Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pe cine a remarcat Rafael van der Vaart din naționala României, înainte de duelul cu Olanda

Daniel Kerekes

Publicat 27/06/2024 la 17:33 GMT+3

Rafael van der Vaart, fost internațional olandez, a prefațat duelul dintre naționala țării sale și România, din optimile Campionatului European. Vicecampion mondial în 2010, olandezul a numit 3 jucători români pe care i-a remarcat în faza grupelor.

Rafael van der Vaart

Credit imagine: Getty Images

România va întâlni Olanda în optimile de la EURO 2024. Cele două selecționate se vor înfrunta din nou într-un meci oficial după mai bine de 11 ani. România pierdea în fața "Portocalei Mecanice" în ambele meciuri din preliminariile Campionatului Mondial din 2014.
Titular în ambele meciuri disputate în 2013, Rafael van der Vaart a analizat parcursul de până acum al celor două echipe. Cu 109 de selecții pentru Țările de Jos, fostul jucător de la Real Madrid sau Tottenham s-a declarat surprins de evoluția României de la EURO 2024: "Trebuie să spun că am foarte mulți prieteni români și erau foarte pesimiști înaintea Europeanului, dar am fost și eu puțin surprins, ce goluri, ce rezultat", a spus Van der Vaart, conform gsp.ro.
Acesta afirmă că nu este este mulțumit de prestația compatrioților săi din cele 3 meciuri disutate până acum: "Au foarte mult noroc cu întreg culoarul, dar nu au prestații din cele mai bune: ai câștigat cu Polonia în ultimele 10 minute, ai făcut egal cu Franța, ok, nimic de comentat, dar cu Austria ai făcut un meci îngrozitor, e cel mai prost meci pe care l-am văzut vreodată", a continuat olandezul.
Citește și:

Van der Vaart prefațează România - Olanda

Cu toate acestea, fostul mijlocaș crede că valoarea individuală și experiența la nivel înalt va face diferența în favoarea Olandei în meciul de marți: "Dacă luăm în calcul calitatea jucătorilor noștri, cluburile la care joacă, în ce campionate, suntem clar favoriți. Există totuși o formă de presiune, România e o surpriză la acest turneu, dar în mod normal ar trebui să câștigăm".
Van der Vaart a numit și 3 jucători la care Van Dijk și compania trebuie să fie foarte atenți: "M-a impresionat fundașul, Drăgușin, se vede că joacă la Tottenham. L-am mai văzut de câteva ori, chiar îmi place, un tip masiv, puternic. Hagi, foarte bun în ultimul meci, cu Slovacia. De asemenea Stanciu, impresionant, cred că asta ar fi coloana vertebrală a României. La ei ar trebui să fim atenți, au calități", a încheiat olandezul.
România revine în faza eliminatorie a unui turneu final pentru prima oară după 24 de ani, iar elevii lui Edi Iordănescu vor înfrunta Olanda în optimile de la EURO 2024. "Tricolorii" se vor întoarce la Munchen, locul unde aceștia au scris prima pagină a acestei superbe povești din Germania. România - Olanda se joacă marți, de la ora 19:00.


Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo