Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Răzvan Marin schimbă clubul! Decizia luată de mijlocaş chiar înainte de România - Olanda

Cristian Mihala

Actualizat 01/07/2024 la 08:40 GMT+3

Deşi oficialii lui Empoli au făcut tot ce a depins de ei pentru a-l convinge pe Răzvan Marin să mai rămână încă un an la formaţia toscană, internaţionalul nostru a decis să se întoarcă la Cagliari, după o discuţie avută cu antrenorul sarzilor.

Răzvan Marin, după golul împotriva Slovaciei

Credit imagine: Getty Images

Internaţionalul nostru, care a marcat deja de două ori la Euro 2024, se va întoarce la Cagliari din sezonul viitor, anunţă Gazeta Sporturilor. El a fost unul dintre cei mai importanţi jucători ai lui Empoli în sezonul recent încheiat şi, deşi oficialii clubului au insistat pentru transferul definitiv, fostul jucător al lui Ajax a refuzat să mai continue pe Stadio Carlo Castellani, anunţă gsp.ro.
Concret, odată împrumutul la Empoli realizat, toscanii aveau opţiunea să îl achiziţioneze în schimbul a 2 milioane de euro, la finalul acestei stagiuni. Erau nerăbdători să activeze clauza de transfer, fiind impresionaţi de prestaţiile mijlocaşului, dar mai ales de seriozitatea şi profesionalismul său, dar Răzvan Marin le-a transmis că vrea să se întoarcă la Cagliari.

Răzvan Marin a decis să se întoarcă la Cagliari

Sarzii sunt un club mult mai stabil, cu obiective îndrăzneţe, iar decisivă în alegerea românului a fost instalarea lui Davide Nicola pe banca tehnică a sarzilor. Acesta e chiar antrenorul care a salvat-o pe Empoli de la retrogradare, iar din această vară va merge la formaţia pe Unipol Domus pentru a-l înlocui pe Claudio Ranieri.
Nicola a stat de vorbă în mai multe rânduri cu Răzvan Marin şi i-a spus că va fi un jucător cheie în sistemul său, garantându-i totodată că fromaţia din Sardinia are un plan pe termen mediu impresionant. În acesta ar putea fi şi mijlocaşul de 28 de ani, căruia îi expiră contractul cu Cagliari în vara viitoare.
Răzvan Marin a fost transferat de Cagliari în 2021, când sarzii i-au plătit lui Ajax 10 milioane de euro pentru transfer. După două sezoane foarte bune (în primul a fost împrumutat de "lăncieri"), în care a bifat 37, respectiv 36 de meciuri pentru gruparea din sudul Italiei, la echipă a venit Ranieri, care nu l-a văzut o soluţie pentru primul "11". Ca atare, internaţionalul nostru a ajuns sub formă de împrumut la Empoli, unde a evoluat în ultimele două stagiuni, dar acum se va întoarce la echipa de care aparţine, urmând să joace iar constant, sub comanda lui Davide Nicola.
Cote pariuri Romania – Olanda si ce sanse avem sa trecem mai departe?
4 goluri şi 12 pase decisive a reuşit Răzvan Marin în tricoul lui Cagliari, fiind un adevărat metronom la mijlocul terenului.
Până la revenirea la Cagliari, Răzvan Marin e concentrat 100% pe ce are de făcut la naţională, acolo unde e la un pas de un sfert de finală la Euro 2024. Partida dintre România și Olanda se joacă marţi, de la ora 19:00, la Munchen. În măsura în care vom trece de neerlandezi, pentru un loc în "careul de aşi" al competiţiei ne vom lupta cu învingătoarea din duelul Austria - Turcia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo