Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Problema reală a lui Iordănescu pentru optimea cu Olanda. A pierdut singurul om care nu avea dublură. Ce soluții sunt

Maria Olteanu

Publicat 27/06/2024 la 19:05 GMT+3

România a remizat miercuri cu Slovacia, scor 1-1, și a terminat pe primul loc în clasamentul grupei E de la EURO 2024, înaintea Belgiei, care a obținut tot un rezultat de egalitate cu Ucraina, scor 0-0. Din păcate, Iordănescu l-a pierdut pentru optimi pe Nicușor Bancu, suspendat pentru cumulul de cartonașe. Soluțiile pentru postul de fundaș stânga sunt limitate, așa că va trebui să improvizeze.

Romania - Slovacia, EURO 2024

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat miercuri în optimile EURO 2024, după ce a remizat, scor 1-1, cu Slovacia. O remiză s-a înregistrat și în celălalt meci din grupa E, Belgia și Ucraina terminând cu scorul de 0-0, iar "tricolorii" au încheiat faza grupelor pe prima poziție.
În jocul împotriva Slovaciei, fundașul stânga al tricolorilor, Nicușor Bancu, a văzut cartonașul galben, în prelungirile primei reprize și, după ce mai primise un galben în partida cu Belgia, acesta a devenit indisponibil pentru următorul joc, din faza optimilor de finală.
Situația în flancul stâng devine una extrem de complicată pentru selecționerul Edward Iordănescu, după ce Bancu a fost suspendat.

Bancu, marele absent din optimile Campionatului European

În alcătuirea primului 11 pentru meciul cu Olanda, selecționerul va trebui să caute cea mai bună soluție pentru postul de fundaș stânga, cu atât mai mult cu cât acel post este singurul pentru care nu are o dublură.
În acest context, jucătorii care ar putea suplini absența lui Bancu ar fi doar improvizații pentru postul respectiv, dar Iordănescu nu are alte soluții. Deian Sorescu sau Vasile Mogoș sunt cei doi fotbaliști care ar putea fi titularizați în confruntarea de marți, cu Olanda, din optimi.
"Sorescu a fost introdus pe teren să întărească zona laterală pe fază de apărare la 1-1, un rezultat care ne califica oricum. Poate să fie o soluție și el și Mogoș în zona aia. Are soluții până îi expiră suspendarea lui Bancu, nu sunt îngrijorați din cauza asta", a explicat Mihai Stoichiță, citat de GSP.
După meciul cu Slovacia, statisticienii au evaluat prestațiile "tricolorilor", stabilind că echipa lui Edi Iordănescu a avut o prestație generală notată cu 6,8. Conform SofaScore, cel mai bun jucător de pe teren a fost Nicușor Bancu, fundașul fiind notat cu 7,4.
A doua cea mai mare notă i-a fost acordată lui Ianis Hagi. Decarul României, titularizat în premieră la acest turneu final, a primit 7,3, iar Andrei Rațiu a fost notat cu 7,2. Singurii doi jucători care au mai obținut note peste 7 au fost Florinel Coman și Răzvan Marin, marcatorul golului, ambii notați cu 7,1.
La polul opus, dintre titulari, cea mai mică notă a fost obținută de Andrei Burcă (6,4), în timp ce Radu Drăgușin și Marius Marin au primit 6,6, Nicolae Stanciu a fost notat cu 6,7, iar Denis Drăguș a fost evaluat la 6,8.
În ceea ce-i privește pe fotbaliștii trimiși de Edi Iordănescu pe teren în timpul meciului, Deian Sorescu și Dennis Man au obținut nota 6,6, Adrian Rus a fost notat cu 6,5, iar George Pușcaș a primit doar 6,4.

PROGRAMUL OPTIMILOR EURO 2024

29 iunie
Elveția - Italia, ora 19:00, Berlin
Germania - Danemarca, ora 22:00, Dortmund
30 iunie
Anglia - Slovacia, ora 19:00, Gelsenkirchen
Spania - Georgia, ora 22:00, Koln
1 iulie
Franța - Belgia, ora 19:00, Dusseldorf
Portugalia - Slovenia, ora 22:00, Frankfurt
2 iulie
România - Olanda, ora 19:00, Munchen
Austria - Turcia, ora 22:00, Leipzig
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo