Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România are șanse mai mari decât Belgia să ajungă în finala EURO 2024! Cine sunt favoritele statisticienilor de la Opta

Dani Morar

Publicat 27/06/2024 la 12:57 GMT+3

România a trecut pentru a doua oară în istorie de grupele Campionatului European, după ce a câștigat grupa E, cu Belgia, Ucraina și Slovacia. Acum, deși au un lot mult mai valoros decât al tricolorilor, belgienii au mai puține șanse de a ajunge în finală.

România la EURO 2024.

Credit imagine: Getty Images

România a scris istorie la EURO 2024, după ce a obținut doar a doua calificare din istorie în fazele eliminatorii. Tricolorii au remizat cu Slovacia și au câștigat grupa din care au mai făcut parte Belgia și Ucraina, asigurându-și prezența pe partea mai ușoară de tablou.
În continuare, România va înfrunta Olanda în optimi, într-un meci care va avea loc marți, 2 iulie, la Munchen. Naționala noastră putea da peste Slovenia, însă rezultatele din ultima etapă din grupa F nu ne-au fost favorabile.
Odată cu finalul fazei grupelor statisticienii de la Opta au calculat șansele fiecărei echipe de a se califica în finala EURO. Anglia (39%), Spania (26%), Germania (23%), Franța (21%), Portugalia (21%) și Olanda (20%) sunt echipele cu cele mai mari șanse de a ajunge în finală, spun specialiștii.
Așa cum era de așteptat, România are șanse foarte mici de a se califica în finală, statisticienii oferindu-ne un procentaj de doar 5%. Interesant este faptul că tricolorii au șanse mai mari decât Belgia (4%) să ajungă în finală, deși au un lot de aproape 6 ori mai puțin valoros.
Cum este posibil? Ei bine, Belgia se află pe o parte de tablou infernală, alături de alți 4 granzi de pe continent. În drumul spre o eventuală finală Belgia ar trebui să elimine Franța, cel mai probabil ar da peste Portugalia în sferturi, iar în semifinale ar urma un duel de foc cu Germania sau Spania. Ținând cont de jocul prestat de belgieni în grupe, este greu de crezut că vor elimina consecutiv 3 dintre echipele de top ale Europei, astfel că șansele la trofeu sunt mici.
Pe cealaltă parte de tablou, dacă face surpriza cu Olanda, România ar urma să dea în sferuri peste Austria sau Turcia, două formații cu care ne-am putea bate de la egal la egal. În cazul în care ar ajunge în semifinale, cel mai probabil tricolorii s-ar duela cu Anglia sau Italia, două dintre favoritele la trofeu.

România se pregătește de duelul cu Olanda, din optimile EURO 2024

În continuare, cele 16 echipe calificate în optimi vor susține meciuri în perioada 29 iunie - 2 iulie, iar fanii se vor putea bucura de câte două partide pe zi, prima de la ora 19:00 și a doua de la ora 22:00
Echipa națională de fotbal a României a reușit un rezultat extraordinar la această ediție a turneului final, iar în următoarea fază a competiției va întâlni Olanda, marți seara, 2 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul din München, arenă pe care tricolorii au debutat cu succesul entuziasmant, 3-0 cu Ucraina.
Dacă vor reuși să treacă de olandezi, tricolorii vor întâlni în sferturi câștigătoarea partidei Austria - Turcia, meci programat tot pe 2 iulie, de la ora 22:00. Meciul din sferturi ar urma să aibă loc pe 6 iulie, de la ora 22:00, la Berlin.
PROGRAMUL COMPLET AL OPTIMILOR DE FINALĂ LA EURO 2024
29 iunie
  • Elveția - Italia, ora 19:00, Berlin
  • Germania - Danemarca, ora 22:00, Dortmund
30 iunie
  • Anglia - Slovacia, ora 19:00, Gelsenkirchen
  • Spania - Georgia, ora 22:00, Koln
1 iulie
  • Franța - Belgia, ora 19:00, Dusseldorf
  • Portugalia - Slovenia, ora 22:00, Frankfurt
2 iulie
  • România - Olanda, ora 19:00, Munchen
  • Austria - Turcia, ora 22:00, Leipzig
ÎMPERECHEREA PENTRU SFERTURILE DE FINALĂ DE LA EURO 2024
5 iulie
  • Spania / Georgia - Germania / Danemarca, ora 19:00, Stuttgart
  • Portugalia / Slovenia - Franța / Belgia, ora 22:00, Hamburg
6 iulie
  • Anglia / Slovacia - Elveția / Italia, ora 19:00, Dusseldorf
  • România / Olanda - Austria / Turcia, ora 22:00, Berlin

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo