Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Recordul României la EURO a rezistat numai 9 zile! Fabulos ce a reușit Georgia contra Portugaliei

Nicu Savin

Actualizat 27/06/2024 la 08:34 GMT+3

Georgia a furnizat cea mai mare surpriză de la EURO 2024. La prima participare din istorie la un turneu final, gruzinii s-au calificat în optimi după o victorie cu 2-0 în fața Portugaliei. Georgia a obținut succesul având o posesie de numai 28%, record absolut în istoria Campionatului European. Precedentul record îi aparținea României, care a avut 29% posesie în victoria cu Ucraina.

Imagini SENZAȚIONALE! Fanii României dansează în ploaie torențială după calificarea în optimile EURO

Ultima zi a fazei grupelor de la EURO 2024 a adus și cea mai mare surpriză a competiției. Georgia a reușit o victorie incredibilă în fața Portugaliei, scor 2-0, și s-a calificat în optimile de finală. Chiar dacă lusitanii erau siguri de prima poziție în grupă, rezultatul este unul total neașteptat, mai ales că Roberto Martinez nu a menajat toți titularii, inclusiv Cristiano Ronaldo fiind trimis pe teren din primul minut.
Victoria Georgiei a fost obținută în condiții incredibile dacă ne uităm la statisticile partidei. Portugalia a creat mai multe faze periculoase (23 - 7), a avut mai multe șuturi pe poartă (5-3) și mai multe cornere (11-1). Mai mult, Georgia a avut o posesie de numai 28%.

Georgia a doborât recordul României la EURO 2024

Conform statisticienilor de la Opta, nicio echipă nu a câștigat un meci la Campionatul European având o posesie mai slabă, din 1980 încoace, de când se realizează asemenea statistică.
Precedentul record în acest sens îi aparținea României, care a câștigat cu 3-0 în fața Ucrainei acum 10 zile având o posesie de doar 29%.
Dacă Georgia a setat un record incredibil, Cristiano Ronaldo a bifat aseară o contraperformanță în cariera sa. Pentru prima dată, starul Portugaliei a terminat faza grupelor la un turneu final, Mondial sau European, fără să marcheze niciun gol.
Primul jucător din istorie care a jucat la 6 ediții de Campionat European va mai avea cel puțin o șansă de a deveni și primul care înscrie la 6 ediții. În calitate de câștigătoare a grupei F, Portugalia va întâlni Slovenia în optimile de finală, într-un meci care se va juca pe 1 iulie, la Frankfurt.
Deși a adunat 4 puncte în grupă, Georgia a avut ghinion și a terminat pe locul 3. Gruzinii se numără printre cele 4 echipe calificate de pe poziția a 3-a, dar vor avea o misiune infernală, pentru că se vor confrunta cu Spania în optimi, duminică, la Koln.
PROGRAMUL COMPLET AL OPTIMILOR DE FINALĂ LA EURO 2024
29 iunie
  • Elveția - Italia, ora 19:00, Berlin
  • Germania - Danemarca, ora 22:00, Dortmund
30 iunie
  • Anglia - Slovacia, ora 19:00, Gelsenkirchen
  • Spania - Georgia, ora 22:00, Koln
1 iulie
  • Franța - Belgia, ora 19:00, Dusseldorf
  • Portugalia - Slovenia, ora 22:00, Frankfurt
2 iulie
  • România - Olanda, ora 19:00, Munchen
  • Austria - Turcia, ora 22:00, Leipzig
ÎMPERECHEREA PENTRU SFERTURILE DE FINALĂ DE LA EURO 2024
5 iulie
  • Spania / Georgia - Germania / Danemarca, ora 19:00, Stuttgart
  • Portugalia / Slovenia - Franța / Belgia, ora 22:00, Hamburg
6 iulie
  • Anglia / Slovacia - Elveția / Italia, ora 19:00, Dusseldorf
  • România / Olanda - Austria / Turcia, ora 22:00, Berlin





Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo