Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România știe cu cine va juca în optimile EURO, dacă va termina pe 2! Surpriză mare în grupa D

Nicu Savin

Actualizat 26/06/2024 la 01:16 GMT+3

În această seară s-au disputat ultimele două partide din grupa D a Campionatului European. Franța nuși-a respectat statutul și a remizat cu Polonia (1-1), dar Austria a produs o surpriză, câștigând cu 3-2 contra Olandei. În urma acestor rezultate, Austria a terminat pe locul 1, Franța pe 2 și Olanda pe 3, ceea ce înseamnă că România va înfrunta Franța în optimi, dacă va termina pe 2 în grupa E.

Euro 2024: Holandia - Austria (źr. Getty Images)

Credit imagine: Getty Images

Faza grupelor de la EURO 2024 se apropie de final și deja se cristalizează tabloul optimilor de finală. Cu puțin timp în urmă s-au terminat ultimele meciuri ale grupei D, din care s-au calificat Austria, Franța și Olanda.
Una din marile favorite la câștigarea turneului final, Franța a dezamăgit în primele două meciuri, dar era deja califcată matematic în urma rezultatelor din celelalte grupe. Naționala lui Deschamps mai avea un singur obiectiv, acela de a câștiga grupa, pe care nu și l-a îndeplinit în cele din urmă. Polonia era deja eliminată, dar a oferit o replică dârză și l-a pauză s-a intrat la egalitate, scor 0-0.
În partea secundă, Franța a deschis scorul în minutul 56, când Mbappe a transformat impecabil un penalty scos de fostul său coleg de la PSG, Ousmane Dembele. A fost primul gol marcat de atacantul francez la un Campionat European.
Franța s-a crezut cu "sacii" în căruță, mai ales că în celălalt meci rezultatul o avantaja, dar această atitudine a costat-o. În minutul 79, Polonia a primit și ea penalty, iar Lewandowski nu a iertat și egalat la 1. Franța a forțat cu toate liniile până în ultimele minute, dar tabela nu s-a mai modificat până la final.

România va juca cu Franța în optimile EURO, dacă va termina pe locul 2 în grupa E

Cu această victorie scurtă, Franța nu ar fi terminat pe primul loc, dacă Olanda ar fi câștigat în fața Austriei. "Portocala Mecanică" nu doar că nu a câștigat, dar chiar a pierdut, într-un meci mult mai spectaculos. Austriecii au condus cu 1-0 la pauză, după autogolul lui Donyell Malen din minutul 6, dar Gakpo a egalat imediat după pauză, din pasa lui Xavi Simons, intrat chiar la reluarea reprizei secunde.
Naționala lui Ralph Rangnick a revenit în avantaj împotriva cursului jocului. În minutul 59, Romano Schmid a făcut 2-1 pentru austrieci, reluând cu capul o centrare a lui Florian Grillitsch, dar Memphis Depay a egalat din nou pentru Olanda când mai erau 15 minute de joc. La doar 5 minute distanță, Sabitzer a marcat pentru 3-2 și de această dată elevii lui Rangnick au reușit să-și păstreze avantajul până la final, obținând o victorie imensă.
Coroborat cu remiza din Franța - Polonia, succesul austriecilor a avut o însemnătate și mai mare, pentru că naționala lui Rangnick a câștigat grupa, cu 6 puncte. Franța a terminat pe locul 2, cu 5 puncte, iar Olanda a terminat a 3-a, cu 4 puncte. "Portocala Mecanică" a avansat și ea în sferturi de pe poziția a 3-a, pentru că are cel mai bun punctaj dintre echipele de pe locurile 3 din grupele care s-au terminat deja.
Care sunt cotele pentru România vs Slovacia și cum ne putem califica fără emoții?
Ierarhia finală din grupa D ne interesează în mod direct, pentru că locul doi de acolo va juca în optimi cu locul 2 din grupa României. Așadar, dacă tricolorii vor termina pe poziția a 2-a în grupă, vor întâlni Franța pe 2 iulie, la Leipzig. Învingătoarea acelui meci ar urma să dea piept, cel mai probabil, cu Portugalia în sferturi, deoarece lustitanii vor întâlni în optimi ocupanta locului 3 din grupele A, B sau C. Așadar, pentru România ar fi foarte important să câștige grupa și poate că ar fi mai bine să se califice de pe locul 3 decât de pe 2.





Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo