Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rooney, pont pentru România! A inclus Olanda printre echipele cu o mare problemă la EURO: "E vina lui Pep"

Nicu Savin

Actualizat 01/07/2024 la 08:44 GMT+3

România se va duela cu Olanda în optimile de finală de la EURO 2024 și cu siguranță Edi Iordănescu și staff-ul său încearcă să descopere slăbiciunile "Portocalei Mecanice". Indirect, Wayne Rooney le-a vândut un pont românilor, spunând că naționala lui Koeman se numără printre cele care încearcă să joace prea pozițional. Englezul l-a "învinuit" pe Guardiola pentru acest lucru.

Als Trainer bislang erfolglos: Wayne Rooney

Credit imagine: SID

România mai are 3 zile la dispoziție pentru a pregăti cât mai bine meciul cu Olanda din optimile de finală de la EURO 2024. Tricolorii au un moral excelent, după ce au câștigat grupa E, ceea ce nu se poate spune despre batavi, care au dezamăgit în faza grupelor și s-au calificat de pe locul 3.
Evident că Olanda pornește cu prima șansă, pentru că are jucători de clasă mondială, dar ca echipă nu a impresionat deloc până în acest moment. În plus, nici atmosfera din jurul "Portocalei Mecanice" nu pare a fi cea mai bună, jucătorii și selecționerul fiind deranjați de criticile vehemente primite din partea presei.
De aceea, România pare a avea o șansă unică de a câștigat primul meci din istorie în fazele eliminatorii la un Campionat European. Edi Iordănescu și colaboratorii săi încearcă în mod clar să descopere toate slăbiciunile viitoarei adversare și, dacă judecăm după ce a arătat Olanda în grupe, acestea nu sunt deloc puține.
Cote pariuri Romania – Olanda si ce sanse avem sa trecem mai departe?

Wayne Rooney a numit slăbiciunea Olandei, viitoarea adversară a României la EURO

În calitatea de expert al BBC, Wayne Rooney a vorbit și el despre echipele de top care au dezamăgit la turneul final până acum și a inclus și Olanda pe această listă, alături de Anglia și Belgia. Fostul mare atacant englez a spus că aceste formații atacă prea mult pozițional, încercând să copieze stilul lui Pep Guardiola. Glumind, Rooney "l-a învinuit" pe antrenorul lui City pentru letargia arătată de multe naționale cu pretenții de la Campionatul European.
"Echipe precum Belgia, Anglia și Olanda au problema că toate vor să joace prea mult în combinații. Chiar și cu un jucător ca Doku, care joacă în bandă! Atacanții nu mai ajung în careu. Jocul este mult prea pozițional. Toată lumea încearcă să marcheze golul perfect. Cred că acesta este vina lui Pep Guardiola. El a adus această tactică", a spus Rooney pentru BBC.
În mod normal, România va fi echipa care se va apăra mai mult în meciul cu Olanda. Tricolorii trebuie să-i anihileze pe jucătorii cheie din atacul batavilor și să încerce să dea lovitura pe contra-atac sau la fazele fixe. Olanda este o echipă căreia îi place să aibă mingea, dar dacă ne raportăm la ce a spus Rooney, acest stil cu posesie prelungită nu e potrivit pentru calitățile jucătorilor "Portocalei Mecanice".
Partida dintre România și Olanda va avea loc marți, 2 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul Allianz Arena din Munchen. Partida va fi transmisă în format LIVE-TEXT pe Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo