Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România i-a băgat în depresie pe ucraineni: "Am vorbit cu 3 jucători... unul plângea... opriți ura!"

Nicu Savin

Publicat 18/06/2024 la 22:41 GMT+3

România a câștigat cu 3-0 contra Ucrainei în primul meci al grupei E de la EURO 2024, iar prestația starurilor lui Rebrov a declanșat un val de reacții negative în țara vecină. Yuriy Sapronov, unul dintre cei mai experimentați jurnaliști ucraineni, a făcut apel să se înceteze cu valul de ură la adresa jucătorilor, mărturisind că aceștia erau devastați după meciul de la Munchen.

Mykhaylo Mudryk

Credit imagine: Getty Images

România a avut un debut de vis la EURO 2024, câștigând fără drept de apel în fața Ucrainei, scor 3-0. Tricolorii au fost echipa mai motivată, mai eficientă și mai muncitoare, iar valoarea individuală a adversarilor nu s-a văzut deloc. Dacă pentru noi a fost o seară memorabilă, pentru ucraineni a fost una de coșmar, iar reacțiile negative au curs în valuri la adresa lui Mudryk & Co.
Ucrainenii așteptau o mică bucurie din partea echipei naționale, în contextul în care țara e în război și oamenii mor zilnic pe front, dar au fost complet dezamăgiți, nu neapărat de rezultat, cât mai ales de prestația extrem de ștearsă și lipsa de dăruire pe teren.
Marea majoritatea a presei ucrainene a folosit cuvinte dure la adresa jucătorilor, care au fost puși la zid și de fani în mediul online.

Jucătării Ucrainei, devastați după meciul cu România de la EURO 2024, anunță un renumit jurnalist din țara vecină

Au existat, însă, și opinii diferite, iar Yuriy Sapronov a publicat un articol manifest la adresa celor care "i-au răstignit" pe jucători și antrenori. Unul dintre cei mai experimentați și respectați jurnaliști din țara vecină, acesta a făcut apel la încetarea acuzelor și comentariilor negative și a dezvăluit că jucătorii cu care a vorbit erau de-a dreptul devastați la finalul meciului de la Munchen.
"Buna ziua! Aceasta este echipa țării noastre. Nu avem alta. Acesta este primul meci. Da, au jucat prost, foarte prost. De ce? Nu știu. Nu sunt expert sau antrenor. Poate s-au grăbit, poate și-au subestimat adversarul. Da, nu a fost nicio emoție, nici o luptă pe viață și pe moarte pentru fiecare metru de teren și nici dăruire. Dar mai sunt încă două meciuri. Se vor trage concluzii, sunt sigur.
Am vorbit la telefon cu trei jucători pe care îi cunosc bine de multă vreme. Unul dintre ei plângea. Ditamai bărbatul plângea. E om! Jucătorii sunt depresivi.
Opriți hype-ul de ură. Haide-ți să credem în echipă! Să credem și să sperăm! Au nevoie de sprijinul nostru! Susținem naționala Ucrainei!", a fost o parte din editorialul scris de Sapronov pe sport.ua.
În ciuda eșecului dur cu România, Ucraina nu a pierdut nimic la acest turneu final. Urmează meciul cu Slovacia și o victorie acolo ar reaprinde speranțele la o calificare în optimi. În ceea ce-i privește pe tricolori, aceștia se pregătesc de duelul de sâmbătă cu Belgia, pe care îl vor aborda cu un moral excepțional. După meciurile din runda a 2-a a fazei grupelor se vor putea face calcule mai exacte privind calificarea în faza eliminatorie, dar România se află într-o poziție extrem de favorabilă, având și un golaveraj excelent în acest moment.





Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo