Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Portarul Olandei, convins că românii vor avea şanse mici la penalty-uri, în faţa sa: "Asta e cheia"

Cristian Mihala

Publicat 29/06/2024 la 19:53 GMT+3

Bart Verbruggen, puştiul din poarta Olandei, e pregătit de orice împotriva României, în optimile Euro. Goalkeeperul se aşteaptă inclusiv la lovituri de departajare, motiv pentru care îi studiază intens pe tricolori, pentru a şti unde execută aceştia de obicei.

Verbruggen, după o intervenţie în faţa lui Griezmann, în partida contra Franţei

Credit imagine: Getty Images

Al treilea cel mai tânăr goalkeeper din istoria Campionatului European, Verbruggen e convins că "portocala mecanică" va face uitată prestaţia foarte slabă contra Austriei, din ultima etapă a grupelor. Koeman le-a prezentat deja batavilor mai multe secvenţe de la partidele naţionalei noastre, astfel că portarul lui Brighton crede că, la ora meciului, Stanciu&Co nu îi va putea surprinde pe jucătorii din "Ţara Lalelelor".
"Aștept cu nerăbdare meciul cu românii. Am vizionat deja câteva imagini cu România în această dimineață. Acum vom antrena ceea ce trebuie să facem pentru a-i învinge, ne vom pregăti cât mai bine. Simt că toată lumea este pregătită tactic, fizic, mental, e o atmosferă foarte bună. Cu toții așteptăm să ne calificăm", a spus Verbruggen pentru Telegraaf.
Verbruggen este un specialist al apărării loviturilor de la 11 metri, astfel că nu ar fi dezamăgit dacă optimea se va decide la penaltyuri, deşi mai mult ca sigur că de preferat pentru olandezi ar fi să se impună în timp regulamentar.
Tânărul goalkeeper a dezvăluit că se informează mereu cât poate de bine despre locul preferat în care adversarii bat penaltyuri, de aici şi rata sa bună de parade salvatoare de la punctul cu var.
"Mă pregătesc pentru penaltyuri cât pot de bine. Nu doar acum, în general, mereu lucrez la asta. Analizez permanent adversarii, încerc să obțin cel mai mare avantaj posibil prin informare, astfel încât, de îndată ce vine seria de penalty-uri sau dacă există o lovitură de la 11 metri în timp regulamentar, să ştiu cât mai bine unde ar trebui să sar pentru a avea şanse maxime să apăr. Cred că asta e cheia pentru un portar, să aibă o idee clară despre omul care execută", a mai spus portarul Olandei.

Şi Niţă e pregătit de penaltyuri în România - Olanda

Titular în toate cele 3 meciuri din grupele Campionatului European, Florin Niță a fost unul dintre cei mai apreciați jucători ai României. Portarul primei reprezentative se află pe locul 2 în clasamentul paradelor la EURO 2024, cu 13 intervenții.
Acesta a vorbit despre șansele României să ajungă în sferturi în urma duelului cu echipa de pe locul 7 al clasamentului FIFA.
"Ca și celelalte meciuri, și acesta e destul de greu, dar dacă vom respecta ce ne transmite Mister și vom lua deciziile bune, sper să obținem un rezultat bun. Trebuie să fim ca un zid galben, să fim uniți. Dacă facem asta, vom reuși.
Olanda are jucători buni, care joacă în campionatele tari. Asta e o forță pe care nu cred că putem s-o egalăm, dar prin forța grupului putem depăși această diferență.
Sunt pregătit de penalty-uri, dar nu vreau să ajungem acolo. Vreau să câștigăm în 90 de minute. Și am încredere în echipă", a spus Florin Niță, într-o conferință de presă.
România - Olanda se joacă marţi, de la ora 19:00, la Munchen, băieţii noştri având şansa istorică de a egala cea mai bună performanţă din istorie la un turneu final de Euro (sferturi, în 2000). În măsura în care vom trece de neerlandezi, pentru un loc în "careul de aşi" al competiţiei ne vom lupta cu învingătoarea din duelul Austria - Turcia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo