Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea tulburătoare din spatele fricii de fulgere a danezilor. Vikingii, panică maximă în partida cu nemții

Cristian Mihala

Publicat 29/06/2024 la 23:40 GMT+3

Michael Oliver a întrerupt partida dintre Germania și Elveția din cauza fulgerelor, iar danezii au răsuflat ușurați, mulți dintre jucători având cu siguranță în minte un episod trist petrecut pe terenul de joc.

Germania - Elveția a fost suspendat temporar din cauza vremii

Credit imagine: Getty Images

Partida Germania - Elveția a fost oprită mai bine de un sfert de oră, în minutul 35, din cauza faptului că la Dortmund a început o ploaie teribilă, însoțită de fulgere. Decizia lui Michael Oliver a fost extrem de inspirată, la scurt timp după suspendarea temporară căzând și grindină.
Arbitrul s-a temut însă în special de fulgere, iar hotărârea lui a fost în asentimentul danezilor, care au în minte încă viu incidentul teribil din 2009, cu Jonathan Richter în rol de victimă.

Richter a avut un picior amputat, după ce a fost lovit de fulger

Atunci, în timpul unei partide a lui Nordsjælland, tânărul care avea 24 de ani la vremea respectivă a fost lovit de fulger pe terenul de joc. El a făcut stop caridac și medicii au trebuit să îl țină în comă indusă timp de 9 zile pentru ca acesta să aibă șanse reale de supraviețuire.
Din nefericire pentru mijlocaș, recuperarea nu a decurs cum se spera și, după ce l-au scos din comă, acesta a avut probleme asociate nefericitului accident. Într-un final, doctorii au decis să îi amputeze piciorul stâng, mijlocașul de 24 de ani fiind nevoit, evident, să se retragă.

Kasper Hjulmand, selecționerul actual al Danemarcei, îl avea sub comandă la vremea respectivă pe nefericitul Richter, astfel că e de înțeles panica din ochii danezilor când au văzut fulgerele de la Dortmund.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo