Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mircea Lucescu i-a felicitat pe ucraineni după victoria cu Slovacia! "Tocmai am vorbit cu el"

Bianca Dumitru

Publicat 22/06/2024 la 10:08 GMT+3

Ucraina s-a impus ieri după-amiază în fața Slovaciei, cu scorul de 2-1, într-un meci contând pentru a doua etapă a grupelor EURO 2024. La finalul partidei, mijlocașul Nikolai Shaparenko a dezvăluit că Mircea Lucescu i-a felicitat pe ucraineni pentru victorie, arătându-se încrezător că echipa lui Sergiy Rebrov poate ajunge departe în competiție.

Mykola Shaparenko of Ukraine celebrates scoring his team's first goal with teammates during the UEFA EURO 2024 group stage match between Slovakia and Ukraine at Dusseldorf Arena on June 21, 2024 in Dusseldorf, Germany.

Credit imagine: Getty Images

Ucraina a obținut ieri după-amiază o primă victorie la EURO 2024. După ce în prima etapă a grupelor a fost învinsă de România, scor 3-0, echipa lui Sergiy Rebrov a câștigat ieri duelul cu Slovacia, scor 2-1, păstrându-și șanse la calificarea în optimi.
După meci, Nikolai Shaparenko a vorbit despre primul succes al echipei sale, amintind de lecția dură învățată în partida cu "tricolorii", care a dus la scoaterea din primul 11 a lui Andriy Lunin.
Mijlocașul naționalei Ucrainei, care a reușit un gol și o pasă decisivă contra Slovaciei, a vorbit despre cum și-a revenit naționala galben-albastră și cum a abordat duelul din a doua etapă a grupelor EURO 2024.
Shaparenko a dezvăluit că a vorbit și cu Mircea Lucescu, care i-a felicitat pe ucraineni pentru victorie. Întrebat despre faptul că antrenorul crede că echipa lui Rebrov poate ajunge până în semifinale la EURO, mijlocașul de la Dinamo Kiev a spus că vor da totul pentru a obține un rezultat cât mai bun.

Lucescu i-a felicitat pe ucraineni pentru victoria cu Slovacia

"Vreau să spun că primul meci, cel cu România, ne-a dat o lecție, a trebuit să ne reabilitam. Acesta este un lucru mental important. Fiecare jucător care a intrat pe teren a urmat instrucțiunile antrenorului, care ne-a dat sfaturi despre cum să acționăm împotriva naționalei Slovaciei. Am încercat să arătăm cel mai bun fotbal al nostru.
Când am egalat, a dat echipei imbold și inspirație. Am câștigat o a doua șansă, forță și o dorință nouă. Am primit un sprijin foarte bun pe stadion din partea suporterilor, pentru care le mulțumim foarte mult, ne-au condus înainte. Trebuia doar să jucăm și să credem în victorie.
Vorbele lui Mircea Lucescu că naționala Ucrainei poate juca în semifinalele EURO? Tocmai am vorbit cu el, ne-a felicitat pentru victorie. Desigur, aceasta este viziunea lui. Și trebuie să ne îndeplinim rolul pe teren, să dăm sută la sută în joc.
Ce se va întâmpla în continuare depinde doar de noi. Dacă e presiune asupra echipei noastre? Întotdeauna este și va fi, trebuie să ne ocupăm de asta. Dacă nu ne-am descurca, nu am fi aici", a declarat Shaparenko.
În ultima etapă a grupelor EURO 2024, ucrainenii vor înfrunta Belgia, în timp ce Slovacia va juca împotriva României, ambele partide fiind programate miercuri, de la ora 19:00. Cele două meciuri vor fi transmise în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo