Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Motivul stupid pentru care UEFA nu îi permite României să se antreneze pe Allianz Arena înainte de optimea cu Olanda

Maria Olteanu

Publicat 27/06/2024 la 20:23 GMT+3

Naționala României se va întoarce la Munchen pentru optimile de finală contra Olandei, marți, de la ora 19:00, dar tricolorilor nu le mai este permis să efectueze antrenamentul oficial pe Allianz Arena, din cauza unei reguli incredibile a celor de la UEFA.

Imagini SENZAȚIONALE! Fanii României dansează în ploaie torențială după calificarea în optimile EURO

România s-a calificat aseară în optimile EURO 2024, după ce a remizat, scor 1-1, cu Slovacia. O remiză s-a înregistrat și în celălalt meci din grupa E, Belgia și Ucraina terminând cu scorul de 0-0.
Astfel, toate cele 4 echipe au încheiat faza grupelor cu câte 4 puncte, iar "tricolorii" au fost pe prima poziție grație golaverajului. În aceste condiții, echipa lui Edi Iordănescu va înfrunta în optimi un adversar care s-a clasat pe locul 3 în grupe, respectiv Olanda.
Partida cu Olanda, din faza optimilor, este programată pe marți, pe 2 iulie, de la ora 19:00, la Munchen, pe Allianz Arena, stadion pe care România a debutat la acest turneu final, acum o săptămână, în fața Ucrainei, cu o victorie entuziasmantă, 3-0.
Tricolorii vor ajunge la Munchen cu o zi înainte de meci, luni, dar nu vor mai putea efectua antrenamentul oficial pe stadionul pe care vor juca marți în compania Olandei, din cauza unei reguli incredibile care apare în regulamentul UEFA.
Comparativ cu ceea ce s-a întâmplat la primul meci din faza grupelor, cu Ucraina, românii nu vor mai putea acum să se antreneze pe gazonul pe care vor avea meci, întrucât protocolul UEFA prevede ca echipele aflate deja la al doilea joc pe același stadion în cadrul turneului final să nu mai desfășoare antrenamentul oficial tot pe terenul respectivei arene, potrivit GSP, în ideea în care s-au obișnuit deja cu stadionul și suprafața de joc.
Nu ar fi pentru prima dată când jucătorii naționalei ar susține antrenamentul oficial pe un alt teren decât cel pe care urmează să joace. La fel s-a întâmplat și înaintea partidei cu Slovacia, de la Frankfurt, tricolorii pregătindu-se pe un alt teren, pentru a nu deteriora gazonul și așa aflat în condiții destul de proaste.

OLANDA, ADVERSARA ROMÂNIEI DIN OPTIMILE EURO 2024, DE APROAPE 9 ORI MAI VALOROASĂ

Ronald Koeman are la dispoziție un lot de aproape 9 ori mai valoros decât cel al "tricolorilor". Naționala Olandei este cotată la 815 milioane de euro, cel mai valoros fotbalist fiind Xavi Simons, cu o cotă de piață de 80 de milioane de euro.
Mijlocașul lui RB Leipzig este urmat în top de Matthjis de Ligt, cu o valoare de piață de 65 de milioane de euro, și de Micky van de Ven, care este cotat la 55 de milioane de euro.
De cealaltă parte, echipa lui Edi Iordănescu are o cotă totală de piață de doar 92,13 milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind Radu Drăgușin, care valorează 25 de milioane de euro. Fundașul de la Tottenham este urmat în topul celor mai bine cotați români de Dennis Man, cu 9 milioane de euro, și de Florinel Coman și Darius Olaru, fiecare valorând 7 milioane de euro.
Olanda, echipa aflată pe locul 7 în clasamentul FIFA, are o medie de vârstă de 26,3 ani, în timp ce media de vârstă a "tricolorilor" este de 27,1 ani.
În ceea ce-i privește pe stranieri, batavii se bazează pe 20 de jucători care evoluează în alte campionate din lume, iar Edi Iordănescu are 19 fotbaliști care joacă la echipe din afara României, dintre care se remarcă Radu Drăgușin, legitimat la Tottenham, și Horațiu Moldovan, care a ajuns la Atletico Madrid.

PROGRAMUL OPTIMILOR EURO 2024

29 iunie
Elveția - Italia, ora 19:00, Berlin
Germania - Danemarca, ora 22:00, Dortmund
30 iunie
Anglia - Slovacia, ora 19:00, Gelsenkirchen
Spania - Georgia, ora 22:00, Koln
1 iulie
Franța - Belgia, ora 19:00, Dusseldorf
Portugalia - Slovenia, ora 22:00, Frankfurt
2 iulie
România - Olanda, ora 19:00, Munchen
Austria - Turcia, ora 22:00, Leipzig
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo