Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Marca, material special pentru unul dintre cei mai buni jucători ai României! Comparat cu o legendă de la Real Madrid

Cristian Mihala

Publicat 28/06/2024 la 14:33 GMT+3

Spaniolii de la Marca i-au dedicat un material special lui Andrei Raţiu, unul dintre cei mai buni fundaşi dreapta de la Euro 2024. Spaniolii sunt uimiţi de cât de exact a fost internaţionalul nostru pe faza defensivă, în faţa unor adversari de clasă, şi anticipează un transfer important pentru acesta.

Jucătorii României, cu Andrei Raţiu în frunte, după calificarea în optimile Euro 2024

Credit imagine: Getty Images

"<Sonic> Raţiu, pe urmele lui Cosmin Contra", e titlul unui material din Marca de azi, în care spaniolii amintesc că Rayo Vallecano şi Villarreal "îşi freacă mâinile de bucurie, anticipând un transfer important pentru român".
Evoluțiile de la Euro, dar și sezonul bun avut în La Liga au făcut ca cel poreclit "Sonic" să intre în atenția mai multor cluburi din Vest, printre care şi Brighton. Rămași fără De Zerbi, care a plecat la Marseille, "pescărușii" au nevoie de întăriri în zona dreaptă a apărării, unde Tariq Lamptey, cândva o mare speranță a fotbalului britanic, s-a transformat într-o mare deziluzie, ca urmare a accidentărilor repetate. Acesta a strâns doar 13 partide ca titular în Premier League în ultimele două sezoane, astfel că echipa are nevoie de întăriri pe acest post.
Rațiu oferă multe garanții și poate fi adus pentru un preț bun, în contextul în care Rayo Vallecano a plătit doar jumătate de milion de euro pentru 50% din drepturile lui federative. Villarreal, formație la care internaționalul nostru și-a început cariera, deține cealaltă jumătate, astfel că orice mutare trebuie să primească și girul "submarinului galben". Rațiu, adus vara trecută de Rayo, mai are contract cu actuala echipă până în vara lui 2028.

România, pe urmele "Generaţiei de Aur". Raţiu, precum Contra

Jurnaliştii Marca au fost surprinşi plăcut să constate că un jucător din La Liga este în fruntea mai multor topuri de la Euro 2024 şi îl compară cu Contra, fostul fundaş al lui Alaves, Atletico Madrid sau Getafe.
"România va juca marţi, la Munchen, contra Olandei pentru a egala performanţa reuşită de legendara echipă formată din Gică Hagi, Popescu, Adrian Ilie, Mutu și Cristian Chivu, care a ajuns în sferturile de finală la Euro 2000. În acea echipă se aflau Dan Petrescu și Cosmin Contra, doi jucători excepţionali pe banda dreapt, iar acum, pe acea poziţie, strălucește Andrei Rațiu.
Fotbalistul lui Rayo a fost cel mai bun împotriva Slovaciei, după ce impresionase şi contra Ucrainei. El şi-a respectat porecla de <Sonic>, dată după un personaj dintr-un joc video care se remarcă prin viteză şi culoarea albastru.
Alături de Carvajal (n.r. legendarul jucător al lui Real Madrid, care a punctat în finala Ligii Campionilor din acest an), de austriacul Stefan Posch și de Kimmich, Raţiu e printre cei mai buni fundaşi dreapta de la Euro. Este numărul unu la interceptări (șase, la egalitate cu slovacul Peter Pekarik și slovenul Zan Karnicnik). La capitolul respingeri, doar Jules Kounde îl depășește. Dar Andrei nu îşi demonstrează măiestria doar în faza defensivă, urcând destul de des, iar raidurile sale aduc mereu elementul surpriză. Fizic stă fantastic și nu întâmplător a atins viteza maximă de 35 km/h la acest Campionat European", notează spaniolii.
După ce l-a anihiliat complet pe Mykhaylo Mudryk şi i-a creat mari probleme lui Doku, Raţiu e acum gata de un alt duel foarte greu, urmând a-l avea marţi adversar direct pe Cody Gakpo, starul lui Liverpool. Acesta a reuşit deja două goluri la acest turneu final şi are cifre fantastice în tricoul "portocalei mecanice": 11 goluri în 27 de meciuri, niciun alt jucător al batavilor neînscriind mai mult din 2021, de când acesta şi-a făcut debutul la naţională. Totuşi, Raţiu e un jucător complet, care cu siguranţă poate să îi facă faţă fotbalistului pe care "cormoranii" au plătit 50 de milioane de euro (cu tot cu prime) pentru a-l transfera de la PSV.
Top 10 cei mai rapizi fotbaliști din La Liga în sezonul trecut
Vinicius Junior, 36 km/h, Real Madrid
Andrei Rațiu, 35,6 km/h, Rayo Vallecano
Inaki Williams, 35,4 km/h, Athletic Club
Assane Diao, 35,4 km/h, Real Betis
Samu Omorodion, 35,4 km/h, Deportivo Alaves
Marvin Park, 35,2 km/h, Las Palmas
Savinho, 35 km/h, Girona
Thierry Correia, 35 km/h, Valencia
Dodi Lukebakio, 34,9 km/h, Sevilla
Alberto Moreno, 34,9 km/h, Villarreal
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo