Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Max Verstappen, în alertă înainte de România – Olanda, de la EURO! "Multe surprize se pot întâmpla"

Dani Morar

Publicat 30/06/2024 la 12:28 GMT+3

România se pregătește de cel mai important meci din ultimele două decenii și o va întâlni pe Olanda în optimile EURO 2024, marți, de la ora 19:00. Max Verstappen a prefațat meciul și crede că batavii trebuie să intre 100% concentrați, altfel tricolorii pot face surpriza.

Max Verstappen

Credit imagine: Getty Images

România a scris istorie la Campionatul European din Germania, acolo unde a trecut doar pentru a doua oară de faza grupelor. Tricolorii au câștigat grupa E cu Belgia, Ucraina și Slovacia și vor înfrunta Olanda în optimile competiției.
Max Verstappen, cel care a câștigat sâmbătă cursa de sprint din Austria, iar apoi a obținut pole position-ul pentru cursa propriu-zisă, este conștient că tricolorii pot face surpriza. Olandezul ține pumnii strânși pentru naționala lui Ronald Koeman, însă se teme de o surpriză, dacă jucătorii "portocalei mecanice" nu vor intra 100% concentrați.
"Bineînţeles, sper ca Olanda să câştige. Eu sunt fanul Olandei. Cred că va fi o luptă strânsă. Ambele echipe joacă foarte bine. După cum aţi văzut, multe surprize se pot întâmpla. Nu poţi să tratezi meciul relaxat. Bineînţeles, va fi un meci bun de urmărit", a declarat Max Verstappen, după calificările din Marele Premiu al Austriei, citat de as.ro.
Englezii merg cu un sistem 4-3-3 pentru România în meciul cu Olanda, iar primul 11 propus de aceștia arată așa: Niță - Rațiu, Drăgușin, Burcă, Sorescu - R. Marin, M. Marin, Stanciu - Man, Drăguș, Mihăilă
Astfel, britanicii de la The Standard îl văd pe Sorescu titular în fața lui Mogoș, iar în compartimentul ofensiv au mizat pe coechipierii de la Parma, Mihăilă și Man, care îl vor susține pe Drăguș, vârful de atac.

Niță e pregătit de penalty-uri cu Olanda, dar crede că România se poate califica în 90 de minute

Titular în toate cele 3 meciuri din grupele Campionatului European, Florin Niță a fost unul dintre cei mai apreciați jucători ai României. Portarul primei reprezentative se află pe locul 2 în clasamentul paradelor la EURO 2024, cu 13 intervenții.
Acesta a vorbit despre șansele României să ajungă în sferturi în urma duelului cu echipa de pe locul 7 al clasamentului FIFA: "Ca și celelalte meciuri, și acesta e destul de greu, dar dacă vom respecta ce ne transmite Mister și vom lua deciziile bune, sper să obținem un rezultat bun. Trebuie să fim ca un zid galben, să fim uniți. Dacă facem asta, vom reuși.
Olanda are jucători buni, care joacă în campionatele tari. Asta e o forță pe care nu cred că putem s-o egalăm, dar prin forța grupului putem depăși această diferență.
Sunt pregătit de penalty-uri, dar nu vreau să ajungem acolo. Vreau să câștigăm în 90 de minute. Și am încredere în echipă", a spus Florin Niță, la conferința de presă, citat de gsp.ro.
Fostul portar de la FCSB a vorbit despre ce înseamnă pentru el să reprezinte România la un asemenea nivel. Totodată, acesta a spus că vrea să continue la echipa națională mulți ani de acum încolo: "Eu încerc să mă bucur de fiecare moment petrecut aici, cu această familie. Sunt foarte fericit că împreună cu această echipă minunată am scris istorie, dar îmi doresc să nu ne oprim aici.
Sper ca după meciul cu Olanda să fie o bucurie și mai mare. Pentru mine, naționala e cea mai importantă. Eu nu vreau să mă opresc aici, aș vrea să mai joc chiar și 10 ani. O voi lua pas cu pas, sezon cu sezon.
Cel mai emoționant moment în Germania? Fiecare final de meci când îmi strâng familia în brațe și soția și copilașii îmi spun că sunt mândri de mine și că mă iubesc", a încheiat Niță.
România revine în faza eliminatorie a unui turneu final pentru prima oară după 24 de ani, iar elevii lui Edi Iordănescu vor înfrunta Olanda în optimile de la EURO 2024. "Tricolorii" se vor întoarce la Munchen, locul unde aceștia au scris prima pagină a acestei superbe povești din Germania. România - Olanda se joacă marți, de la ora 19:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo