o pe jos, în colțul drept al porții lui Stanek.
Min. 45: Pauză în cele două partide din grupa F. Cehia și Turcia sunt la egalitate, scor 0-0, iar Georgia conduce Portugalia, scor 1-0, după prima repriză.
Min. 20: Barak a fost eliminat de Istvan Kovacs, după ce a încasat două cartonașe galbene în mai puțin de 10 minute. Cehia a rămas în inferioritate numerică în meciul cu Turcia.
Min. 2: GOL Georgia! Kvaratskhelia a deschis scorul în duelul cu Portugalia, după o pasă perfectă a lui Mikautadze și un șut din interiorul careului, la care Diogo Costa nu a putut interveni.
Min. 1: Au început ultimele partide din grupele EURO 2024.
UPDATE | La ora 22:00 încep ultimele meciuri din faza grupelor de la EURO 2024. Iată cum arată echipele de start din partidele Georgia - Portugalia și Cehia - Turcia:
Georgia:
Portugalia:
Cehia și Turcia:

România - Slovacia 1-1 | Ucraina - Belgia 0-0

Min. 90+5: Final de meci la Frankfurt! România și Slovacia remizează, scor 1-1, și merg împreună în optimile EURO 2024, alături de Belgia, care a obținut un punct în partida cu Ucraina, încheiată cu scorul de 0-0. Iată cum arată clasamentul final în grupa E:
1. România - 4 puncte (1)
2. Belgia - 4 puncte (1)
3. Slovacia - 4 puncte (0)
4. Ucraina - 4 puncte (-2)
Min. 90+2: Pekarik și Duda au fost scoși de pe teren, fiind înlocuiți de Gyomber și Bero.
Min. 90: Meciul dintre România și Slovacia a fost prelungit cu 3 minute.
Min. 86: Edi Iordănescu l-a scos de pe teren pe Răzvan Marin, trimițându-l în locul lui pe Adrian Rus.
Min. 77: Încă o schimbare la slovaci. Schranz a fost scos de pe teren, iar în locul lui a intrat Duris.
Min. 76: Vavro a încercat un șut de la mare distanță, dar mingea a trecut peste poarta lui Niță.
Min. 70: Slovacii au făcut primele schimbări. Strelec și Haraslin au fost înlocuiți cu Bozenik și Suslov.
Min. 69: Marius Marin a trimis o pasă senzațională pentru Dennis Man, dar Dubravka a ajuns primul la minge, prinzând-o.
Min. 66: Edi Iordănescu face două noi modificări. Ianis Hagi și Denis Drăguș au fost schimbați cu George Pușcaș și Dennis Man.
Min. 65: Haraslin a șutat puternic de lângă Rațiu, dar balonul a trcut pe lângă poartă.
Min. 64: Niță a avut o nouă intervenție superbă, cu piciorul, la un șut al lui Pekarik, care ajunsese într-o poziție periculoasă.
Min. 61: După un pressing al "tricolorilor", Drăguș a șutat puternic din interiorul careului, iar mingea a trecut foarte puțin peste poartă.
Min. 58: Prima schimbare în echipa României. Florinel Coman a fost înlocuit cu Deian Sorescu.
Min. 55: Selecționerul Edi Iordănescu a primit un cartonaș galben pentru proteste.
Min. 52: Haraslin a șutat din apropierea porții, dar Niță a fost pe poziții și a prins mingea.
Min. 50: Niță a intervenit salvator la o minge respinsă greșit de Drăgușin, după ce Rațiu a pierdut balonul în fața unui fotbalist slovac.
Min. 46: S-au reluat cele două partide. "Tricolorii" sunt la 45 de minute de o calificare istorică! Hai, România!!
Min. 45+3: Pauză în cele două meciuri din grupa E. Este egalitate pe ambele stadioane, 1-1 între România și Slovacia și 0-0 între Ucraina și Belgia. Iată cum arată clasamentul în acest moment:
  • 1. România - 4 puncte (1)
  • 2. Belgia - 4 puncte (1)
  • 3. Slovacia - 4 puncte (0)
  • 4. Ucraina - 4 puncte (-2)
Min. 43: Drăguș e lansat perfect de Bancu și, după o cursă senzațională, a șutat, dar pe lângă poartă.
Min. 37: GOOOOOOOL ROMÂNIAAAAA! Răzvan Marin a egalat, transformând lovitura de la 11 metri. "Tricolorii" au revenit acum pe locul 1 al grupei E.
Min. 36: PENALTY pentru România! Ianis Hagi a fost faultat la marginea careului și, după consultarea VAR, arbitrul acordă penalty.
Min. 33: Rațiu ajunge la mingea în afara careului și șutează puternic, dar Dubravka reușește să pareze balonul.
Min. 24: GOL Slovacia! Duda a deschis scorul la Frankfurt, înscriind cu capul după o centrare foarte bună a lui Kucka. Balonul l-a găsit descoperit în careu pe Duda.
În acest moment, la 1-0 pentru slovaci și 0-0 în celălalt meci, România este pe locul 4 în clasamentul grupei E.
Min. 23: Stanciu a încercat un șut de la marginea careului, dar mingea nu i-a pus probleme lui Dubravka.
Min. 22: Slovacii au avut o lovitură liberă din apropierea careului. Haraslin a centrat, iar balonul a fost deviat, trecând periculos pe lângă poarta lui Niță.
Min. 18: Ianis Hagi înalță balonul de la marginea terenului pentru Drăguș. Un fundaș slovac ajunge înainte și trimite mingea la Dubravka.
Min. 13: Răzvan Marin a executat o lovitură liberă din afara careului. Mingea șitată puternic a trecut puțin pe lângă bară.
Min. 11: Rațiu a șutat senzațional la poarta slovacilor, după ce a pătruns printre adversari, dar mingea a fost respinsă de Dubravka. Balonul a ajuns apoi la Ianis Hagi, care l-a trimis peste poartă.
Min. 8: S-a jucat pe contre în primele minute ale partidei dintre România și Slovacia. Adversarii au fost cei care au avut primele încercări spre careul lui Niță, dar "tricolorii" s-au apropiat și ei apoi de poarta lui Dubravka.
UPDATE | Au început ultimele două meciuri din grupa E, România - Slovacia și Ucraina - Belgia. Toate informațiile importante din cele două partide vor fi aici. Hai, România!!
UPDATE | Ianis Hagi, titularizat pentru prima dată la EURO 2024, a dat asigurări că este pregătit să joace și să îi facă mândri pe cei care i-au făcut pe "tricolori" să se simtă ca acasă în Germania în ultimele zile.
"Ne simțim ca acasă de două săptămâni, de când suntem aici. Sunt români peste tot, au venit să ne susțină, trebuie să-i facem fericiți în această seară. Trebuie să câștigăm acest meci, apoi vedem. Noi avem încredere în planul nostru tactic, sperăm să fim noi cei fericiți.
E o responsabilitate imensă, dar mă simt pregătit pentru acest moment. Sunt fericit că sunt aici printre cei 26 de jucători convocați. Vrem să dăm totul pentru echipa națională. Să fie alături de noi, cu siguranță vom sărbători la finalul meciului", a spus Ianis Hagi.
UPDATE | Înainte de startul partidei de la Frankfurt, dintre România și Slovacia, Florinel Coman a transmis un mesaj emoționant, anunțând că "tricolorii" sunt motivați să dea totul pentru a-i face pe suporteri fericiți.
"E clar că ne-au încurajat foarte mult, am văzut aceste imagini cu fanii care au venit în număr extrem de mare și la acest meci cum au făcut-o pe parcursul acestui EURO. Țin doar să spun că vrem să-i facem fericiți în această seară.
Toată săptămâna am lucrat la mental, am vorbit între noi, am făcut ședințe. Plecăm doar cu un singur gând în cap și acela de a ieși victorioși. Nu ne gândim la nimic decât la victorie în această seară.
E clar că vom da totul pentru România și pentru românii care au ieșit în stradă, pentru o țară întreagă", a declarat Florinel Coman.
UPDATE | De la ora 19:00 începe și celălalt meci din grupa E, Ucraina - Belgia. Iată cum arată echipele de start:
UPDATE | Iată cum arată echipa de start a Slovaciei pentru meciul cu România:
SLOVACIA: 1. Dubravka – 2. Pekarik, 3. Vavro, 14. Skriniar, 16. Hancko – 19. Kucka, 22. Lobotka, 8. Duda – 26. Schranz-cpt, 18. Strelec, 17. Haraslin. Selecționer: Francesco Calzona
Rezerve: 12. Rodak, 23. Ravas – 4. Obert, 5. Rigo, 6. Gyomber, 7. Suslov, 9. Bozenik, 10. Tupta, 11. Benes, 13. Hrosovsky, 15. De Marco, 20. Duris, 21. Bero, 24. Sauer, 25. Kosa
UPDATE | Edward Iordănescu a anunțat echipa de start pe care va conta la meciul din această seară, cu Slovacia. Comparativ cu meciul cu Belgia, selecționerul a făcut două schimbări și i-a introdus în primul 11 pe Ianis Hagi și Florinel Coman.
ROMÂNIA: 1. Niță – 2. Rațiu, 3. Drăgușin, 6. M. Marin, 10. Hagi, 11. Bancu, 15. Burcă, 17. Coman, 18. R. Marin, 19. Drăguș, 21. Stanciu-cpt. Selecționer: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 4. Rus, 5. Nedelcearu, 7. Alibec, 8. Cicâldău, 9. Pușcaș, 13. Mihăilă, 14. Olaru, 20. Man, 22. Mogoș, 23. Sorescu, 24. Racovițan, 25. Bîrligea, 26. Șut
UPDATE | Vestiarul naționalei noastre este pregătit înaintea meciului cu Slovacia
UPDATE | Jucătorii naționalei României au plecat de la hotel spre stadionul pe care pot scrie istoria în această seară.
UPDATE | Românii creează o atmosferă de vis pe străzile din Frankfurt, cu două ore înainte de meciul cu Slovacia, partidă la capătul căreia ne putem califica în optimile EURO.
UPDATE | Suporterii României își încarcă bateriile înaintea meciului cu Slovacia în fan zone-ul de la Frankfurt.
UPDATE | Cu câteva ore înainte de meci, tricolorii au ieșit de la hotel și au petrecut câteva minute dând autografe și fotografiindu-se cu fanii care au împânzit orașul Frankfurt. Să sperăm că energia suporterilor va fi transmisă și către fotbaliști, iar aceștia vor face un meci mare în această seară.
Știrea inițială
România nu a mai jucat în fazele eliminatorii ale unui turneu final de 24 de ani. La EURO 2000, tricolorii ieșeau dintr-o grupă infernală, cu Germania, Portugalia și Anglia, dar se opreau în sferturi, după 0-2 cu Italia (atunci după grupe urmau direct sferturi, deoarece participau numai 16 echipe). Au urmat peste două decenii presărate cu dezamăgiri, calificările la EURO 2008 și EURO 2016 fiind singurele momente de bucurie oferite fanilor de către prima reprezentativă, chiar dacă la turneele respective nu s-au înregistrat performanțe notabile.
Această perioadă de secetă poate fi oprită astăzi. România - Slovacia este partida în care o națiune întreagă își pune speranțe uriașe și toate astrele par aliniate pentru tricolori. Un punct ar fi suficient pentru a le da motive fanilor să iasă în stradă, deși există și posibilitatea ca și cu un eșec Stanciu & Co să-și prelungească șederea în Germania, dar pentru asta ar trebui ca Belgia să câștige contra Ucrainei.
Calculele sunt cât se poate de simple, inclusiv cele legate de adversara din optimi, dacă vom ajunge acolo. Mai trebuie doar ca tricolorii să facă un meci solid, pe care dacă nu-l pot câștiga măcar să nu-l piardă.
În toată presa internațională au curs râuri de rânduri în care se vorbește despre posibilitatea unui "biscotto" în duelul de la Frankfurt, deoarece un egal ar asigura ambele formații de calificarea în optimi, indiferent ce se va întâmpla în celălalt meci, dar și în duelurile din grupa F, care se vor juca de la ora 22:00.

România - Slovacia, la EURO 2024 | Edi Iordănescu și Francesco Calzona exclud varianta unui "biscotto"

Edi Iordănescu a exclus din start varianta de a pregăti meciul la egal. Selecționerul nostru a fost cât se poate de tranșant, manifestându-și convingerea că o victorie ar însemna în mare parte câștigarea grupei. De aceea, tricolorii vor juca doar la victorie în meciul din această seară.
"Belgia nu este întâmplător o forță mondială. E pe locul 3 în lume. Ne-a pus în dificultate în multe momente. Totuși, cu puțină șansă, împotriva cursului jocului, puteam obține mai mult.
Am avut situațiile noastre, știam că le vom avea pentru că am analizat foarte bine și știam cum să să le producem. Belgia rămâne o forță, dar cu toate astea, cred personal că mâine Belgia nu va învinge Ucraina.
"Se vorbește (n.r. despre un egal între România și Slovacia), nu putem controla asta. Reacția noastră e una echilibrată. Concentrarea e maximă pentru obiectiv. Jucăm pentru calificare! Mai mult decât atât, ne dorim locul 1. Am fost de la început, suntem încă pe locul 1 și ne dorim să terminăm pe locul 1. Teoretic ai anumite avantaje și mă gândesc în mod special la zile în plus de odihnă, de recuperare, dar și la posibilii adversari. Cel mai important e să mergem mai departe. Nu pot să spun altceva", a spus Iordănescu, înaintea meciurilor decisive din Grupa E.
Nici Francesco Calzona, selecționerul Slovaciei, nu gândește diferit de Iordănescu. Când a fost întrebat despre posibilitatea unui "boscotto", acesta a fost extrem de clar: ""Nu vreau să comentez asta. Noi suntem profesioniști, noi știm că un egal ne-ar putea ajuta să ne calificăm, dar asta nu înseamnă nimic. Noi vrem să jucăm meciul nostru, noi merităm să avem șansa de a ne califica. Nimeni nu îți dă nimic gratis aici. Noi ne vom face jocul nostru. Dacă se termină egal și ne calificăm, e în regulă".
Optimismul e la cote ridicate în tabăra României, iar asta a reieșit din discursul căpitanului Nicolae Stanciu: "Până acum cred că am reuşit să facem România întreagă să fie mândră de noi. Acum urmează un meci decisiv, suntem foarte aproape să ne îndeplinim primul obiectiv, să reuşim să trecem de faza grupelor. Toată lumea aşteaptă meciul, suntem încrezători. Cu siguranţă vom fi pregătiţi la ora jocului şi sperăm ca după meci să ne bucurăm împreună cu fanii noştri. Mentalul este foarte bun, nu s-a schimbat absolut nimic, aşa suntem din prima zi de când ne-am reunit. La fel a fost şi după acele două meciuri amicale, care nu au ieşit aşa cum ne-am fi dorit, şi la fel am rămas şi după victoria cu Ucraina. Şi suntem la fel de încrezători şi după meciul cu Belgia. Ştim cu toţii cât am luptat pe teren, la final le-am strâns mâna pentru că au fost mai buni, dar nu am avut ce să ne reproşăm din acest punct de vedere. Iar cu Slovacia va fi la fel. Ne am setat un obiectiv, toţi suntem pregătiţi pentru meciul cu slovacii", a declarat Stanciu.

România - Slovacia, meci decisiv la EURO 2024! Răducioiu și Marica cer schimbări în primul 11 al tricolorilor

În ceea ce privește planurile lui Edi Iordănescu pentru partidă, mai mulți oameni cu nume din fotbalul românesc sunt de părere că selecționerul ar trebui să fac anumite schimbări în primul 11.
"N-aș schimba mult. Aș face o singură schimbare. Eu nu l-aș schimba pe Bancu, dar e intuiția mea: aș miza pe ambiția și pe dorința de autodepășire a lui Ianis Hagi. Aș prefera să-l titularizăm chiar în locul lui Mihăilă. Eu zic că are suficient de multă viteză pentru a face banda. Eu cred că poate rezolva multe lucruri. E un jucător care abia așteaptă să să joace și e odihnit, ceea ce este un argument foarte important.
Ianis Hagi ar putea să fie o surpriză. Aș miza pe ambiția lui și pe dorința de a se autodepăși. Îl știu foarte bine și cred că poate juca titular. În rest, nu m-aș atinge. Linia de mijloc e foarte solidă cu cei doi Marin", a spus Florin Răducioiu, la Studio EURO 2024, de la PRO TV.
Ciprian Marica a propus și el o schimbare înainte de meciul cu Slovacia. Fostul atacant al naționalei ar face o modificare la nivel defensiv, acolo unde ar dori ca Mogoș să îi ia locul lui Bancu.
"N-aș schimba nimic în alcătuira în primului 11 ca organizare și ca sistem tactic. Aș face o singură modificare dacă ar fi să fac. Drăguș cred că e punct fix ca vârf împins, n-avem ce să discutăm. Rațiu, Drăgușin și Burcă au arătat calitate și nu aș vedea o schimbare. Mă gândesc că ar putea apărea Mogoș în locul lui Bancu. Bancu e foarte bun pe faza de atac, are ceva lacune pe jocul de apărarea, de aceea mă gândesc că am putea să-l folosim acolo pe Mogoș.
În centru mi-e greu să cred că i-am putea vedea pe Olaru sau Cicâldău. N-aș schimba. Ar mai fi Șut, care ar putea apărea, dar nu cred că e cazul. Cred că vom merge pe același sistem. Mihăilă și Man mi s-au părut periculoși în benzi, sunt jucătorii noștri cu viteză de contraatac", a spus și Ciprian Marica.

ROMÂNIA ÎȘI CUNOAȘTE TOȚI POTENȚIALII ADVERSARI DACĂ AJUNGE ÎN OPTIMI! POZIȚIA ÎN CLASAMENTUL GRUPEI VA CONTA ENORM

În acest moment, mai există doar 3 combinații de 4 grupe care pot trimite în optimi câte trei echipe: ACDE, CDEF, ACDF. Practic, în două dintre cazuri este și locul al treilea din grupa României, care în mare măsură va merge mai departe, dacă nu se va întâmpla dezastrul ca tricolorii să piardă cu Slovacia și Ucraina să ia punct sau puncte din meciul cu Belgia.
În funcție de aceste împerecheri s-au stabilit exact și posibilele viitoare adversare ale României din faza optimilor.
1. Dacă tricolorii vor termina pe LOCUL 1 grupa, atunci vor întâlni echipa de pe locul 3 din Grupa D sau Grupa C, adică Olanda sau Slovenia, astfel:
  • Dacă se califică echipele de pe locul 3 din grupele C, D, E, F, România, de pe locul 1, va juca împotriva Olandei
  • Dacă se califică echipele de pe locul 3 din grupele A, C, D, E, România, de pe locul 1, va juca împotriva Sloveniei
  • Dacă se califică echipele de pe locul 3 din grupele A, C, D, F, România, de pe locul 1, va juca împotriva Sloveniei
România termină pe locul 1 în grupa E dacă:
  • câștigă cu Slovacia și Belgia nu câștigă cu Ucraina
  • remizează cu Slovacia, iar Belgia remizează cu Ucraina (aici ar mai fi o condiție, aceea ca în meciul Belgiei să nu se marcheze mai multe goluri decât în meciul României)
2. Dacă tricolorii vor termina pe LOCUL 2 grupa, atunci vor întâlni Franța.
3. Dacă tricolorii vor termina pe LOCUL 3 grupa, atunci vor întâlni locul 1 din Grupa B sau Grupa C, adică Spania sau Anglia, astfel:
  • Dacă se califică echipele de pe locul 3 din grupele C, D, E, F, România, de pe locul 3, va juca împotriva Angliei
  • Dacă se califică echipele de pe locul 3 din grupele A, C, D, E, România, de pe locul 3, va juca împotriva Spaniei
România termină pe locul 3 în grupă dacă:
  • pierde cu Slovacia și Belgia câștigă cu Ucraina

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo