Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Olanda, adversara României din optimile EURO 2024, de aproape 9 ori mai valoroasă! Tot ce trebuie să știi

Bianca Dumitru

Publicat 27/06/2024 la 00:17 GMT+3

România a remizat în această seară cu Slovacia, scor 1-1, și a terminat pe primul loc în clasamentul grupei E de la EURO 2024, înaintea Belgiei, care a obținut tot un rezultat de egalitate cu Ucraina, scor 0-0. În urma meciurilor din grupa F, "tricolorii" și-au aflat adversara din optimi, urmând a da peste Olanda, o echipă cu un lot de aproape 9 ori mai valoros decât România.

Olanda, EURO 2024

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat în această seară în optimile EURO 2024, după ce a remizat, scor 1-1, cu Slovacia. O remiză s-a înregistrat și în celălalt meci din grupa E, Belgia și Ucraina terminând cu scorul de 0-0, iar "tricolorii" au încheiat faza grupelor pe prima poziție.
În aceste condiții, echipa lui Edi Iordănescu va juca în optimi contra unei echipe care a încheiat această fază a competiției pe locul 3. România și-a aflat adversara în urmă cu doar câteva minute, după încheierea ultimelor meciuri din grupe, respectiv Cehia - Turcia și Georgia - Portugalia.
Pentru că georgienii s-au impus în fața lusitanilor, echipa lui Kvaratskhelia și Mamardashvili a acumulat 4 puncte și a încheiat faza grupelor pe locul 3. Georgia a obținut, astfel, calificarea în optimi în detrimentul Ungariei, care a coborât pe a cincea poziție în clasamentul celor mai bune echipe de pe locul 3, fiind eliminată.
În urma acestor modificări, România a aflat că va juca în optimi contra Olandei, care a terminat pe locul 3 în grupa D, în spatele Austriei și Franței. La prima vedere, "portocala mecanică" este un adversar foarte dificil, dar la acest turneu final nu a strălucit ca odinioară.

România - Olanda, în optimile EURO 2024

Ronald Koeman are la dispoziție un lot de aproape 9 ori mai valoros decât cel al "tricolorilor". Naționala Olandei este cotată la 815 milioane de euro, cel mai valoros fotbalist fiind Xavi Simons, cu o cotă de piață de 80 de milioane de euro.
Mijlocașul lui RB Leipzig este urmat în top de Matthjis de Ligt, cu o valoare de piață de 65 de milioane de euro, și de Micky van de Ven, care este cotat la 55 de milioane de euro.
De cealaltă parte, echipa lui Edi Iordănescu are o cotă totală de piață de doar 92,13 milioane de euro, cel mai valoros jucător fiind Radu Drăgușin, care valorează 25 de milioane de euro. Fundașul de la Tottenham este urmat în topul celor mai bine cotați români de Dennis Man, cu 9 milioane de euro, și de Florinel Coman și Darius Olaru, fiecare valorând 7 milioane de euro.
Olanda, echipa aflată pe locul 7 în clasamentul FIFA, are o medie de vârstă de 26,3 ani, în timp ce media de vârstă a "tricolorilor" este de 27,1 ani.
În ceea ce-i privește pe stranieri, batavii se bazează pe 20 de jucători care evoluează în alte campionate din lume, iar Edi Iordănescu are 19 fotbaliști care joacă la echipe din afara României, dintre care se remarcă Radu Drăgușin, legitimat la Tottenham, și Horațiu Moldovan, care a ajuns la Atletico Madrid.

România, o singură victorie în fața Olandei

România și Olanda s-au mai înfruntat de 9 ori până acum, cel mai recent în 2017, într-un amical pierdut de "tricolori" cu scorul de 3-0. Naționala noastră a obținut o singură victorie în fața batavilor, în grupele de calificare la EURO 2008. România a câștigat returul cu scorul de 1-0, după ce în tur cele două echipe au remizat, scor 0-0.
Olandezii au câștigat celelalte 7 partide, cea mai clară victorie fiind un 4-0 obținut în calificările Campionatului Mondial din 2014. Tot în acea campanie, "tricolorii" au cedat și cu 4-1 în fața "portocalei mecanice".
La EURO 2024, Olanda a câștigat meciul cu Polonia (2-1), a remizat cu Franța (0-0) și a fost învinsă dramatic de Austria (2-3), în timp ce România s-a impus în fața Ucrainei (3-0), a pierdut cu Belgia (0-2) și a făcut egal cu Slovacia (1-1).
Meciul dintre România și Olanda de la EURO 2024 va avea loc pe 2 iulie, de la ora 19:00, și va fi transmis în format LIVETEXT pe Eurosport.ro și în aplicația Eurosport.

Programul optimilor EURO 2024

29 iunie
Elveția - Italia, ora 19:00, Berlin
Germania - Danemarca, ora 22:00, Dortmund
30 iunie
Anglia - Slovacia, ora 19:00, Gelsenkirchen
Spania - Georgia, ora 22:00, Koln
1 iulie
Franța - Belgia, ora 19:00, Dusseldorf
Portugalia - Slovenia, ora 22:00, Frankfurt
2 iulie
România - Olanda, ora 19:00, Munchen
Austria - Turcia, ora 22:00, Leipzig
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo