Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România, în topul celor mai înflăcărate echipe de la EURO 2024! "Tricolorii" au fost peste Anglia, Belgia sau Italia

Bianca Dumitru

Publicat 27/06/2024 la 22:12 GMT+3

România a încheiat faza grupelor EURO 2024 cu o victorie, o remiză și o înfrângere, calificându-se în optimi de pe primul loc al clasamentului grupei E. Înainte de fazele eliminatorii de la turneul final, jurnaliștii englezi au realizat un clasament al celor mai "înflăcărate" echipe de la Campionatul European, iar "tricolorii" se află în top 10.

Romania - Slovacia, EURO 2024

Credit imagine: Getty Images

România s-a calificat aseară în optimile EURO 2024, după ce a remizat, scor 1-1, cu Slovacia. O remiză s-a înregistrat și în celălalt meci din grupa E, Belgia și Ucraina terminând cu scorul de 0-0.
Astfel, toate cele 4 echipe au încheiat faza grupelor cu câte 4 puncte, iar "tricolorii" au fost pe prima poziție grație golaverajului. În aceste condiții, echipa lui Edi Iordănescu va înfrunta în optimi un adversar care s-a clasat pe locul 3 în grupe, respectiv Olanda.
După încheierea meciurilor din faza grupelor, jurnaliștii englezi au realizat un clasament inedit, întocmit pe baza mai multor criterii, printre care se remarcă "vibrația pură" transmisă de echipe sau modul în care jocul lor i-a făcut să se simtă.
Conform celor de la The Athletic, cea mai "înflăcărată" națională de la EURO 2024 este Spania, singura echipă care a încheiat faza grupelor cu punctaj maxim, câștigându-și toate cele 3 meciuri disputate.
Ibericii lui Luis de la Fuente sunt urmați în top de Austria și Elveția, în timp ce România se află pe cea de-a noua poziție a ierarhiei, peste echipe precum Anglia, Italia sau Belgia. Britanicii au evidențiat aspectele care le-au plăcut cel mai mult în meciurile "tricolorilor" și au amintit de golul magnific semnat de Nicolae Stanciu în partida cu Ucraina.
În plus, jurnaliștii sursei citate au respins ideea unui presupus blat în duelul cu Slovacia și au recunoscut că au avut semne de întrebare la adresa naționalei lui Edi Iordănescu din cauza faptului că jucătorii importanți nu au prins prea multe minute în sezonul recent încheiat la echipele de club.
"Distracție foarte bună, de la execuția lui Nicolae Stanciu în primul joc împotriva Ucrainei până la concurența cu Slovacia în ultimul lor joc, în ciuda faptului că egalitatea a fost un rezultat convenabil pentru ambele formații, care a fost suficient de bun pentru să se califice amândouă.
Desigur, jocul s-a încheiat la egalitate, dar oricine l-a urmărit vă va spune că nu a fost 'Rușinea de la Frankfurt', iar indignarea antrenorului lor la orice sugestie de blat a oferit un divertisment suplimentar.
Principala teamă înainte de turneu a fost că jucătorii lor importanți de-abia au jucat pentru echipele lor de club în sezonul trecut: dar, în loc să apară nepregătiți, de fapt au fost bine odihniți", au scris jurnaliștii The Athletic.

Programul optimilor EURO 2024

29 iunie
Elveția - Italia, ora 19:00, Berlin
Germania - Danemarca, ora 22:00, Dortmund
30 iunie
Anglia - Slovacia, ora 19:00, Gelsenkirchen
Spania - Georgia, ora 22:00, Koln
1 iulie
Franța - Belgia, ora 19:00, Dusseldorf
Portugalia - Slovenia, ora 22:00, Frankfurt
2 iulie
România - Olanda, ora 19:00, Munchen
Austria - Turcia, ora 22:00, Leipzig
Toate meciurile de la EURO 2024 sunt transmise în format LIVETEXT pe Eurosport.ro și în aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo