Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România, echipă de maratoniști la EURO! 5 tricolori au alergat mai mult decât orice ucrainean

Nicu Savin

Publicat 18/06/2024 la 16:38 GMT+3

România a avut parte de un debut fabulos la EURO 2024, câștigând cu 3-0 contra Ucrainei în primul meci din grupa E. Tricolorii au fost mai eficienți pe tot parcursul partidei, dar au și muncit mai mult, cifrele oficiale oferite de UEFA demonstrând că băieții noștri au alergat mai mult decât adversarii. Răzvan Marin a făcut cea mai mare risipă de efort, alergând peste 11 kilometri.

Răzvan Marin, în duel cu Illia Zabarnyi (România - Ucraina 3-0, EURO 2024)

Credit imagine: Getty Images

Naționala României a făcut luni cel mai bun meci din ultimii 10-15 ani, reușind să câștige cu 3-0 în fața Ucrainei, la debutul la EURO 2024. A fost cea mai clară victorie a tricolorilor la un turneu final, mondial sau european, din toată istoria, iar laudele curg în valuri la adresa fotbaliștilor, a staff-ului tehnic și chiar a federalilor.
Chiar dacă majoritatea specialiștilor din țară și din străinătate sunt de acord că ucrainenii au jucat mult sub potențialul lor, meritele fotbaliștilor noștri nu pot fi puse sub semnul întrebării și aceștia merită toate felicitările. Din minutul 1 până la ultimul fluier România a fost echipa mai motivată, mai disciplinată și mult mai inspirată în preajma careului advers, iar rezultatul a fost unul logic și de necontestat.
Pe lângă faptul că au marcat 3 goluri superbe și au fost fără greșeală în defensivă, tricolorii au și muncit mai mult pentru acest succes. Ucraina a fost superioară la capitolul posesie, lucru care era de așteptat și probabil asumat de staff-ul și jucătorii noștri, iar asta a făcut ca tricolorii să alerge mai mult. Conform statisticilor oficiale de pe site-ul UEFA, jucătorii României au alergat în total 112,8 kilometri, cu 3,7 kilometri mai mult decât adversarii.

Răzvan Marin a alergat cel mai mult în România - Ucraina 3-0

Dintre jucătorii care au făcut cea mai mare risipă de efort, primii 5 sunt români. Răzvan Marin a fost maratonistul de serviciu al României, mijlocașul central terminând partida cu 11,19 kilometri alergați. De altfel, autorul golului de 2-0 a fost singurul fotbalist de pe teren care a alergat mai mult de 11 kilometri. Alți 4 coechipieri de-ai săi au depășit limita a 10 kilometri: Nicolae Stanciu (10,71 kilometri), Andrei Rațiu (10,69 kilometri), Nicușor Bancu (10,35 kilometri) și Andrei Burcă (10,06 kilometri).
De la ucraineni, Zinchenko a alergat cel mai mult, 9,87 kilometri, deci mai puțin decât aproape jumătate din echipa României, iar aceste date vorbesc de la sine despre nivelul de dăruire care a fost pe teren. Alți 6 ucraineni au alergat mai mult de 9 kilometri, printre ei numărându-se Mudryk, Dovbyk și Sudakov, ceea ce arată că aceștia s-au zbătut enorm printre fundașii noștri, dar realizările lor au fost puține sau chiar inexistente.
Având în vedere efortul uriaș depus de jucători pentru succesul istoric de la Munchen e clar că recuperarea trebuie să decurgă perfect, deoarece peste doar 4 zile urmează un meci care aproape sigur va fi mai greu, cu Belgia, la Frankfurt (sâmbătă, ora 22:00). "Dracii roșii" au pierdut surprinzător contra Slovaciei și vor da totul pentru o victorie în fața noastră, care să le confere speranțe reale de a ieși din grupă. Pentru România ar fi excelent și un rezultat de egalitate, dar trebuie spus că niciun eșec nu ar fi un capăt de țară, cu condiția să nu vină la o diferență mare de scor. Succesul categoric cu Ucraina ne-a deschis larg porțile către optimi, dar mai multe calcule se vor putea face abia după etapa a 2-a din faza grupelor.







Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo