Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nagelsmann jubilează după victoria Germaniei cu Ungaria, de la EURO! Clauza secretă din contractul selecționerului

Dani Morar

Publicat 20/06/2024 la 07:38 GMT+3

Germania merge ceas la EURO 2024, competiție care se desfășoară pe teren propriu. Nemții sunt prima echipă calificată în optimile competiției, după victoria cu 2-0 în fața Ungariei, rezultat care înseamnă foarte mult și pentru selecționerul Julian Nagelsmann.

Julian Nagelsmann

Credit imagine: Getty Images

Germania este prima echipă care și-a asigurat matematic calificarea în optimile EURO 2024, după ce s-a impus aseară în fața Ungariei, scor 2-0, într-un meci din a doua etapă a grupelor. Nemții au doborât un record interesant în ceea ce privește golurile marcate în această fază a competiției.
Jamal Musiala și Ilkay Gundogan au fost marcatorii nemților, care au nevoie de cel puțin un egal cu Elveția pentru a-și păstra primul loc în grupa A și pentru a da, cel puțin teoretic, peste o adversară mai facilă în fazele eliminatorii.
Victoria a fost sărbătorită în toată Germania, însă are o însemnătate și pentru selecționerul Julian Nagelsmann. Odată cu calificarea în optimi, contractul antrenorului s-a prelungit automat cu încă doi ani, în urma unei clauze stipulate în momentul semnării.
"Federația Germană confirmă că contractul lui Julian Nagelsmann se întinde acum până la Cupa Mondială din 2026. În înțelegere exista o clauză care spunea că aceasta se va extinde automat după calificarea în fazele eliminatorii de la EURO 2024", a scris Fabrizio Romano.

Germania, record impresionant în grupele EURO 2024

În urma acestei reușite, Germania a ajuns la 7 goluri marcate în primele două etape din grupele EURO 2024, stabilind un nou record în ceea ce privește numărul de reușite din această fază a competiției.
Până acum, nemții înscriseseră, în grupele unui Campionat European, cel mult 6 goluri, iar acum au ajuns la 7, iar numărul poate crește ținând cont că mai au de jucat încă un meci în grupe, cu Elveția.
Germania este lider în grupa A, cu 6 puncte, urmată de Elveția, cu 4 puncte. Elvețienii au remizat aseară împotriva Scoției, scor 1-1, după un meci în care au avut alte două goluri anulate.
Toni Kroos a fost integralist în victoria Germaniei contra Ungariei la EURO 2024 și a contribuit din plin la succes. Neamțul care se va retrage după turneul final a dat 131 de pase, devenind al 3-lea mijlocaș din istorie care atinge această performanță într-un meci de la EURO, după alte două nume de legendă: Xavi Hernandez și Andrea Pirlo.
Cum era de așteptat, Kroos a fost omul care a coordonat majoritatea fazelor de atac ale "Mannschaft-ului", iar la finalul meciului a ieșit la iveală o statistică incredibilă. Neamțul a terminat meciul cu 131 de pase reușite, devenind abia al 3-lea om din istorie care reușește așa ceva la un meci de la Campionatul European, cel puțin din 1980 încoace, de când se fac asemenea statistici.
În ultima etapă a grupelor, Germania și Elveția se vor înfrunta duminică seară, de la ora 22:00, când este programat și duelul dintre Scoția și Ungaria.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo