Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG România la EURO | Răzvan Marin a revenit la antrenamente, după problemele acuzate vineri

Andrei Nicolae

Publicat 29/06/2024 la 15:19 GMT+3

România a făcut o figură extrem de frumoasă la Campionatul European, acolo unde a reușit să câștige grupa E, cu Belgia, Ucraina și Slovacia, calificându-se de pe primul loc în optimi. Tricolorii se pregătesc acum de duelul cu Olanda, care va avea loc pe 2 iulie, de la ora 19:00.

Răzvan Marin

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Răzvan Marin, golgheterul României la EURO 2024, nu a putut lua parte la antrenamentul echipei naționale de vineri, din cauza unei încărcături musculare, anunță iamsport.ro.
Totuși, mijlocașul a revenit la antrenamentul de sâmbătă, iar prezența sa pe teren în meciul din optimi contra Olandei nu stă sub semnul întrebării. Acesta nu a acuzat probleme musculare la antrenamentul de azi, după ce ieri s-a recuperat la hotel.
UPDATE | Au mai rămas 3 zile până la meciul România - Olanda și cu siguranță există numeroși fani români care sunt în căutarea unui bilet. Doar 7000 de bilete au primit suporterii tricolorilor, iar FRF a anunțat că cererea de dublare a numărului făcută către UEFA nu a avut succes. Totuși, forul care guvernează fotbalul românesc a precizat că mai există o șansă pentru fani să găsească pe ultima sută de metri un tichet la duelul de pe Allianz Arena.
"În încercarea de a răspunde cererii mari de bilete din partea suporterilor români, Federația Română de Fotbal a solicitat suplimentarea numărului de bilete rezervate pentru fanii români. Cu toate acestea, UEFA a informat FRF că nu mai există bilete suplimentare disponibile.
Biletele pentru acest meci au fost puse în vânzare încă din decembrie 2023, iar cererea a fost extrem de mare. Cu toate acestea, UEFA a anunțat că vor fi puse la vânzare pe platforma UEFA Ticketing ultimele bilete rămase cu două zile înainte de meci. Aceste bilete sunt cele care au fost rezervate țărilor participante la această partidă, dar care nu au fost revendicate de suporterii prezenți la meciurile din faza grupelor.
FRF îi îndeamnă pe toți suporterii români interesați să fie vigilenți și să încerce să achiziționeze biletele disponibile în această ultimă rundă de vânzare. Suporterii sunt încurajați să urmărească anunțurile oficiale pentru a fi la curent cu ultimele informații privind disponibilitatea biletelor.", e mesajul transmis pe frf.ro.
UPDATE | După antrenamentul de azi dimineață, jucătorii naționalei au primit liber până la ora 18:00. Aceștia au petrecut timpul cu cei dragi, iar la ora stabilită vor trebui să se întoarcă la hotel.
UPDATE | Bogdan Racovițan a oferit un interviu în care a povestit cum a fost trecerea de la postura de suporter, în 2016 fiind prezent în Franța pentru a încuraja naționala României la EURO, la cea de jucător convocat pentru turneul final.
"Nu îmi imaginam să ajungem aici. Era un obiectiv personal pentru mine să ajung la echipa națională și să joc la un turneu final. Referitor la suporteri, e o bucurie imensă. Cred că e cea mai mare bucurie să vedem români alături de noi, pe stadion, pe străzi, acasă. E ceva de nedescris.
În 2016 am fost ca suporter. Atunci am realizat că îmi doresc să ajung acolo. M-am întors la club și am tras zi de zi, am muncit. După 8 ani am munict mult, am evoluat și sper să fie doar începutul. Deocamdată mă concentrez și sper să rămân cât mai mult aici", au fost o parte din declarațiile lui Racovițan pentru FRF TV.
UPDATE | După ce s-au calificat în optimile de finală ale EURO 2024, tricolorii au revenit de la Frankfurt în cantonamentul din Würzburg, unde în cursul serii de joi au reluat pregătirea pentru următorul meci, cel cu Olanda, programat marți, de la ora 19:00, la Munchen.
UPDATE | După ce a ajuns în cursul zilei la Frankfurt, România a efectuat în această seară antrenamentul oficial înaintea partidei de mâine seară, cu Slovacia.
Pentru a proteja gazonul de pe Frankfurt Arena, aflat nu într-o stare tocmai bună, UEFA a mutat antrenamentele celor două selecționate în alte locații. În acest sens, tricolorii s-au pregătit pe Stadion am Brentanobad, o arenă de 5.000 de locuri, pe care își joacă meciurile de pe teren propriu echipa de fotbal feminin 1. FFC Frankfurt.
Antrenamentul a durat aproximativ o oră, interval în care selecționerul Edward Iordănescu a exersat și planul tactic pentru duelul decisiv de miercuri, programat la ora 19:00.
UPDATE | Naționala României a sosit în această după-amiază la Frankfurt, locul de desfășurare al partidei decisive pentru calificarea în optimile Euro, cu Slovacia. 40-50 de fani ai tricolorilor au fost prezenți la hotelul unde s-au cazat băieții lui Edi Iordănescu, ovaționându-i. Cel mai popular în rândul suporterilor a fost Ianis Hagi, care s-a oprit și a dat autografe.
picture

Naționala României a ajuns la Frankfurt, unde vom juca împotriva Slovaciei

UPDATE | Suporterii echipei naționale sunt așteptați la Fan Zone-ul amenajat special la Frankfurt, mâine de la ora 13:00. Fanii români vor putea primi autografe de la Marius Niculae și Lucian Sânmărtean, vor putea viziona filmul "În Inima Naționalei" și vor putea desfășura alte activități până la ora de start a meciului cu Slovacia.
UPDATE | În această seară, jucătorii naționalei României au efectuat ultimul antrenament la Würzburg înainte plecării către Frankfurt, unde vor juca miercuri partida decisivă, cu Slovacia, de la ora 19:00.
UPDATE | Răzvan Marin a transmis un mesaj elevilor de clasa a opta, care de astăzi vor susține Evaluarea Națională. "Tricolorii" vor să ofere înapoi din energia primită atât de pe stadion, cât și din țară, pentru a susține elevii care vor avea de trecut un test important zilele acestea, la fel cum vor avea și jucătorii primei reprezentative, miercuri, împotriva Slovaciei.
UPDATE | După aproape o lună, "tricolorii" au putut să se bucure duminică, în cantonamentul din Wurzburg, de câteva ore petrecute alături de familiile lor. Selecționerul Edi Iordănescu a vrut ca fotbaliștii să aibă parte de aceste momente pentru a primi încurajările soțiilor, prietenelor și părinților înainte de meciul cu Slovacia.
Conform FRF, "această întâlnire a fost planificată încă dinainte ca echipa națională să ajungă în Germania. Momentele petrecute de tricolori alături de cei dragi au fost neprețuite, emoțiile fiind vizibile pe chipurile tuturor celor prezenți. Lacrimi de bucurie, îmbrățișări strânse și zâmbete largi au caracterizat această după-amiază deosebită.
Reîntâlnirea cu familiile a fost o gură de aer proaspăt pentru jucători, o pauză binevenită în timpul acestui cantonament lung. 'Tricolorii' au reușit să își reîncarce bateriile și să se pregătească pentru provocările ce urmează, având în suflet bucuria și suportul celor dragi."
UPDATE | Jucătorii antrenați de Edi Iordănescu au avut duminică parte de o sesiune de refacere, ca urmare a partidei cu Belgia. Tricolorii care nu au fost prezenți pe teren în meciul de sâmbătă au participat și la antrenamente de forță.
Luni, jucătorii României vor reveni la antrenamente pentru a pregăti meciul cu Slovacia, potrivit FRF.
UPDATE | Așa au arătat sâmbătă străzile din Koln, înainte de meciul dintre Belgia și România. Suporterii tricolorilor au "colorat" în galben orașul din Germania.
UPDATE | România a înfruntat aseară Belgia, la Koln, fiind învinsă cu 2-0, în ultimul meci din cea de-a doua etapă a grupelor EURO 2024.
Astăzi, "tricolorii" s-au întors în cantonamentul de la Würzburg, unde vor începe pregătirile pentru meciul decisiv cu Slovacia, programat miercuri, 26 iunie, de la ora 19:00, la Frankfurt.
Potrivit site-ului FRF, fotbaliștii vor putea petrece astăzi câte ore în compania familiilor, iar apoi vor susține un sesiune de pregătire, respectiv refacere după duelul cu belgienii.
"Familiile jucătorilor au acces pe terasa hotelului echipei pentru o perioadă de patru ore astăzi, oferindu-le ocazia de a petrece timp prețios alături de cei dragi înaintea meciului decisiv.
În această seară, este programat un antrenament în sala de forță a hotelului. Jucătorii care au fost titulari în meciul de aseară vor avea parte de sesiuni de refacere pentru a se recupera complet.
Luni seară, echipa va desfășura o ședință de pregătire la Würzburg, urmând ca marți să se deplaseze la Frankfurt. În seara zilei de marți este programat antrenamentul oficial pentru confruntarea cu Slovacia", au anunțat reprezentanții Federației Române de Fotbal.
UPDATE | David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, vineri seara, la Campionatele Europene de nataţie de la Belgrad. Popovici, deţinătorul titlului, s-a impus la o mare diferenţă, cu timpul de 1 min 43 sec 13/100, inferior performanţei realizate în urmă cu doi ani la Roma (record al competiţiei - 1 min 42 sec 97/100).
Românul a fost cu trei secunde mai rapid decât în semifinale (1 min 46 sec 15/100). David Popovici a câştigat miercuri şi titlul continental la 100 m liber, acestea fiind singurele medalii obţinute de România la Belgrad. Popovici este calificat în aceste probe şi la Jocurile Olimpice de la Paris.
Contul echipei naționale de fotbal a României a ținut să-l felicite pe David pentru reușita sa de excepție: "David Popovici a câștigat cursa de 200 metri și a doua medalie de aur la Campionatele Europene de natație de la Belgrad! Felicitări, David!".
UPDATE | Echipa națională a României s-a deplasat astăzi cu trenul la Koln, acolo unde va disputa mâine seară, de la ora 22:00, duelul cu Belgia.
România, EURO 2024
UPDATE | Florinel Coman a vorbit, într-un interviu pentru UEFA, despre meciul cu Belgia, arătându-se încrezător că "tricolorii" pot obține un rezultat bun în fața echipei de pe locul 3 mondial datorită forței grupului.
Fotbalistul celor de la FCSB a dezvăluit și cum a ajuns echipa României la acest turneu și cum s-a coagulat lotul, reușind să formeze un grup atât de unit.
UPDATE | Au mai rămas circa 34 de ore până la meciul dintre România și Belgia de la EURO 2024. În această dimineață, FRF a publicat un interviu acordat de Ianis Hagi pentru UEFA. Decarul echipei naționale a vorbit despre responsabilitatea pe care o simte pentru faptul că poartă în premieră tricoul cu numărul 10 la un turneu final pentru România.
UPDATE | Jucătorii naționalei României se simt excelent după victoria de senzație obținută luni, la debutul EURO 2024. Tricolorii au un moral foarte bun, iar joi au efectuat ultimul antrenament la Würzburg, înaintea plecării către Köln, pentru meciul cu Belgia, programat sâmbătă seara, de la ora 22:00.
UPDATE | Victoria cu Ucraina a creat o stare de spirit extraordinară în sânul echipei naționale. Andrei Burcă a oferit un amplu interviu pentru FRF TV, în care a făcut o serie de dezvăluiri care denotă unitatea echipei și dorința extraordinară a jucătorilor de a face un EURO mare în continuare. Întregul interviu îl regăsiți în video-ul de mai jos.
UPDATE | Tricolorii au sărbătorit luni seara și marți victoria cu Ucraina, iar astăzi au început pregătirile pentru partida cu Belgia, de sâmbătă. Meciul va fi sâmbătă seara, de la ora 22:00, și se va desfășura pe stadionul din Koln. Jucătorii naționalei au început deja pregătirea acestui duel, iar pe FRF TV au apărut primele imagini cu Edi Iordănescu și băieții.
UPDATE | România a câștigat meciul cu Ucraina, din prima etapă de la EURO 2024. Tricolorii s-au impus cu 3-0 și sunt pe primul loc în grupă, beneficiind și de pasul greșit al Belgiei, care a fost învinsă de Slovacia, scor 0-1.
UPDATE | Jucătorii României au s-au acomodat cu atmosfera din Munchen și au efectuat antrenamentul oficial înaintea meciului de mâine. Ședința tehnică a durat 45 de minute, conform regulamentului. Capacitatea stadionului din Munchen este de 66 de mii de locuri.
UPDATE | Tricolorii au plecat de la Wurzburg spre Munchen, în această dimineață, acolo unde va avea loc meciul cu Ucraina. Jucătorii și staff-ul se deplasează cu trenul și au plecat în jurul orei 9:30 dimineața, urmând să ajungă la Munchen la 12:10. Tot astăzi va avea loc și conferința de presă dinaintea partidei de debut de la EURO 2024.
UPDATE | UEFA a decis ca meciul de debut al României de la EURO 2024, în compania Ucrainei, să fie arbitrat de suedezul Glenn Nyberg. Arbitru FIFA din 2016, acesta va fi ajutat de tușierii Mahbod Beigl şi Andreas Soderqvist. Rezervă sa va fi norvegianul Espen Eskas, iar în camera VAR se vor afla Rob Dieperink.(Olanda), Pol van Boekel (Olanda) şi Jerome Brisard (Franţa).
UPDATE | Denis Alibec, vârful echipei naționale, a acceptat provocarea celor de la FRF TV de a numi cel mai bun component al lotului de la EURO pentru fiecare atribut esențial al jocului. Conform lui Alibec, "Supertricolorul" trebuie să aibă detentă lui Florin Niță, forța lui Radu Drăgușin, viteza lui Valentin Mihăilă, driblingul lui Florinel Coman, șutul cu dreptul al lui Nicolae Stanciu, iar cu stângul al lui Dennis Man.
Pasa lungă este a lui Andrei Burcă și deposedarea a lui Marius Marin. Pentru simțul porții, Alibec s-a ales pe sine însuși, pentru condiția fizică pe Andrei Rațiu, iar mentalitatea a atribuit-o întregului grup: "Cred că toți suntem acolo".
UPDATE | Radu Drăgușin a oferit un interviu altfel, vorbind despre hobby-urile lui zilnice și cum este viața sa atunci când nu joacă fotbal. Prin această inițiativă, cei de la FRF au intenționat ca fanii să-l cunoască pe omul Drăgușin, așa cum este el în viața de zi cu zi.
"În timpul liber îmi place să petrec timp cu câinele meu, îmi place să gătesc, să citesc chestii de dezvoltare personală. Am un labrador de 6 luni și îl cheamă Kai.
Ca muzică îmi place trap, îmi place rap. Îmi place să joc golf în timpul liber, iar în Anglia este un sport foarte dezvoltat și mulți dintre colegii mei au acest hobby. Ușor ușor învățăm, ca orice lucruri în viață.
Nu am avut o materie preferată în școală. Îmi plăcea istoria, pentru că mi se părea interesantă. Pot să spun că Londra e orașul meu preferat. Ai o grămadă de culturi și o grămadă de lucruri de făcut", a declarat Radu Drăgușin.
UPDATE | Echipa României a fost vizitată în cantonamentul de la Wurzburg de o echipă media de la UEFA. Timp de două ore, tricolorii au fost fotografiați și au fost filmați, iar toate materialele vor fi distribuite în diverse orașe gazdă ale Europeanului, ca materiale oficiale. Conform frf.ro, totul a fost organizat ca la carte de reprezentanții forului european, astfel că un jucător nu a pierdut decât 20 de minute cu această activitate.
picture

Radu Drăgușin, la ședința foto oficială înainte de EURO 2024

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Site-ul oficial al FRF a publicat lista cu locurile de naștere ale celor 26 de tricolori prezenți la EURO. Doar Ianis Hagi și Racovițan sunt născuți în afara țării, iar Bucureștiul dă cei mai mulți jucători (5). Alba, Bihor, Constanța și Brăila sunt celelalte județe care dau mai mult de un jucător în lotul lui Iordănescu.
Județele din care provin jucătorii români de la EURO:
  • Cluj: Horațiu Moldovan
  • București: Florin Niță, Radu Drăgușin, Ionuț Nedelcearu, Răzvan Marin, Denis Drăguș
  • Iași: Ștefan Târnovanu 
  • Alba: Andrei Rațiu, Nicolae Stanciu
  • Vaslui: Vasile Mogoș
  • Bacău: Andrei Burcă
  • Satu Mare: Adrian Rus
  • Olt: Nicușor Bancu
  • Timiș: Marius Marin
  • Bihor: Adrian Șut, George Pușcaș
  • Sibiu: Darius Olaru
  • Constanța: Alexandru Cicâldău, Denis Alibec
  • Brăila: Florinel Coman, Danie Bîrligea
  • Dâmbovița: Valentin Mihăilă
  • Arad: Dennis Man
  • Caraș-Severin: Deian Sorescu
  • Născuți în afara României: Bogdan Racovițan (Dijon, Franța), Ianis Hagi (Istanbul, Turcia)
UPDATE | Tricolorii noștri, în frunte cu Edi Iordănescu, au participat marți seara la ședința foto dedicată Europeanului din Germania, organizată de UEFA. Jucătorii naționalei noastre au fost fotografiați în diferite ipostaze, sub îndrumarea unor fotografi profesioniști.
De la acest eveniment nu a lipsit Olimpiu Moruțan, care deși nu a fost îmbrăcat în tricoul oficial pentru EURO 2024, și-a petrecut timpul alături de colegii săi.
UPDATE | Naționala României este cantonată la Wurzburg, oraș care găzduiește pentru a 2-a oară o echipă la un turneu final, după ce Ghana a avut baza acolo în timpul Mondialului din 2006. Astăzi, oficialii FRF au participat la o recepție la primăria orașului, iar Răzvan Burleanu și Vlad Munteanu le-au mulțumit autorităților pentru condițiile și tratamentul oferit tricolorilor.
Am primit un feedback extrem de pozitiv din partea tuturor colegilor care au călătorit în ultima lună, săptămână de săptămână, aici în Wurzburg. Suntem foarte fericiți că am luat această decizie de a alege Wurzburg ca oraș gazdă pentru cantonamentul Echipei Naționale a României”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, citat de frf.ro.
„Aș vrea să vă mulțumesc sincer pentru primirea călduroasă, pentru zâmbetele pe care le-am văzut în aceste zile și atitudinea profesionistă față de colegii noștri care au implementat proiectul EURO 2024, unul extrem de important pentru noi. Sunt sigur că Wurzburg și comunitatea de aici vor fi alături de echipa noastră pe parcursul Campionatului European și vă promitem că vom încerca să aducem pe teren cea mai bună performanță posibilă”, a spus Vlad Munteanu, manager operațional al FRF.
UPDATE | La primul antrenament pe pământ nemțesc, jucătorii naționalei au ieșit pe gazon cu un banner de dimensiuni mari pe care a fost scris mesajul: "Vă mulțumim pentru încrederea voastră." Textul era adresat, atât suporterilor naționalei, cât și cluburilor la care au activat de-a lungul timpului cei 26 de fotbaliști.
UPDATE | Echipa națională a României a efectuat primul antrenament la baza din Würzburg astăzi, iar elevii lui Edi Iordănescu a avut parte de o asistență numeroasă în tribune. Peste 3500 de fani ai "tricolorilor" au fost prezenți pe AKON Arena, fapt care i-a surprins atât pe organizatori, cât și pe jucători.
UPDATE | Jucătorii României au ajuns în Germania, acolo unde vor participa la turneul final al Campionatului European 2024. Tricolorii se vor pregăti la Würzburg, pe AKON Arena.
UPDATE | Lotul echipei naţionale de fotbal a României a plecat, luni după-amiază, în Germania, cu o aeronavă charter a companiei Tarom, pentru a participa la Campionatul European (14 iunie-14 iulie), scrie Agerpres.
Alături de lotul de 26 de jucători, anunţat de selecţionerul Edward Iordănescu vineri seara, în avionul pentru Germania s-a aflat şi mijlocaşul Olimpiu Moruţan, indisponibil pentru turneul final din cauza unei accidentări suferite la echipa de club. El a fost invitat de conducerea FRF să se alăture delegaţiei oficiale pentru a le oferi colegilor săi sprijin moral şi a-şi arăta susţinerea pe timpul competiţiei.
Pe Aeroportul Internaţional ''Henri Coandă'', jucătorii au fost întâmpinaţi de aproximativ 30 de copii îmbrăcaţi în echipamentul echipei naţionale. "Tricolorii" s-au fotografiat cu ei şi le-au oferit autografe.
Florinel Coman la plecarea spre Germania
Delegaţia României va fi cazată pe perioada EURO 2024 în Bavaria, la Wurzburg, un oraş de aproximativ 130.000 de locuitori.
Naţionala va fi cazată pe perioada şederii în Germania la hotelul Melchior Park, de 4 stele, iar acest resort va fi folosit în exclusivitate de delegaţia României. Toate persoanele vor fi cazate în camere single. Hotelul are trei etaje, dispune de un centru SPA, piscină caldă, saună, bazin rece, sală de fitness, şi a fost deschis în 2017.
"Tricolorii" se vor pregăti la Akon Arena, stadion situat la 4 kilometri de hotel. Acesta aparţine formaţiei Wurzburger Kickers. Stadionul a fost renovat ultima oară în 2016, are o capacitate de 13.090 de locuri, nocturnă şi instalaţie automatizată de irigare. În 2006, la Cupa Mondială din Germania, a fost gazdă pentru echipa naţională a Ghanei.
UPDATE | Arbitrul român Istvan Kovacs le-a prezentat "tricolorilor", înainte de participarea la EURO 2024, cele mai noi modificări din Legile Jocului şi instrucţiuni din domeniu la nivel internaţional.
"Duminică, 9 iunie, Istvan Kovacs a fost prezent în cantonamentul naţionalei de la Mogoşoaia şi le-a explicat tricolorilor şi staffului tehnic cele mai noi modificări din Legile Jocului şi ultimele instrucţiuni legate de arbitraj la nivel internaţional. Arbitrul care a condus finala Europa League din acest sezon a oferit mai multe exemple cuprinse în prezentarea UEFA, inclusiv din meciurile României, şi le-a dezvăluit celor prezenţi cum interpretează un oficial de joc respectivele faze", precizează FRF.
S-a discutat despre situaţiile în care se impune acordarea unui cartonaş galben în comparaţie cu cele în care arbitrul este nevoit să dicteze o eliminare. S-au dezbătut intens situaţiile în care mingea este jucată cu mâna, atât pe faza de apărare, cât şi în atac. De asemenea, "tricolorii" au fost avertizaţi cu privire la eventuale simulări, pentru care nu va exista toleranţă la Campionatul European, potrivit Agerpres.
Istvan Kovacs este unul din cei 18 arbitri europeni care vor conduce partide la EURO 2024. Ceilalţi reprezentanţi ai arbitrajului românesc la turneul final sunt Vasile Marinescu, Ovidiu Artene - asistenţi, Cătălin Popa - VAR.
UPDATE | După o zi de pauză în urma amicalului cu Liechtenstein, elevii lui Edi Iordănescu s-au reunit la baza de la Mogoșoaia pentru a-și începe ultima perioadă de pregătire premergătoare Campionatului European.
UPDATE | Naționala României are un suporter ce poartă fularul echipei peste tot în lume, potrivit frf.ro. Este vorba despre Daniel Barbăneagră, navigator de meserie, care călătorește pe tot globul cu fularul său pe care este inscipționat mesajul "Luptăm împreună".
Daniel a rememorat și un meci care cu siguranță le generează amintiri plăcute românilor, și anume cel cu Elveția din ultima etapă a preliminariilor pentru EURO.
"O experiență frumoasă am trăit la momentul calificării din meciul cu Elveția. Eram în Golful Mexic, la ancoră, cu toți ceilalți colegi români la bordul navei. Chit că era zi de lucru, am spus pauză, ne am adunat în camera de recreere, am amenajat locul cu fularul luat de acasă 'Luptăm împreună'.
Gata pregătiți de vizionare, mai puțin superiorul meu… am rezolvat pe urmă această problemă. Cel mai emoționant moment era când fugea semnalul de la țărm, stăteam cu sufletul la gură, până ne-am gândit să punem și grafica la cea mai mică calitate pentru a nu mai întrerupe meciul.
Îi mulțumesc și acum colegului care ne-a ajutat cu conexiunea lui la internet ca să putem urmări meciul. A urmat o zi frumoasă și mult mai fericită, am muncit cu spor pe urmă, uitând astfel și de dorul de casă. A fost un moment în care am simțit MÂNDRIE", a povestit Daniel.
UPDATE | Acestea sunt numerele de pe tricou pe care le vor purta elevii lui Edi Iordănescu la turneul final, potrivit frf.ro.
1.Florin NIȚĂ ◊ 2. Andrei RAȚIU ◊ 3. Radu DRĂGUȘIN ◊ 4. Adrian RUS ◊ 5. Ionuț NEDELCEARU ◊ 6. Marius MARIN ◊ 7. Denis ALIBEC ◊ 8. Alexandru CICÂLDĂU ◊ 9. George PUȘCAȘ ◊ 10. Ianis HAGI ◊ 11. Nicușor BANCU ◊ 12. Horațiu MOLDOVAN ◊ 13. Valentin MIHĂILĂ ◊ 14. Darius OLARU ◊ 15. Andrei BURCĂ ◊ 16. Ștefan TÂRNOVANU ◊ 17. Florinel COMAN ◊ 18. Răzvan MARIN ◊ 19. Denis DRĂGUȘ ◊ 20. Dennis MAN ◊ 21. Nicolae STANCIU ◊ 22. Vasile MOGOȘ ◊ 23. Deian SORESCU ◊ 24. Bogdan RACOVIȚAN ◊ 25. Daniel BÎRLIGEA ◊ 26. Adrian ȘUT
UPDATE | Tricolorii lui Edi Iordănescu au primit o surpriză genială din partea elevilor Liceului de Arte Plastice "Nicolae Tonitza". Micii artiști au realizat diverse picturi ce surprind diverse momente în care sunt implicați elevii lui Edi Iordănescu fie în campania de calificare la EURO, fie în ultimele amicale disputate.
UPDATE | Înainte de EURO, Nicolae Stanciu a luat o decizie inedită, aceea de a nu purta numărul 10 pe tricou, ci 21. Decizia căpitanului vine în urma anunțului lui Olimipiu Moruțan, care deși este accidentat, va merge în Germania pentru a-și susține coechipierii din tribune.
Astfel, Stanciu și-a dorit să onoreze prezența prietenului său, purtându-i tricoul.
Știrea inițială
România a intrat în linie dreaptă pentru turneul final din Germania, unde revine după o pauză de 8 ani. Tricolorii au participat ultima dată la EURO în 2016, cu Anghel Iordănescu, iar acum jucătorii noștri revin în competiție, după ce au terminat pe primul loc grupa preliminară I, peste echipe precum Elveția și Israel.
Înainte de turneul final, naționala noastră a mai disputat patru meciuri amicale, în care a avut un bilanț de trei remize și o înfrângere. Tricolorii au încheiat la egalitate cu Irlanda de Nord, Bulgaria și cel mai recent cu Liechtenstein, iar înfrângerea a venit în fața Columbiei.
După ultimul amical disputat, selecționerul Edi Iordănescu a anunțat și lotul de 26 de jucători pe care se va baza în Germania, renunțând la serviciile lui Răzvan Sava și Constantin Grameni.

LOTUL FINAL AL ROMÂNIEI PENTRU EURO 2024

  • Portari: Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 21/0), Horațiu MOLDOVAN (Atletico Madrid | Spania, 11/0), Ștefan TÂRNOVANU (FCSB, 1/0));
  • Fundași: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 17/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 7/0), Radu DRĂGUȘIN (Tottenham | Anglia, 17/0), Bogdan RACOVIȚAN (Rakow | Polonia, 2/0), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 20/1), Ionuț NEDELCEARU (Palermo | Italia, 27/2), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 27/1), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 35/2);
  • Mijlocași: Deian SORESCU (Gaziantep | Turcia, 17/0), Marius MARIN (Pisa | Italia, 18/0), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 37/4), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 55/3), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 70/14), Adrian ȘUT (FCSB, 2/0), Darius OLARU (FCSB, 18/0), Dennis MAN (Parma | Italia, 24/7), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 21/4), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 35/5), Florinel COMAN (FCSB, 15/1);
  • Atacanți: Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 11/2), George PUȘCAȘ (Bari | Italia, 42/11), Denis ALIBEC (Muaither | Qatar, 37/5), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 2/0).

PROGRAMUL COMPLET AL ROMÂNIEI ÎN GRUPA DE LA EURO 2024

România - Ucraina este chiar primul meci al elevilor lui Edi Iordănescu la competiția din Germania. Acestă partidă va avea loc pe 17 iunie, în a patra zi a turneului, pe Allianz Arena, stadionul celor de la Bayern Munchen.
În al doilea meci de la EURO 2024, România se va duela cu Belgia, pe 22 iunie. Meciul cu principala favorită a grupei va avea loc la Koln, pe arena Rhein Energie, de la ora 22:00.
În ultimul meci din grupe, România va da piept cu Slovacia, pe 26 iunie, la Frankfurt, pe stadionul Waldstadion.
Euro 2024 debutează pe 14 iunie, Munchen urmând să găzduiasă confruntarea dintre țara gazdă, Germania, şi Scoția. Vom avea fotbal fără pauză în perioada 14 - 26 iunie, pentru ca fazele eliminatorii să înceapă pe 29 iunie.
Per total, Campionatul European din 2024 va avea loc pe 10 stadioane din 10 orașe, iar 9 dintre acestea au organizat partide și la Cupa Mondială din 2006. Singura noutate față de turneul din urmă cu 17 ani este Dusseldorf, dar orașul a organizat partide la Cupa Mondială din 1974, dar și la EURO 1988.
Cele 10 orașe care vor organiza partidele de la EURO 2024 sunt Berlin, Koln, Munchen, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Leipzig, Gelsenkirchen, Stuttgart și Dusseldorf.
Campionatul European din 2024 va avea loc în perioada 14 iunie - 14 iulie și va fi transmis în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo