Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România trebuie să rupă un blestem vechi de două decenii la EURO! Coincidențe incredibile înaintea meciului cu Olanda

Dani Morar

Actualizat 30/06/2024 la 15:54 GMT+3

România se pregătește de cel mai important meci din ultimele două decenii și o va întâlni pe Olanda în optimile EURO 2024, marți, de la ora 19:00. Câteva coincidențe incredibile ne arată că Olanda va juca finala competiției, dacă se respectă o regulă care a funcționat de două decenii încoace.

Romania - Slovacia, EURO 2024

Credit imagine: Getty Images

România a învins Ucraina, a pierdut cu Belgia, iar apoi a remizat cu Slovacia, rezultate cu care a câștigat grupa E de la EURO 2024 și s-a calificat în fazele eliminatorii. Tricolorii vor evolua acum în optimi în fața Olandei, echipă pe care am învins-o o singură dată în istorie.
Pentru a se califica în sferturi, naționala noastră va trebui să pună capăt unui șir incredibil, care a durat două decenii. Potrivit unei statistici de We Love Stats, cu Liviu, începând cu 2004, naționala țării arbitrului care oficia finala la ediția precedentă ajungea în finală.
Culmea este că la EURO 2020 finala dintre Anglia și Italia a fost arbitrată de olandezul Bjorn Kujpers, iar dacă regula se menține, atunci Olanda ne va elimina și va juca finala.
  • "La Euro 2004, germanul Markus Merk a arbitrat finala dintre Portugalia și Grecia. La Euro 2008, Germania a jucat finala, cu Spania.
  • La Euro 2008, italianul Roberto Rosetti a arbitrat finala Spania - Germania. La ediția următoare, 2012, Italia a jucat finala, cu Spania.
  • La Euro 2012, finala dintre Spania și Italia a fost arbitrată de portughezul Pedro Proença. La Euro 2016, Portugalia a ajuns în finală, cu Franța.
  • La Euro 2016, finala Portugalia - Franța a fost arbitrată de la centru de englezul Mark Clattenburg. Anglia a ajuns în finala de la Euro 2020, împotriva Italiei", a notat sursa citată.
Astfel, România trebuie să rupă un "blestem" vechi de două decenii pentru a se califica în sferturile de finală de la EURO. Olanda pornește ca favorită, însă Edi Iordănescu se bazează pe forța grupului.

NIȚĂ E PREGĂTIT DE PENALTY-URI CU OLANDA, DAR CREDE CĂ ROMÂNIA SE POATE CALIFICA ÎN 90 DE MINUTE

Titular în toate cele 3 meciuri din grupele Campionatului European, Florin Niță a fost unul dintre cei mai apreciați jucători ai României. Portarul primei reprezentative se află pe locul 2 în clasamentul paradelor la EURO 2024, cu 13 intervenții.
Acesta a vorbit despre șansele României să ajungă în sferturi în urma duelului cu echipa de pe locul 7 al clasamentului FIFA: "Ca și celelalte meciuri, și acesta e destul de greu, dar dacă vom respecta ce ne transmite Mister și vom lua deciziile bune, sper să obținem un rezultat bun. Trebuie să fim ca un zid galben, să fim uniți. Dacă facem asta, vom reuși.
Olanda are jucători buni, care joacă în campionatele tari. Asta e o forță pe care nu cred că putem s-o egalăm, dar prin forța grupului putem depăși această diferență.
Sunt pregătit de penalty-uri, dar nu vreau să ajungem acolo. Vreau să câștigăm în 90 de minute. Și am încredere în echipă", a spus Florin Niță, la conferința de presă, citat de gsp.ro.
Fostul portar de la FCSB a vorbit despre ce înseamnă pentru el să reprezinte România la un asemenea nivel. Totodată, acesta a spus că vrea să continue la echipa națională mulți ani de acum încolo: "Eu încerc să mă bucur de fiecare moment petrecut aici, cu această familie. Sunt foarte fericit că împreună cu această echipă minunată am scris istorie, dar îmi doresc să nu ne oprim aici.
Sper ca după meciul cu Olanda să fie o bucurie și mai mare. Pentru mine, naționala e cea mai importantă. Eu nu vreau să mă opresc aici, aș vrea să mai joc chiar și 10 ani. O voi lua pas cu pas, sezon cu sezon.
Cel mai emoționant moment în Germania? Fiecare final de meci când îmi strâng familia în brațe și soția și copilașii îmi spun că sunt mândri de mine și că mă iubesc", a încheiat Niță.
România revine în faza eliminatorie a unui turneu final pentru prima oară după 24 de ani, iar elevii lui Edi Iordănescu vor înfrunta Olanda în optimile de la EURO 2024. "Tricolorii" se vor întoarce la Munchen, locul unde aceștia au scris prima pagină a acestei superbe povești din Germania. România - Olanda se joacă marți, de la ora 19:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo