Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Spalletti, scos din minți de un jucător al Italiei: "N-are niciun sens să joace". Di Lorenzo a scăpat

Cristian Mihala

Actualizat 21/06/2024 la 13:55 GMT+3

Spalletti: "Unserer Identität treu bleiben"

Credit imagine: SID

Luciano Spalletti, selecționerul Italiei, l-a luat în colimator pe Jorginho, pe durata primei reprize a duelului pierdut cu Spania, aseară, 0-1. Tehnicianul i-a reproșat mijlocașului lipsa de implicare și le-a transmis colaboratorilor săi că fotbalistul lui Arsenal e inutil.
Un motor al peninsularilor la Euro 2020, turneu câștigat neașteptat, Jorginho nu mai e nici pe departe jucătorul care impresiona pentru Chelsea. Acum, Arteta îl folosește foarte rar la Arsenal, iar vârsta (32 de ani) pare să își pună amprenta pe evoluțiile sale. Cert e că fotbalistul care devenise celebru prin faptul că nu rata niciodată un penalty (între timp a început să nu găsească plasa porților adverse nici de la punctul cu var) l-a nemulțumit extrem de mult pe selecționerul campioanei europene în duelul de aseară, cu Spania.
"Dacă nu face pressing, nu are niciun sens să fie pe teren", a strigat Spalletti către asistenții săi, potrivit Sky Italia, exasperat de cât de "moale" este mijlocașul care ar fi trebuit să joace un rol cheie în mecanismul de stopare a atacurilor adverse, dar și în tranziția pozitivă a squadrei azzurra.
Jorginho a fost schimbat la pauză de selecționer, dar nici înlocuitorul acestuia, Cristante, nu a făcut o partidă mai bună, fiind depășit cu ușurință de mijlocul mult mai valoros al lui Luis de la Fuente.
Jurnaliștii italieni au fost surprinși să constate că fostul antrenor al lui Napoli a fost mult mai calm în ceea ce îl privește pe fostul său elev de la echipa din sudul Italiei, Di Lorenzo. Acesta a fost de departe cel mai slab de pe teren, Nico Williams distrându-se efectiv cu el.
Apărătroul de bandă dreaptă a fost driblat de 4 ori și a pierdut de 12 ori posesia, iar evoluția sa nu a fost neapărat o consecință a jocului fantastic al lui Nico Williams. Pentru că, odată schimbat jucătorul lui Bilbao cu Ayoze Perez, și acesta din urmă a continuat pe aceeași linie, doar intervențiile providențiale ale lui Donnarumma salvând-o pe squadra azzurra de la un eșec la scor.
Chiar dacă a jucat tot meciul contra "Furiei Roja", Di Lorenzo e așteptat să nu mai joace în meciul decisiv, contra Croației, Darmian urmând a-i lua locul în primul "11".

Ce a spus Spalletti, după Spania - Italia 1-0

La conferința de presă de după meci, Luciano Spalletti a dat vina pe "lipsa de prospeţime fizică" a jucătorilor săi, reproșându-și totodată că nu a alcătuit un program mai permisiv, care să le permită fotbaliștilor o recuperare mai bună.
"Ceea ce a făcut diferenţa a fost lipsa noastră de prospeţime fizică", a declarat antrenorul campioanei europene en titre la conferinţa de presă.
''Ar fi trebuit să le dau mai multe zile de odihnă jucătorilor mei (după victoria cu Albania, scor 2-1 - n.red.). Le-am dat doar o zi şi jumătate, pe baza diferitelor date pe care le aveam. Diferenţa era prea clară, ne-au creat prea multe probleme'', a notat el.
''Dacă nu ai acelaşi nivel fizic cu al adversarului tău, nu poţi rivaliza cu el la toate capitolele. În faţa unui adversar de această calitate tehnică, dacă nu răspunzi fizic, dacă nu ai viteza de reacţie necesară, pierzi luciditatea, faci mai multe greşeli, pierzi prea multe mingi uşoare", a subliniat fostul antrenor al echipei SSC Napoli.
Italia a fost dominată de Spania, care s-a impus printr-un autogol al fundaşului Riccardo Calafiori (55), însă Squadra Azzurra putea suferi o înfrângere şi mai drastică fără numeroasele intervenţii decisive ale portarului său, Gianluigi Donnarumma.
''Spania a jucat ca o echipă, noi nu am reuşit. Au meritat să câştige acest meci, nu am fost niciun moment în acest meci, nu am reuşit niciodată să creăm situaţii corecte pentru a ajunge la nivelul lor'', a regretat Spalletti.
Cu trei puncte după două meciuri, Italia ocupă locul secund în Grupa B şi va trebui să-şi asigure calificarea în optimile de finală în faţa Croaţiei (locul patru, cu 1 punct), pe 24 iunie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo